Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

E OFICIAL! S-a anunțat comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. Decizia coaliției PSD-PNL

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

E OFICIAL! S-a anunțat comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. Decizia coaliției PSD-PNL

Alegerile locale și cele europarlamentare vor fi comasate, anunță Nicolae Ciucă. Pentru europarlamentare va exista o listă comună a PSD și PNL, iar pentru locale liste separate.

Alegerile vor fi organizate în data de 9 iunie 2024.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Decizia Coaliției de a comasa cele două runde de alegeri. Această decizie a urmat unui proces în care fiecare dintre noi au consultat Birourile politice ale partidelor. Ne-am reunit în Coaliție, apoi am avut concluziile”, a afirmat Nicolae Ciucă.

„Decizia finală, dincolo de comasare, prevede ca la nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze cu forțe proprii, iar la nivel de europarlamentare cu listă locală”, a completat liderul PNL.

„În anumite momente partidele politice trebuie să dea dovadă de un minim sacrificiu de orgoliu pentru interesul românilor și stabilitatea țării (…) Nu ne putem permite să fragilizăm ceea ce ține de stabilitatea țării, pentru micile orgolii politice”, a mai afirmat președintele PNL.

Ciolacu: Nu e împotriva democrației

„Am dovedit, noi, cei din PSD, și cei din PNL, că putem să luăm decizii în momente dificile. A fost criză pandemică, energetică, a venit război la frontieră, a fost criză socială etc (…) Prezența cea mai mare la alegeri e prezența de la locale. Prezintă interesul cel mai mare cetățean, pentur aleg primul gospodar al orașului, al comunei, al județului. Că am decis să facem comasarea nu e ceva împotriva democrației. E un un plus pentru democrație. Am decis astăzi să avem și o alianță electorală pentru lista de europarlamentare”, a punctat Marcel Ciolacu.

„Este vorba de stabilitatea României, de coerență, de asumare și de drumul României, nu neapărat de astăzi, ci de viitor”, a mai afirmat premierul


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea