Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

DOSARE PENALE în urma incendiilor de vegetație din Alba: Sute de puieți de pomi fructiferi au ars la Lopadea Nouă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DOSARE PENALE în urma incendiilor de vegetație din Alba: Sute de puieți de pomi fructiferi au ars la Lopadea Nouă

La data de 28 martie 2022, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud au întocmit dosar penal, pentru distrugere din culpă, în legătură cu un incendiu de vegetație în urma căruia a fost distrusă o plantație de pomi fructiferi, pe o suprafață de teren de 1,5 hectare, situată în extravilanul localității Beța, comuna Lopadea Nouă.

Din primele cercetări, a rezultat că incendiul ar fi fost provocat, la data de 23 martie 2022, de un bărbat de 66 de ani, din comuna Lopadea Nouă, care ar fi aprins pajiștea de pe un teren învecinat. În urma incendiului, au fost distruși 400 de puieți de pomi fructiferi.

Tot pentru distrugere din culpă este cercetat un bărbat de 66 de ani, din comuna Câlnic.

În după amiaza zilei de 28 martie, acesta ar fi dat foc vegetației uscate adunată din grădina proprie, dar focul a scăpat de sub control și s-a extins la gospodăria învecinată, unde au ars 8 baloți de lucernă și o anexă.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud au depistat  un bărbat de 52 de ani, din Ocna Mureș, care, în după amiaza zilei de 27 martie 2022, a dat foc vegetației uscate de pe un teren care îi aparține, situat în extravilanul localității Vama Seacă, fără a avea avizul autorităților competente pentru protecția mediului și fără să informeze serviciile publice comunitare pentru situații de urgență.

Bărbatul a fost sancționat, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 96 din OUG 195/2005 privind protecția mediului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea