Ziarul Unirea

Dor de Blaj

Distinsul meu prieten Ştefan Chirilă mi-a dat să citesc o carte scrisă de un blăjan, medic şi profesor universitar la Cluj-Napoca. Cartea conţine impresii artistice culese din marile muzee ale continentului european şi american şi tratează subiecte deosebit de delicate ca: „Medicina ca artă şi cultură”, „Putere şi moralitate în medicină”, „Cultura artei şi cultura culturii”, etc. Nu facem recenzia cărţii nici nu comentăm subiectele tratate, ci doar admirăm gingăşia cu care ne sunt redate. În capitolul „Dor de Blaj” spune că „întoarcerea la origini face parte din ciclurile repetative, la care se supun toţi muritorii”.
Miile de bolnavi de diabet ar trebui să ştie că anul acesta la 31 august se împlinesc 90 de ani, de când o revistă belgiană anunţa omenirea că profesorul Nicolae Paulescu de la Universitatea de Medicină din Bucureşti a descoperit insulina cu care se tratează diabetul. Asta ne-o spune dl prof. Hâncu, iar noi suntem datori să-i mulţumim şi să înălţăm un gând de recunoştinţă pentru toţi aceia care veghează la sănătatea noastră.
Ioan BIZĂU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Dorin 17 august 2011 at 7:44

Domnule Ioan BIZAU , va rog sa-i transmiteti salutari si multa sanatate din partea mea DOMNULUI Stefan Chirila( sunt din Alba Iulia si am colaborat excelent pe linie de serviciu cu acest DOMN ).Multumesc

Comentariile sunt oprite