Rămâi conectat

Curier Județean

Distracţia în Alba continuă la cote înalte! Noi festivaluri în luna IUNIE: Sărbătoarea muzicii, festival de fanfare, filme şi întreceri dacice între cetăţi. Vezi calendarul evenimentelor

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

alba-fest-a-doua-seara86Seria festivalurilor de vară 2014 în Alba continuă. După ce în luna mai, albaiulienii şi nu numai s-au bucurat de un adevărat regal de muzică, la“Alba Fest by Marius Moga”, cu cei mai în vogă artişti din România, dar şi la Festivalul Alba Jazz, luna iunie aduce noi motive de distracţie: încă cinci festivaluri diverse pe tot cuprinsul judeţului Alba! Astfel, iubitorii de cultură, istorie şi muzică de calitate vor avea parte, în fiecare weekend, de câte un eveniment menit să le satisfacă pe deplin gusturile de la mic la mare.

Iată ce evenimente sunt programate să ne distreze în luna iunie:

Ultima zi a Festivalului de Film Etnografic de la Zlatna6 6-8 iunie – Festivalul Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna, ediţia a II-a. Peste 50 de filme realizate de cineaşti independenţi sau profesionişti din România dar şi din ţări precum Japonia, Croaţia, Irlanda, Bulgaria sau Africa de Sud vor intra în acest weekend în competiţia pentru premiile puse la bătaie de organizatori. În cadrul festivalului sunt programate şi recitaluri de muzică populară susţinute de artişti şi ansambluri folclorice din judeţ dar şi din ţară, o expoziţie a cunoscutului caricaturist israelian de origine română Eduard Mattes şi lansarea în premieră, a două cărţi: „Dacia Preistorică Ilustrată” şi „Mandale Dacice”. Nici mandalele dar nici această enciclopedie ilustrată a României antice nu au mai fost realizate până acum. Evenimentul va fi prezentat de celebra cântăreaţă de muzică uşoară Corina Chiriac, iar preşedintele juriului FIFE 2014 este marele actor clujean Dorel Vişan.

7-8 iunie: Festivalul Blaj aLive  2014– revoluţie muzicală pe Câmpia Libertăţii, cu peste 20 de Dj, trupe şi solişti din 4 ţări. O mare adunare a îndrăgostiţilor de muzică, libertate şi festivaluri senzaţionale va avea loc în acest weekend pe Câmpia Libertăţii. Blajul, “Mica Romă a Transilvaniei”, devine centrul atenţiei generale şi prinde viaţă la Blaj aLive: două zile de concerte şi activităţi recreative organizate pentru a încânta zilnic peste 10.000 de participanţi cu suflet tânăr. Awolnation şi Seether, invitaţii speciali din acest an, aterizează pentru prima dată în România direct pe Câmpia Libertăţii. De asemenea, Zdob și Zdub, Paraziţii, Vunk Alternosfera dar și alte formații de renume vor urca pe cele trei scene  Blaj aLive.  Vezi AICI programul Blaj aLive2014.

Festivalul Fanfarelor la Alba Iulia6510 iunie – Festivalul Muzicii de Fanfare, în Cetatea Alba Carolina. Cei care iubesc muzica de promenadă sunt invitaţi marţi, 10 iunie, la o nouă ediţie a festivalului de fanfare de la Alba Iulia. “Un festival de fanfară este, de fapt, felul în care stratifactul alai de sunete poposeşte într-o albie tulburătoare şi fermecătoare, limpezindu-şi statura de frumuseţe continuă. Cuvântul fanfară este o lume a performanţei. El desţeleneşte sufletul şi-l  face să rămână mereu un pom înflorit”, declară organizatorii.  Şi în acest an, festivalul de la Alba Iulia reuneşte fanfare profesioniste, dar şi de copii şi tineret, atât din judeţ cât şi din ţară. Întreaga manifestare se va desfășura în aer liber pe scena de lângă Poarta a III-a – Obelisc.

 Sarbatoarea Muzicii la Alba Iulia concert Monica Anghel12În 20 – 22  iunie e Sărbătoarea Muzicii la Alba Iulia. E weekend-ul în care Cetatea Alba Carolina se va transforma într-un templu al muzicii de bună calitate. Evenimentul se anunţă a fi unul cu adevărat spectaculos, cum nu s-a mai vâzut până acum în Transilvania. Bonnie Tyler, legenda rock va fi surpriza sărbătorii, iar în premieră, pentru prima dată în aer liber în România, la Sărbătoarea Muzicii va fi pus în scenă spectacolul de operă Aida, de Verdi, una dintre cele mai importante lucrări ale lui Verdi, și una dintre cele mai valoroase compoziții de operă din toate timpurile. AIDA e fascinantă.AIDA e trăire pură și senzație în fiecare secundă. E muzică, pasiune și încântare .AIDA e… la Alba Iulia! Pe 21 iunie, te invităm să savurezi un spectacol de operă unic, cu peste 500 de personaje, într-o cetate unică în Europa. O premieră absolută la nivel național care depășește granițele convenționalului: montarea în aer liber a spectacolului de operă AIDA, de Verdi. Un eveniment pus în scenă de Opera Națională Romană Cluj-Napoca, una dintre cele mai prestigioase instituții de gen din România.  Un spectacol flancat de alte producţii muzicale impresionante toate reunite în “Sărbătoarea Muzicii”, într-un anotimp al sunetului cum nu s-a mai văzut în Transilvania”, spun organizatorii.

 festivalul cetatilor dacice036

21-22 iunie – Festivalul Cetăţilor Dacice la Ighiu. Este vorba despre un eveniment viu şi divers, organizat în fiecare an de Consiliul Județean Alba, cu scopul de a valorifica patrimoniul dacic al judeţului astfel încât lumea dacilor să-i surprindă şi acum, după două mii de ani, pe participanți. Festivalul Cetăților Dacice înseamnă, de fapt, Întrecerile Dacice. Echipe de feciori din cele cinci cetăţi dacice ale judeţului (Cetatea de Baltă, Cricău, Cugir, Ighiu, Săsciori) se întrec în probe pline de culoare şi umor, pentru câştigarea dreptului de a găzdui următoarea ediţie a festivalului. Pe lângă concursul propriu-zis au loc şi concerte, cascadorii şi spectacole. Vezi aici cum s-a desfăşurat ediţia de anul trecut.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea