Ziarul Unirea

Dorel Vîrciu, care a vândut bolovani la preț de aur, mai are o șansă să scape de închisoare – recursul la ÎCCJ

Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate, în data de 15 noiembrie apelurile declarate de inculpatul Dorel Vîrciu şi partea civilă împotriva sentinţei pronunţată de Tribunalul Hunedoara, în ”Dosarul bolovanilor vânduţi la preţ de aur”.

Potrivit reprezentanului instanței, Cosmin Muntean, hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare cu partea civilă şi de la comunicare cu inculpatul, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

ELIT

Prin sentinţa Tribunalului Hunedoara, menţinută de Curtea de Apel Alba Iulia, s-a dispus în principal condamnarea lui Dorel Vîrciu la 10 ani de închisoare cu executare, interzicerea unor drepturi şi obligarea lui la plata de daune materiale către partea civilă B.N.A. în sumă de 290.000 de lei. De asemenea, s-a hotărât menţinerea sechestrului asigurator asupra bunurilor inculpatului.

Dorel Vîrciu, în vârstă de 47 de ani, din judeţul Alba, este acuzat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave asupra unei persoane din Roşia Montană căreia i-ar fi vândut în data de 25 noiembrie 2011, pentru suma de 290.000 de lei, 3,5 kg de aur, după tranzacţie cumpărătorul constatând că produsul cumpărat era o rocă obişnuită.

Inculpatul a fost reţinut în data de 27 noiembrie 2011, a fost judecat în stare de arest preventiv iar prin decizia din 15 noiembrie 2012 Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut starea de arest.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro