Actualitate
Donație în valoare de 60.000 de euro pentru reabilitarea școlilor din România. Inițiativă a companiei Elis Pavaje
Donație în valoare de 60.000 de euro pentru reabilitarea școlilor din România. Inițiativă a companiei Elis Pavaje
Compania Elis Pavaje a donat materiale în valoare de 60.000 de euro, pentru a continua procesul de reabilitare a școlilor din România.
Potrivit sursei citate, suma de 60.000 euro reprezintă contravaloarea a 4000 mp şi 2500 metri liniari de pavele şi borduri şi va fi livrată către 21 de şcoli primare şi gimnaziale rurale. Produsele Elis Pavaje vor schimba complet zonele de acces în şcoli, spaţiile de joacă şi relaxare destinate elevilor şi profesorilor.
Pentru cei mici, şcoala constituie locul în care îşi petrec cea mai mare parte a timpului, iar condiţiile oferite de mediul de învăţământ nu se ridică mereu la cele mai înalte standarde, pentru a dezvolta creativitatea copiilor şi a le oferi acel sentiment de siguranţă şi dorinţă de dezvoltare
Astfel, Elis Pavaje doreşte să schimbe acest lucru, şi, alături de Asociaţia BookLand, continuă proiectul de reabilitare a curţilor pentru 21 de şcoli din mediul rural.
„Ce poate fi mai important pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor noştri dacă nu accesul la o educaţie de calitate? Peste 80% dintre şcolile româneşti nu au beneficiat de lucrări esenţiale de reabilitare, aşa că şi în acest an, sprijinim initiativa Asociaţiei BookLand, continuând proiectul „Păşeşte cu încredere în şcoală” ce a avut rezultate foarte bune anul trecut, când am amenajat 11 şcoli.
Copiii au avut parte de cea mai frumoasă surpriză şi s-au putut bucura de curţile nou amenajate. Anul acesta vom suplimenta contribuţia si vom reabilita spaţiile exterioare a 21 de noi şcoli din mediul rural. Creşterea implicării este un pas firesc, iar în parteneriat cu BookLand vom aduce şi anul acesta bucurie pentru mii de copii.” – a declarat Emil Goţa, Director General Elis Pavaje.
Conform comunicatului, echipa BookLand, initiatoarea proiectului de reamenajare a scolilor din mediul rural, şi-a propus să crească an de an numărul de şcoli renovate, iar Elis Pavaje susţine cu bucurie această iniţiativă.

Actualitate
Plafonarea prețului la carburanți. Președintele Consiliului Concurenței: „Ar însemna să ne întoarcem în comunism”
Plafonarea prețului la carburanți. Președintele Consiliului Concurenței: „Ar însemna să ne întoarcem în comunism”
Plafonarea preţului la carburanţi este o măsură proastă care ne-ar duce înapoi în comunism, a spus miercuri, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chirițoiu, pentru AGERPRES.
Toate ţările din Uniunea Europeană se confruntă cu creşterea preţurilor la carburanţi, însă nu există suspiciuni că operatorii din sector profită de criza din piaţă şi scumpesc nejustificat, a arătat Chiriţoiu.
Avantajul României este că avem preţuri sub media UE la carburanţi.
Întrebat care este opinia sa cu privire la măsura pe care o pregăteşte Guvernul României, de reducere a preţului cu 50 de bani, care presupune şi deducerea unor taxe aplicate companiilor petroliere, el a precizat: „Este ceea ce se poate face. În contextul creşterilor mari de preţ, când creşte preţul materiilor prime, statul vrea să compenseze un pic această creştere şi îşi reduce taxele. Şi alte state din UE au luat măsura reducerii taxelor, ca să compenseze”, a mai spus Chiriţoiu.
„Plafonarea preţului ar însemna să ne întoarcem în comunism, când stăteam la coadă în benzinării. E greu să văd ce rost ar avea măsura aceasta, pentru că nu este o criză trecătoare care a izbucnit acum şi trece peste două săptămâni. Era de aşteptat să crească preţul petrolului după pandemie, pentru că în pandemie a fost la cotaţii scăzute, dar a crescut acum cu mult mai mult decât înainte de pandemie din raţiuni care se leagă de războiul din Ucraina”, a spus Chirițoiu pentru AGERPRES
Sursa: bugetul.ro
Actualitate
Programul Noua Casă 2022: Interes mai scăzut ca în anii trecuți și doar 45% din buget epuizat
Programul Noua Casă 2022: Interes mai scăzut ca în anii trecuți și doar 45% din buget epuizat
În 2022 programul Noua Casă nu a mai fost atât de atractiv pentru români ca anul trecut, când în două luni s-a epuizat bugetul.
Anul acesta, avem același buget, 1,5 miliarde, dar, după două luni, avem 45% din buget epuizat, sunt deja patru mii de credite. A mers ca înainte de perioada de criză. Anul trecut, când am avut școala de acasă, munca de acasă, oamenii s-au orientat spre spații mai mari, ceea ce a dus la creșterea cererii. În acest an, numărul cererilor au fost la jumătatea cererilor de anul trecut, în momentul în care a fost publicată în Monitorul Oficial procedura de implementare, Hotărârea de Guvern a programului, numărul 60.” a spus Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN), în cadrul emisiunii DCNews.
Întrebat de către jurnalistul Val Vâlcu dacă nu e o consecință a faptului că în București nu se mai construiește – primarul General, Nicușor Dan, suspendând PUZ-urile – Dumitru Nancu a venit cu date care ar putea confirma această teorie: ”În 2021, Bucureștiul și Ilfovul au fost pe primul loc, anul acesta Iașiul este pe primul loc. Normal că are impact. Ne aflăm în a treia lună în care epuizăm jumătate din plafon.”
Trecerea de la ROBOR la IRCC
”Aceste programe sunt pentru momente de criză economică” a mai spus președintele FNGCIMM, considerând interesantă și migrarea românilor de la ROBOR la IRCC. ”Toate creditele ipotecare luate de către persoane fizice pot fi adiționate, conform Ordonanței 19, iar românii pot trece de la ROBOR la Indicele de consum, IRCC-ul, care este până-n 2%, practic este o scădere a dobânzii cu 4%.”
ROBOR la 3 luni este astăzi 6,26%, la 6 luni – 6,39%, iar la 12 luni – 6,58%.
”În timp, este clar că IRCC-ul va ajunge tot acolo (la nivelul ROBOR n.r.)” a fost remarca lui Dumitru Nancu, în cadrul emisiunii.
Iancu Guda, analist economic, a explicat cum poate ști un român ce casă își permite. Economistul a spus că valoarea casei pe care și-o permite cineva este echivalentul a ”cinci ani salariul pe familie, soț – soție”.
Se calculează salariul comun al familiei pe o perioadă de cinci ani. Iancu Guda a spus că dacă o familie, formată din soț și soție, câștigă 2.000 de euro pe lună, acest lucru înseamnă 24.000 de euro pe an, iar pe cinci ani sunt 120.000 de euro. Astfel, respectiva familie nu ar trebui să sară la o casă de 150.000, de exemplu.
Sursa: dcbusiness.ro
Actualitate
FOTO| 11 vagoane din compunerea unui tren de marfă au deraiat. Care a fost cauza
FOTO| 11 vagoane din compunerea unui tren de marfă au deraiat. Care a fost cauza
Circulația feroviară pe relația Pașcani – Iași este întreruptă, după ce între stațiile Sârca – Podu Iloaiei au deraiat 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă, transmite CFR SA.
Trenul s-a rupt și 11 vagoane au sărit de pe șine, arată sursa citată, potrivit căreia trenul se întorcea din Portul Constanța, unde dusese cereale din Ucraina.
Din primele informații disponibile, deraierea a fost provocată de starea proastă a infrastructurii feroviare din zonă, dar este posibilă și o defecțiune la vagoanele de fabricație sovietică.
Ce spune CFR despre trenul deraiat la Iași
Potrivit CFR, deraierea vagoanelor de marfă ucrainene afectează și traficul de călători.
”Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulație, firul I fiind închis pentru lucrări programate.
În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupți și 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.
Precizăm faptul că, pentru menținerea continuității traficului de călători, SRCF Iași va pune la dispoziția călătorilor mijloace auto, pe distanța Podu Iloaiei – Târgu Frumos.
Această măsură va fi menținută până la restabilirea traficului pe intervalul de stații afectat de deraiere.
Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iași va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și retragerea/scoaterea acestora din gabarit”, a transmis CFR.
Sursa: stirileprotv.ro
-
Curier Județeanacum 18 ore
2 iulie| ”Ziua Rozelor” 2022, la Aiud și Ciumbrud. Concert 3 Sud Est, ateliere și artificii. PROGRAM
-
Sportacum 21 de ore
FOTO: Nicolae Stanciu, tată pentru a doua oară! Aflat în China, “tricolorul” s-a bucurat de o nouă fetiță, Zoe Carolina
-
Sportacum 20 de ore
În faza regională a Cupei României, ediția 2022/2023 | CSU Alba Iulia – CS Gheorgheni (Harghita), în 9 iulie
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
Florin Cîțu a DEMISIONAT de la șefia Senatului: Cine va fi interimar
-
Actualitateacum 20 de ore
FOTO| MASACRU pe Drumul European 85: Sunt trei morți și șase răniți. A fost activat Planul Roșu de Intervenție
-
Actualitateacum 23 de ore
Factură RECORD pentru o femeie din Sighetul Marmației: Are de plată peste 70.000 de lei pentru serviciile de telefonie mobilă
-
Actualitateacum 13 ore
VIDEO| 16 iulie: Lae Dreghici, celebrul cascador albaiulian, anunță un SPECTACOL pentru fanii săi
-
Politică Administrațieacum 18 ore
Comunicat de presă| Deputatul Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Fermierii și beneficiarii de subventii nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării APIA”
-
Ştirea zileiacum 20 de ore
Cod GALBEN de caniculă în județul Alba: S-au amplasat corturi de prim-ajutor pe străzi. Unde se pot găsi
-
Curier Județeanacum 20 de ore
FOTO| A fost eliberat primul „număr verde” în județul Alba: Ce reprezintă acesta
-
Politică Administrațieacum 22 de ore
Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: „România nu e săracă! România e sărăcită prin incompetența actualei coaliții”
-
Actualitateacum 20 de ore
Mașinile noi cu combustie internă, interzise la vânzare din 2035. Statele membre UE au aprobat planul Comisiei Europene