Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucrările la autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, întrerupte temporar într-o zonă de către… instanță!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lucrările la autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, întrerupte temporar într-o zonă de către… instanță!

O familie din Oarda trăiește de câțiva ani, de când au început lucrările la autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1 un adevărat coșmar.

Cum e să locuiești la câțiva metri de șantierul autostrăzii Sebeș – Turda?

În urmă cu câțiva ani, autoritățile au decis să exproprieze 850 de metri pătrați din terenul familiei Lăncrănjan, fără însă a-i anunța pe proprietari și fără să fie incluși pre vreo listă pentru a beneficia de despăgubiri financiare. Astfel s-a ajuns la situația ca jumătate din casă să fie în extravilan, iar cealaltă jumătate în intravilan. În final, locuința familiei Lăncrănjan va fi la doar 50 de metri de axul autostrăzii.

Chiar lângă casa familiei din localitatea Oarda de Sus va fi construit un pod care va supratraversa o vale și o stradă astfel încât, la finalul, lucrărilor locuința va rămâne undeva sub pod, la câțiva metri de piloni. Coridorul de expropriere a fost micșorat forțat în zona respectivă, astfel încât să fie evitată locuința. Acest lucru face ca, în prezent, în perioada construcției autostrăzii, viața familiei Lăncrănjan să fie un calvar. Interesant este că după ce se trece de această prorietate, coridorul de expropiere revine la dimensiunea inițială.

Cum a reușit familia din Oarda să stopeze temporar lucrările la autostradă

După ani de calvar din cauza proximității șantierului autostrăzii, astăzi prin hotărâre a instanței, mai precis printr-o ordonanță presedințială, familia Lăncranjan a reușit să obțină întreruperea temporară a lucrărilor la autostradă în zona Oarda până când antreprenorii și CNAIR vor asigura montarea de către parate a panourilor fonoabsorbante si îndeplinirea masurilor pentru izolarea fonica a imobilului în care locuiesc :

”încetarea temporara a executării lucrărilor la punctul de lucru Oarda de Sus al Autostrăzii Sebes-Turda ,lotul 1 ,în zona imobilului proprietatea reclamanţilor situat administrativ pe str.Victoriei nr, 24, pana la montarea de către parate a panourilor fonoabsorbante si îndeplinirea masurilor pentru izolarea fonica a imobilului proprietatea reclamanţilor situat administrativ in Alba lulia, Oarda de Sus.,str, Victoriei, nr.24, – cu omologarea acestora conform normativelor in vigoare, ecranarea imobilului de şantierul organizat in imediata apropriere a locuinţei reclamanţilor cu respectarea tuturor masurilor de proiecţie impuse prin autorizaţia de construire si acordul de mediu aferente obiectivului de investiţii Autostrada Sebes-Turda Lotul 1 -punct de lucm Oarda de Sus- in zona imobilului proprietatea reclamanţilor, pana la soluţionarea definitiva a litigiului care formează obiectul dosar nr. 5085/176/2018 al Judecătoriei Alba lulia”

Prin hotărârea judecătorească pârâtele IMPRESA PIZZAROTTI &C SpA- Italia , CNAIR —Compania Naţionala a Infrasructurii Rutiere S.A. şi S.C. Pomponio Construcţii S.R.L sunt obligate:

”să monteze în regim de urgenta panouri fonoabsorhante şi să îndeplinească masurile pentru izolarea fonica a imobilului proprietatea reclamanţilor situat administrativ in Alba Iulia,Oarda de Sus,str. Victoriei nr. 24, – cu omologarea acestora conform normativelor in vigoare,ecranarea imobilului de şantierul organizat in imediata apropriere a locuinţei reclamanţilor cu respectarea tuturor masurilor de protecţie impuse prin autorizaţia de construire , acordul de mediu,studiu de impact,contract de execuţie aferente obiectivului de investiţii Autostrada Sebes-Turda Lotul 1 -punct de lucru Oarda de Sus-in zona imobilului proprietatea reclamanţilor.”

Soluția instanței este definitiva, provizorie si executorie de îndata, fara somaţie si fara trecerea vreunui termen.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea