Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

DSV Alba: Firma din Blaj bănuită că ar fi vândut carne de cal a fost amendată cu 12.000 de lei – se așteaptă rezultatul analizelor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Inspectorii DSVSA Alba au constatat că firma a schimbat data de expirare pentru peste 400 de kg de carne

Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba fac precizări privind controalele desfășurate la firma din Blaj bănuită că ar fi comercializat carne de cal în loc de carne de vită:

”În după-amiaza zilei de 19.02.2013 am fost sesizați de către ANSVSA cu privire la o suspiciune de comercializare a cărnii de vită congelată prin substituirea cu carne de cal, către o unitate din București, de către un depozit frigorific din județul Alba.

Inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Alba s-au deplasat în seara aceleiași zile la sediul depozitului, controlând întreaga cantitate de carne de vită existentă și documentele care să ateste proveniența acesteia. Totodată s-au recoltat un numar de 8 probe, câte una din fiecare sortiment identificat, care au fost trimise pentru identificare de specie la IISPV, restul cantității de carne (757,25 kg) a fost sechestrată într-un spațiu de frig separat, în condiții adecvate de păstrare, până la primirea Buletinelor de Analiză.

În cursul zilei de miercuri, 20.02.2013, echipa de inspectori din cadrul DSVSA Alba au continuat verificările, costatând unele neconcordanțe între cantitățile recepționate și cele livrate, la sortimentul “vrăbioară de vită”. S-au extins cercetările și s-a constatat că unitatea a recepționat de la o firmă din București, în data de 27.03.2012, cantitatea de 433,3 kg, cu data de expirare 05.10.2012. Conform evidențelor de lotizare, acest lot a primit un număr de lot intern și a fost etichetat ulterior cu etichete confecționate cu ajutorul unei imprimante, pe care erau trecute o altă marcă de identificare a altui furnizor și o altă dată de valabilitate.

În funcție de rezultatul analizelor de laborator se vor dispune măsurile în consecință.

Unitatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 12.000 lei pentru deficiențele constatate”, se arată în comunicatul de presă semnat de directorul executiv, dr. Mircea Miclea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

MESAJE DE PASTELE ORTODOX 2023. URARI și FELICITARI frumoase de Învierea Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE FERICIT ORTODOX 2024 • MESAJE de PASTE • URARI de PASTE • FELICITARI de PASTE ziarulunirea.ro vă oferă o colecție a celor mai frumoase urări și felicitări de Învierea Domnului: MESAJE DE PASTE Învierea Domnului să-ți umple sufletul de lumină, ochii de lacrimile bucuriei, mintea de gânduri frumoase și inima de iubire! […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea