Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Două asociații din România, care apără drepturile comunității LGBT, revoltă împotriva unui proiect de lege. „Este o rușine pentru România”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Două asociații din România, care apără drepturile comunității LGBT, revoltă împotriva unui proiect de lege. „Este o rușine pentru România”

În cursul zilei de vineri, două asociații care apără drepturile comunității LGBT din România au condamna un proiect de lege aprobat de către Senat, prin care este interzisă propaganda gay în școli. Aceasta ar legitima discriminarea împotriva comunității LGBT, precum măsurilor întâlnite în Ungaria și Rusia, explică cele două asociații.

Cele două asociații au îndemnat camera inferioară a Parlamentului, care are ultimul cuvânt, să respingă proiectul de lege ce interzice utilizarea în școli a materialelor considerate ca promovând homosexualitatea și schimbarea de sex, relatează Reuters. Proiectul de lege a fost promovat de către mai mulți parlamentari ai UDMR, care au spus că acesta va preveni abuzurile asupra copiilor. O legislație similară din Ungaria a atras critici aspre din partea Comisiei Europene, care a dat Budapesta în judecată.

„Cenzura din sistemul educațional de la Budapesta nu trebuie să fie aplicată la București”, a declarat grupul pentru drepturile LGBT ACCEPT: „Adoptarea unei legislații explicit homofobe și transfobe prin cenzurarea informațiilor despre orientarea sexuală și identitatea de gen este o rușine pentru România. Camera Deputaților trebuie să voteze pentru a opri această incitare la discriminare”.

ACCEPT și organizația MozaiQ au avertizat că măsurile vor duce la cenzurarea filmelor și a știrilor despre comunitatea LGBT, precum și la limitarea marșurilor și a evenimentelor publice. „Îndemnăm camera inferioară să dea dovadă de responsabilitate și decență și să respingă orice propuneri legale care au ca scop marginalizarea comunității LGBT”, a declarat MozaiQ: „În contextul invaziei Rusiei în Ucraina, credem că adoptarea unui astfel de proiect de lege în România ar alimenta propaganda rusă și campaniile de dezinformare ale Moscovei”.

România, conservatoare din punct de vedere social, a dezincriminat homosexualitatea în 2001, cu zeci de ani mai târziu decât alte părți ale Uniunii Europene, și interzice căsătoria și parteneriatele civile pentru cuplurile de același sex.

O interdicție generală a studiilor privind identitatea de gen în 2020 a fost în cele din urmă anulată.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea