Ziarul Unirea

Alexandru Sinea îi bate măr pe procurori: Dosarul, retrimis pentru a doua oară definitiv la Parchet

Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, a câștigat pentru a doua oară, definitiv, în fața procurorilor din Hunedoara, astfel dosarul a fost retrimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva.

„Respinge contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva şi inculpaţii Stâncel loan şi Sinea Dumitru Alexandru împotriva încheierilor penale din data de 08.10.2020 şi 13.01.2021, pronunţate de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Deva, în dosarul nr. 7896/221 /2019/aT.

ELIT

Obligă pe inculpatul Sinea Dumitru Alexandru la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în calea de atac a contestaţiei. Suma de câte 313 lei reprezentând onorariu asistenţă juridică oficiu pentru inculpaţii Stâncel loan şi Marinescu Nicolae va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă”.

“Nu doresc să comentez o decizie a unei instanțe chiar dacă îmi este oarecum favorabilă, având în vedere că Tribunalul Hunedoara a decis azi, în esență, retrimiterea rechizitoriului pentru refacere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj. Îmi voi permite totuși să trag o concluzie în urma sentinței de azi, și anume că adevărul iese mereu la suprafață. Este, să zicem, o bătălie caștigată dar am toată încrederea că voi caștiga în cele din urmă și războiul. Ceea ce vă pot spune cu siguranță este că toată energia mea se va îndrepta și de acum înainte către îndeplinirea atribuțiilor pe care le am ca director executiv al DSP Alba”, a declarat Alexandru Sinea.

Alături de directorul DSP Alba au mai fost trimise în judecată altre trei persoane din cadrul Ocolului Silvic Blaj. Astfel, Stâncel Ioan este acuzat de delapidare în formă continuată, Mărcuş Mircea George a fost trimis în judecată pentru delapidare în formă continuată, fals intelectual în formă continuată (6 acte materiale) şi uz de fals în formă continuată, iar Marinescu Nicolae este acuzat de delapidare în formă continuată (2 acte materiale), fals intelectual în formă continuată (3 acte materiale) şi complicitate la delapidare în formă continuată.

Un judecător de cameră preliminară de la Judecătoria Deva a hotărât că rechizitoriul nu este legal întocmit şi a dispus restituirea cauzei la Parchet.

Cercetările în acest dosar au început în 2017. În urmă cu 2 ani, Sinea şi alţi opt suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind cercetaţi ulterior sub control judiciar. În final, au fost trimişi în judecată patru inculpaţi. Părţi civile sunt Ocolul Silvic Blaj şi Direcţia Silvică Alba.

În decembrie 2017, poliţişti din IPJ Alba au efectuat nouă percheziţii la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 450.000 de lei, prin delapidare, fals intelectual şi tăiere fără drept de arbori.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada anilor 2013-2015, şapte dintre persoanele bănuite de comiterea faptelor, având calitatea de angajaţi ai unui ocol silvic de stat, din judeţul Alba, ar fi creat un mecanism financiar şi ar fi atribuit unei persoane juridice al cărei administrator era ce-a de-a opta persoană cercetată, masă lemnoasă, spre exploatare, din fondul forestier, pentru care ar fi întocmit documente fictive, în vederea tăierii şi valorificării de material lemnos, cu scopul însuşirii de valori din patrimoniul ocolului silvic.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 455.684 lei. Potrivit documentelor din dosar, firma lui Alexandru Sinea, ”Sinalex”, ar fi contractat material lemnos de la Ocolul Silvic Blaj în sumă de aproape 500.000 de lei, pentru care ar fi emis cecuri, neîncasate la instituţia silvică.

Mai mult, la finalul anului respectiv s-ar fi întocmit rapoarte prin care lemnul în cauză ar fi figurat ca fiind netăiat, contrar realităţii. Investigaţia ar fi pornit de la un denunţ penal formulat de reprezentanţi ai Romsilva. ”Sinalex” avea ca obiect de activitate tăierea şi rinderuirea lemnului.

La rândul său, avocatul Mihai Ivanescu a declarat următoarele: „Salutăm hotărârile magistraților de Camera preliminară din cadrul Judecătoriei Deva și Tribunalului Hunedoara ,ale căror decizii confirma încrederea noastră în apărările formulate și implicit nevinovăția domnului Sinea A Dumitru.

Cauza a fost restituita în mod definitiv Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj ,pentru refacerea rechizitoriului, întrucât unele dintre acuzațiile aduse clientului meu sunt nelegale ,fiind reținute în sarcina domnului Sinea A Dumitru direct prin rechizitoriu ,fară a face obiectul anchetei penale ,iar celelalte pretinse infracțiuni reținute ,conțin neclarități evidente sub aspectul descrierii.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| Zeci de persoane, vaccinate în Ciugud prin două metode inedite: „Vaccinare la poarta ta” și „Șezătoare pentru vaccinare”

Zeci de locuitori din Comuna Ciugud au fost vaccinați, vineri, 14 mai 2021, în câteva ore, prin două metode inedite,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro