Rămâi conectat

Ştirea zilei

După ce instanța a întrerupt temporar lucrările la autostrada A10 Sebeș-Turda, CNAIR aruncă pisică moartă în curtea constructorului

Unirea Ziarul

Publicat

în

După ce instanța a întrerupt temporar lucrările la autostrada A10 Sebeș-Turda, CNAIR aruncă pisică moartă în curtea constructorului

CNAIR precizează, după ce o familie din Alba Iulia a obținut în instanță oprirea lucrărilor la autostrada A10 Sebeș-Turda până la instalarea unor panouri fonice, că ceruse constructorului montarea urgentă de panouri, Aces caz a fost prezentat pentru prima dată de ziarulunirea.ro aici:

 Lucrările la autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, întrerupte temporar într-o zonă de către… instanță!

Daunele vor fi suportate de constructor, susține CNAIR. Sentința Tribunalului Alba hotărăște încetarea temporară a executării lucrărilor la punctul de lucru Oarda de Sus al Autostrăzii Sebeş-Turda, lotul 1, în zona imobilului proprietatea reclamanţilor, lucrările desfășurându-se în continuare pe restul șantierului, susține CNAIR.

„Imobilul menționat nu este pe culoarul de expropriere, iar proiectul construcției acestui lot de autostradă nu a fost modificat din cauza imobilului respectiv. CNAIR a solicitat în repetate rânduri Antreprenorului să efectueze măsurători ale zgomotului și să monteze în regim de urgență panouri fonoabsorbante omologate, astfel încât nivelul zgomotului în zona afectată să fie redus până la limitele admise conform acordului de mediu. Cerințele de mediu sunt parte integrantă din obligațiile contractuale ale Antreprenorului. Având în vedere că măsurile de remediere a acestei probleme sunt în sarcina constructorului, automat și eventualele daune stabilite de instanțele judecătorești vor fi suportate tot de către acesta și nu de către CNAIR”, arată sursa citată.

CNAIR cere antreprenorului să prezinte urgent un raport cu situația exactă din teren în acest punct, cu măsurile întreprinse până în acest moment, precum și cu cele ce urmează să se facă până la remedierea situației.

Tribunalul Alba a admis cererea formulată de proprietarii unei case situate în cartierul albaiulian Oarda de Sus, pe lângă care autostrada va trece la doar câțiva metri și a dispus oprirea lucrărilor și instalarea urgentă a panourilor care să izoleze fonic locuința.

Obligă pârâtele să monteze în regim de urgență panouri fonoabsorbante şi să îndeplinească măsurile pentru izolarea fonică a imobilului proprietatea reclamanţilor (…) cu omologarea acestora conform normativelor în vigoare, ecranarea imobilului de şantierul organizat în imediata apropriere a locuinţei reclamanţilor cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie impuse prin autorizaţia de construire, acordul de mediu, studiu de impact, contract de execuţie aferente obiectivului de investiţii Autostrada Sebeș-Turda Lotul 1 – punct de lucru Oarda de Sus – în zona imobilului proprietatea reclamanţilor. Dispune încetarea temporara a executării lucrărilor la punctul de lucru Oarda de Sus al Autostrăzii Sebeș-Turda (…) Definitiva, provizorie și executorie de îndată, fără somaţie și fără trecerea vreunui termen”, se arată în soluția Tribunalului Alba.Într-un alt dosar, familia din Alba Iulia a mai obţinut daune materiale de 70.000 de euro şi daune morale de 15.000 de euro din partea CNAIR şi Ministerul Finanţelor pentru „afectarea dreptului de proprietate şi a vieţii private”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea