Rămâi conectat

Cultură Educație

Dreptul de a fi mamă, „tăiat” de PDL

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O directivă adoptată de Parlamentul   European în 21 octombrie 2010, în vederea asigurării echilibrului între viaţa profesională şi cea de familie a femeilor, obligă statele membre, printre care şi România, să instituie măsuri suplimentare de protecţie a maternităţii. Principalele elemente ale acestui act normativ, pe care România este obligată să-l introducă în legislaţia naţională vizează: prelungirea concediului de maternitate; asigurarea unei indemnizaţii de maternitate de 100% din ultimul salariu lunar sau din ultimul salariu mediu;  crearea de facilităţi pentru îngrijirea copiilor, pentru angajaţii care au copii mai mici de 3 ani.
Dispoziţiile mai sus-menţionate trebuie încorporate în contractele colective de muncă ale statelor membre. Toate statele membre, mai puţin România, conform ultimelor decizii guvernamentale, sunt preocupate de eliminarea  circumstanţelor care descurajează implicarea femeilor pe piaţa muncii şi  crearea structurilor necesare pentru primirea a cel puţin 90% dintre copiii cu vârste cuprinse între 3 ani şi vârsta de şcolarizare obligatorie şi a cel puţin 33% dintre copiii cu vârste de până la trei ani, în  structuri de şcolarizare de care trebuie să beneficieze, în egală măsură, atât copiii din zonele urbane, cât şi cei din zonele rurale
Zâmbetul, dătător de lumina morţii al Elenei Udrea, nu ne poate ajuta să ignorăm că în România sporul negativ este alarmant iar mortalitatea infantilă se menţine la unul dintre cele mai înalte niveluri din U.E., în special la copiii sub 1 an. Stimularea natalităţii este o prioritate naţională, chiar şi contabiliceşte-pedelist vorbind, deoarece amarnica femeie româncă ar trebui să nască suficient de mulţi indivizi, viitori plătitori de taxe, care să cotizeze la un sistem public îndestulător  pentru a finanţa cu 1 milion de euro  ” frunze”.
PNL Alba consideră că se impne aplicarea Directivei nr. 92/85/CEE aşa cum a fost modificată prin textul adoptat în 21 octombrie 2010, în legislaţia naţională, încurajând în acest mod opţiunea fiecărei femei de a fi mamă, de a se dedica copilului ei, esenţial,  în primii ani de viaţă şi de a decide fără nicio ingerinţă din partea statului, când doreşte să se întoarcă la muncă , ea fiind singura în măsură să stabilească care-i sunt priorităţile.
Ca femeie, mă sperie dezumanizarea oamenilor politici, de orice gen, care au ajuns să ne surâdă în timp ce „taie” dreptul de a fi mamă, cu scuza cinică a concilierii vieţii profesionale cu cea familială.
Maternitatea  nu poate fi văzută ca o povară asupra societăţii, ci ca o investiţie în viitor. Un viitor în care acum, poate mai mult ca în orice altă etapă a României moderne avem nevoie de speranţa naşterii.
Av. Angelica Mocan
Purtător de cuvânt al PNL  Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea