Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

Gala Persoanelor cu Dizabilităţi, „Educaţie fără bariere”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Printre cei selectaţi să participe la această gală se află şi două persoane din judeţul Alba!

Sub deviza ,,Incluziunea persoanelor cu dizabilităţi începe în şcoală”, la Bucureşti, se desfăşoară cea de-a doua ediţia a Galei Persoanelor cu Dizabilităţi. Anul acesta, competiţia are cinci categorii de premiere: ”Oameni cu desăvârşire”, dedicată persoanelor cu dizabilităţi care au avut împliniri remarcabile în context educativ, ”Angajatorii abilităţii”, pentru angajatorii de pe piaţa liberă a muncii care au inclus persoanele cu dizabilităţi în activitatea lor, ”Promovează abilitatea”, dedicată ziariştilor şi media care au prezentat corect şi au susţinut cauza persoanelor cu dizabilităţi, ”Porţi deschise”, pentru instituţiile şi companiile care au înţeles că accesibilizarea sediilor pentru persoane cu dizabilităţi nu trebuie să rămână doar pe hârtie, şi ”Şcoala tututor abilităţilor”, pentru a premia eforturile unităţilor de învăţământ în integrarea persoanelor.
Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Galei Persoanelor cu Dizabilităţi, care va avea loc în seara zilei de 29 noiembrie. Publicul poate vota, în perioada 10 noiembrie – 25 noiembrie, numai pentru categoria “Oameni cu desăvârşire”. Candidatul cu cel mai mare număr de voturi va câştiga premiul de popularitate şi va fi invitat să participe la gală, alături de câştigătorii desemnaţi de juriu. Fiecare categorie va fi evaluată de un juriu separat, alcătuit din persoane care, prin activitatea şi dedicarea lor, au realizări în domeniul respectiv. Trebuie să menţionăm în acest context că avem, din judeţul Alba, două persoane înscrise pentru categoria „Oameni cu desăvârşire”. Este vorba despre preşedintele Asociaţiei „Speromax” din Alba Iulia, Dragoş Zaharia şi Alexandru Nicolae Ghenescu, un elev în clasa a VIII-a, de la Şcoala generală din Ghirbom. Primul suferă de scleroză multiplă iar cel de-al doilea de distrofie musculară. Pentru a-i sprijini şi a-i vota pe cei doi, accesaţi site-ul www.incluziune.org, de unde veţi afla mai multe informaţii despre această gală. Succes conjudeţenilor noştri. Sprijiniţi-i prin votul vostru. Vom reveni!

Ioan HĂNŢULESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea