Rămâi conectat

Politică Administrație

Drept la replică pentru PSD Alba: PSD nu face altceva decât să comunice electoral, în afara campaniei electorale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Drept la replică pentru PSD Alba: PSD nu face altceva decât să comunice electoral, în afara campaniei electorale

Albaiulienii au, de zile bune, toate informațiile legate de locul în care trebuie să voteze, în funcție de domiciliu. Toate secțiile de votare sunt și ele semnalizate corespunzător, iar PSD nu face altceva decât să comunice electoral… în afara campaniei electorale!

Brainstorming-ul intern PSD a generat o ultimă găselniță pentru ca partidul să poată comunica și în afara perioadei legale de campanie electorală. Comunicatul transmis și publicat astăzi, 8 iunie 2024, în jurul orelor 16:00, nu este decât o înșiruire de neadevăruri crase și acuze complet nefondate, totul pentru a putea fi strecurate laitmotivele clasice ale comunicării PSD în relația cu competitorii electorali: “incompetență“, “furt la vot”, ”rea voință”, cuvinte care, de altfel, îi și caracterizează perfect!

În aceste condiții, comunicatul de presă transmis de PSD și publicat cu doar câteva ore înaintea deschiderii secțiilor de votare are exact relevanța pe care a avut-o întreaga campanie derulată de reprezentanții acestui partid: zero!

Din respect pentru albaiulieni, răspundem totuși acuzelor și aducem dovezi concrete că primarul PNL Gabriel Pleșa și-a îndeplinit, cu toată seriozitatea, responsabilitatea și în conformitate cu prevederile legale, organizând în cele mai bune condiții alegerile din 9 iunie. Primăria Alba Iulia a pus la dispoziția cetățenilor informații utile atât pe site-ul primăriei, cât și pe pagina oficială de Facebook. Au fost afișate secțiile de votare, străzile arondate, harta cu localizarea fiecărei secții, precum și sistemul informatic național prin care fiecare alegător poate afla secția de care aparține.

De asemenea, au fost afișate informații despre delimitarea și numerotarea secțiilor de votare în stațiile de autobuze, în zonele cele mai circulate din oraș și în centrele comerciale. Legea nu stipulează nici o obligativitate de a afișa pe scările de bloc numărul secției de votare la care sunt arondați locatarii. Aceasta era o practică utilizată în trecut (cu peste 15 ani în urmă), atunci când nu se vorbea de digitalizare și nu existau atâtea mijloace de comunicare în masă. Probabil o perioadă pe gustul PSD, când campania se făcea cu fasolea și ciolanul, nu cu comunicarea de proiecte concrete.

Faptul că niște „binevoitori” au răspuns „prezent!” la chemarea partidului și e posibil să fi făcut să dispară afișele respective tocmai pentru a acuza primăria că nu le-ar fi pus, poate fi nu doar condamnabil, ci ar putea face chiar obiectul unor cercetări mai ample, ale organelor abilitate. Camerele de supraveghere instalate în multe zone din oraș suntem convinși că ne-ar da dreptate și nu ar fi deloc complicat să ne ajute să identificăm posibilii vinovați. Cele mai multe dintre aceste afișe sunt însă la locul lor și pe site-ul primăriei Alba Iulia.

Fotografiile atașate, făcute aleatoriu chiar în această după amiază, după apariția articolului, nu doar că ne dau dreptate, dar ne întăresc convingerea că totul nu a fost decât o mutare electorală în afara perioadei de comunicare electorală, deja încheiate.

Albaiulienii își vor putea, așadar, exercita liber și neîngrădit dreptul la vot la alegerile din 9 iunie 2024, la fel cum au făcut-o mereu.

Mai jos se pot consulta link-urile cu informațiile comunicate în ultimele zile:

https://www.apulum.ro/index.php/primaria/detail/8639

https://www.apulum.ro/index.php/primaria/detail/8625

https://www.apulum.ro/index.php/primaria/detail/8548

https://www.facebook.com/primariaalbaiulia/posts/pfbid0PeqinYNm1yhTMWzjBfH7t6qwv6jd9ZTrG6P9WrWBAC1Nkna2CR54xFNj1HnW6yqXl

https://www.facebook.com/primariaalbaiulia/posts/pfbid02zxxzS9mxEQiZqQYPpUPPLaPaTebTJJPwAZeeekB2AAtsdKTbrR8aqhD2MY6U87Q5l

Biroul de presă al PNL Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 1 milion de lei la Câlnic: Licitația lansată pe SEAP pentru un proiect de eficiență energetică

Bera Larisa

Publicat

în

Investiție de peste 1 milion de lei la Câlnic: Licitația lansată pe SEAP pentru un proiect de eficiență energetică Administrația comunei Câlnic, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirea sediului primăriei. Citește și: Dispensarul uman din Sântimbru urmează să fie reabilitat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea