Rămâi conectat

Sport

După 9 ani, Industria Galda de Jos, iarăși campioana județului Alba! Antrenorii Doru Oancea și Dan Comșa, la al 3-lea baraj de promovare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Industria Galda de Jos a câștigat Liga 4 și va reprezenta Alba la barajul de promovare în eșalonul terț, în 17 și 24 iunie, turul pe teren propriu, contra campioanei din Covasna  (probabil Prima Brăduț).

“Galben-albaștrii” bat iarăși la porțile Ligii 3, precedenta dată fiind la Deva, în 2014, când Industria a trecut la loviturile de departajade de CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Demn de semnalat este faptul că în lotul actual sunt 4 “supraviețuitori” ai respectivul baraj, Baghiu (care a semnat golul victoriei de la Săsciori, 1-0, prin care Industria a câștigat stagiunea cu o etapă înaintea finalului), Căt. Ivașcu, P. Medrea și Cioară, plus Gligor Udrea – vicepreședinte și Romulus Raica jr – antrenor secund în urmă cu 9 ani!

Aș vrea să le mulțumesc jucătorilor, conducătorilor, lui Dan Comșa și nu în ultimul rând familiei mele care m-a susținut necondiționat”, a precizat antrenorul Doru Oancea, ajutat de Dan Comșa (“omul bun la toate”).

*Spre o triplă istorică

Din 2014, Industria a stat 7 stagiuni consecutive pe a treia scenă, retrogradând în 2021. Campionatul anterior l-a încheiat pe locul secund, după CSU Alba Iulia, care a promovat după o dublă cu CSO Baraolt (tot din Covasna). În ediția 2022/ 2023 Industria Galda de Jos are șansa unei triple istorice: campionatul și Cupa României (finală județeană, în 10 iunie, pe “Cetate”, cu Viitorul Vama Seacă), la nivel județean, respectiv promovarea în Liga 3.

Am îndeplinit un prim obiectiv, am devenit campioni în Alba. Din această săptămână începem să pregătim dubla de baraj, să studiem oponentul. Suntem considerați favoriți, dar nicidecum nu ne relaxăm și ne culcăm pe o ureche, întrucât un baraj are specificul și imprevizibilul său. Vrem să ne pregătim cu gândul de a realiza jocuri bune iar la final sa ne bucurăm de accederea în al treilea eșalon fotbalistic”, a mai spus Doru Oancea.

*Doru Oancea, la al 3-lea baraj

În 25 de etape, Industria a câștigat 20 de jocuri, a remizat în 3 rânduri (2-2, la Stremț, etapa a 13-a; 0-0 la Daia Română, etapa a 20-a și 1-1 la Ighiu, etapa a 22-a) și a pierdut două confruntări (în tur, 0-1 la Unirea, etapa a 4-a; respectiv, în primăvară, derby-ul de la Galtiu, cu ocupanta locului secund, Viitorul Sântimbru, etapa a 18-a). Are maximum de puncte pe teren propriu, cel mai prolific atac (71 de goluri) și cea mai puternică defensivă (15 goluri încasate), iar principalii marcatori sunt Cioară – 20 de goluri, D. Lupșan – 12, S. Mureșan – 11 și Baghiu – 7 (toți trecuți prin Liga 3).

Doru Oancea și Dan Comșa, actualmente pe banca tehnică a Industriei Galda de Jos, noua campioană din Liga 4, constituie cel mai de succes cuplu de antrenori ce activează în fotbalul județean în ultimii ani și au la activ alte două baraje pentru Liga 3. În 2017, cu Șurianu Sebeș, event județean și câștigarea barajului cu Viitorul Caransebeș (dublu succes), dar trupa din “Arini” s-a desființat în vara respectivă. Doi ani mai târziu, cu Sportul Petrești, iarăși campioni și participanți la barajul de accedere în eșalonul superior (0-6 și 2-3 cu CSM Tg. Mureș), însă din nou echipa a abandonat!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea