Rămâi conectat

Economie

EEN este alături de afacerea ta. Sprijin gratuit oferit de Enterprise Europe Network pentru companiile din Transilvania

Andreea Ștefan

Publicat

în

EEN este alături de afacerea ta. Sprijin gratuit oferit de Enterprise Europe Network pentru companiile din Transilvania

Criza pandemică generată de COVID-19 alternată de perioade de izolare pune la grea încercare desfășurarea activităților comerciale, pentru toate tipurile de afaceri. Pentru a sprijini cât mai mult mediul de afaceri, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru prin rețeaua Enterprise Europe Network Transilvania propune companiilor din regiune un set de servicii gratuite de informare și consiliere care le pot susține în activitatea de dezvoltare sau accesarea de noi piețe.

Prin Enterprise Europe Network, IMM-urile din Transilvania beneficiază de 12 ani de mai multe servicii gratuite.

EEN este un One Stop Shop pentru IMM-uri. Orice solicitare venită de la companiile din Regiunea Centru este analizată de experții ADR Centru și soluționată fie la nivelul organizației fie cu ajutorul organizațiilor partenere, dacă se referă la un serviciu specializat.

Companiile pot solicita gratuit servicii de informare și consultanță pentru aspecte referitoare la legislația europeană, reglementările și oportunitățile pieței europene a bunurilor și serviciilor (inclusiv sistemele de impozitare și alte taxe aplicabile la export), dar și pentru informații despre standardele și drepturile de proprietate intelectuală. Mai pe larg aceste servicii constau în:

Servicii de informare şi consultanţă – consultanţă privind legislaţia europeană, standarde şi drepturi de proprietate intelectuală (IPR); informaţii şi aspecte practice legate de reglementările şi oportunităţile pieţei europene a bunurilor şi serviciilor, inclusiv  sistemele de impozitare şi alte taxe aplicabile la export. Acces legislația Europeană şi posibilitatea de a contribui la formarea şi îmbunătăţirea politicilor UE pentru IMM-uri prin transmiterea punctului de vedere în cadrul consultărilor publice europene.

Oportunităţi de cooperare în afaceri – accesul la noi pieţe şi internaţionalizare prin: asistenţă pentru identificarea de parteneri de afaceri sau tehnologii; organizarea de evenimente de brokeraj, misiuni economice, conferinţe şi ateliere de lucru; realizarea profilului de cooperare al companiei dvs. şi publicarea lui în baza de date a EEN – Reţeaua gestionează cea mai mare bază de date cu oportunităţi de afaceri din Europa prin intermediul căreia companiile pot stabili parteneriate internaţionale.

Servicii de inovare – consilierea IMM-urilor inovatoare pentru a cunoaşte oportunităţile de finanţare pentru proiecte de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare (de exemplu Orizont 2020, Instrumentul pentru IMM-uri); informaţii despre politicile şi programele de inovare, cercetare şi dezvoltare tehnologică; pachete personalizate pentru îmbunătățirea managementului inovării.

Enterprise Europe Network funcționează în peste 60 de țări din lume, prin organizații selectate de Comisia Europeană pentru a oferi serviciile de sprijin pentru afaceri companiilor și acest lucru face ca dezvoltarea de parteneriate de afaceri să fie mai ușoară, eficientă și credibilă, prin noi .

Periodic, ADR Centru vă ține la curent cu oportunitățile de finanțare pentru proiecte de Cercetare,  Inovare și dezvoltare a afacerii (de exemplu Orizont 2020, COSME, ESIF) și poate să sprijine companiile și universitățile sau alte organizații interesate în identificarea de parteneri de proiect. Inovarea și creșterea capacității de inovare a companiilor este o altă preocupare a noastră și avem servicii dedicate care sunt, de asemenea, gratuite.

În ultimii 5 ani,  Enterprise Europe Network Transilvania a contribuit la încheierea cu succes a peste 170 de parteneriate internaționale, susținând mai mult de 600 de companii în procesul de internaționalizare. La evenimentele de informare și matchmaking organizate de ADR Centru și celelalte organizații din Consorțiul Binet Transylvania, în parteneriat cu alte organizații EEN, au participat peste 1500 de companii, iar cele care au încheiat colaborări internaționale au raportat o creștere cu 73% a cotei de piață și o creștere 82% a calității serviciilor oferite. Pentru mai multe informații și oportunități accesați site-ul https://www.een-transilvania.ro sau contactați specialiștii EEN la adresa office [at] adrcentru.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea