Rămâi conectat

Curier Județean

Distracţia în Alba continuă la cote înalte! Noi festivaluri în luna IUNIE: Sărbătoarea muzicii, festival de fanfare, filme şi întreceri dacice între cetăţi. Vezi calendarul evenimentelor

Publicat

în

alba-fest-a-doua-seara86Seria festivalurilor de vară 2014 în Alba continuă. După ce în luna mai, albaiulienii şi nu numai s-au bucurat de un adevărat regal de muzică, la“Alba Fest by Marius Moga”, cu cei mai în vogă artişti din România, dar şi la Festivalul Alba Jazz, luna iunie aduce noi motive de distracţie: încă cinci festivaluri diverse pe tot cuprinsul judeţului Alba! Astfel, iubitorii de cultură, istorie şi muzică de calitate vor avea parte, în fiecare weekend, de câte un eveniment menit să le satisfacă pe deplin gusturile de la mic la mare.

Iată ce evenimente sunt programate să ne distreze în luna iunie:

Ultima zi a Festivalului de Film Etnografic de la Zlatna6 6-8 iunie – Festivalul Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna, ediţia a II-a. Peste 50 de filme realizate de cineaşti independenţi sau profesionişti din România dar şi din ţări precum Japonia, Croaţia, Irlanda, Bulgaria sau Africa de Sud vor intra în acest weekend în competiţia pentru premiile puse la bătaie de organizatori. În cadrul festivalului sunt programate şi recitaluri de muzică populară susţinute de artişti şi ansambluri folclorice din judeţ dar şi din ţară, o expoziţie a cunoscutului caricaturist israelian de origine română Eduard Mattes şi lansarea în premieră, a două cărţi: „Dacia Preistorică Ilustrată” şi „Mandale Dacice”. Nici mandalele dar nici această enciclopedie ilustrată a României antice nu au mai fost realizate până acum. Evenimentul va fi prezentat de celebra cântăreaţă de muzică uşoară Corina Chiriac, iar preşedintele juriului FIFE 2014 este marele actor clujean Dorel Vişan.

Elit - Gustul Desăvârșit

7-8 iunie: Festivalul Blaj aLive  2014– revoluţie muzicală pe Câmpia Libertăţii, cu peste 20 de Dj, trupe şi solişti din 4 ţări. O mare adunare a îndrăgostiţilor de muzică, libertate şi festivaluri senzaţionale va avea loc în acest weekend pe Câmpia Libertăţii. Blajul, “Mica Romă a Transilvaniei”, devine centrul atenţiei generale şi prinde viaţă la Blaj aLive: două zile de concerte şi activităţi recreative organizate pentru a încânta zilnic peste 10.000 de participanţi cu suflet tânăr. Awolnation şi Seether, invitaţii speciali din acest an, aterizează pentru prima dată în România direct pe Câmpia Libertăţii. De asemenea, Zdob și Zdub, Paraziţii, Vunk Alternosfera dar și alte formații de renume vor urca pe cele trei scene  Blaj aLive.  Vezi AICI programul Blaj aLive2014.

Festivalul Fanfarelor la Alba Iulia6510 iunie – Festivalul Muzicii de Fanfare, în Cetatea Alba Carolina. Cei care iubesc muzica de promenadă sunt invitaţi marţi, 10 iunie, la o nouă ediţie a festivalului de fanfare de la Alba Iulia. “Un festival de fanfară este, de fapt, felul în care stratifactul alai de sunete poposeşte într-o albie tulburătoare şi fermecătoare, limpezindu-şi statura de frumuseţe continuă. Cuvântul fanfară este o lume a performanţei. El desţeleneşte sufletul şi-l  face să rămână mereu un pom înflorit”, declară organizatorii.  Şi în acest an, festivalul de la Alba Iulia reuneşte fanfare profesioniste, dar şi de copii şi tineret, atât din judeţ cât şi din ţară. Întreaga manifestare se va desfășura în aer liber pe scena de lângă Poarta a III-a – Obelisc.

 Sarbatoarea Muzicii la Alba Iulia concert Monica Anghel12În 20 – 22  iunie e Sărbătoarea Muzicii la Alba Iulia. E weekend-ul în care Cetatea Alba Carolina se va transforma într-un templu al muzicii de bună calitate. Evenimentul se anunţă a fi unul cu adevărat spectaculos, cum nu s-a mai vâzut până acum în Transilvania. Bonnie Tyler, legenda rock va fi surpriza sărbătorii, iar în premieră, pentru prima dată în aer liber în România, la Sărbătoarea Muzicii va fi pus în scenă spectacolul de operă Aida, de Verdi, una dintre cele mai importante lucrări ale lui Verdi, și una dintre cele mai valoroase compoziții de operă din toate timpurile. AIDA e fascinantă.AIDA e trăire pură și senzație în fiecare secundă. E muzică, pasiune și încântare .AIDA e… la Alba Iulia! Pe 21 iunie, te invităm să savurezi un spectacol de operă unic, cu peste 500 de personaje, într-o cetate unică în Europa. O premieră absolută la nivel național care depășește granițele convenționalului: montarea în aer liber a spectacolului de operă AIDA, de Verdi. Un eveniment pus în scenă de Opera Națională Romană Cluj-Napoca, una dintre cele mai prestigioase instituții de gen din România.  Un spectacol flancat de alte producţii muzicale impresionante toate reunite în “Sărbătoarea Muzicii”, într-un anotimp al sunetului cum nu s-a mai văzut în Transilvania”, spun organizatorii.

 festivalul cetatilor dacice036

21-22 iunie – Festivalul Cetăţilor Dacice la Ighiu. Este vorba despre un eveniment viu şi divers, organizat în fiecare an de Consiliul Județean Alba, cu scopul de a valorifica patrimoniul dacic al judeţului astfel încât lumea dacilor să-i surprindă şi acum, după două mii de ani, pe participanți. Festivalul Cetăților Dacice înseamnă, de fapt, Întrecerile Dacice. Echipe de feciori din cele cinci cetăţi dacice ale judeţului (Cetatea de Baltă, Cricău, Cugir, Ighiu, Săsciori) se întrec în probe pline de culoare şi umor, pentru câştigarea dreptului de a găzdui următoarea ediţie a festivalului. Pe lângă concursul propriu-zis au loc şi concerte, cascadorii şi spectacole. Vezi aici cum s-a desfăşurat ediţia de anul trecut.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Penitenciarul Aiud achiziționează produse necesare pentru prepararea hranei deținuților. Licitația de peste 900.000 de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Penitenciarul Aiud achiziționează produse necesare pentru prepararea hranei deținuților. Licitația de peste 900.000 de lei, lansată în SEAP

Penitenciarul Aiud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru furnizarea de produse necesare pentru prepararea hranei deținuților. Valoarea totală estimată a contractului este de 902550 de lei.

Obiectivul specific la care contribuie furnizarea produselor este asigurarea necesarului pentru prepararea hranei persoanelor private de liberate pentru asigurarea cu titlu gratuit a hrănirii persoanelor private de libertate în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Justiției nr. 3147/C/08.08.2018-privind aprobarea normelor de acordare de drepturi de hrană pentru persoanele private de libertate din sistemul administrației penitenciarelor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Necesarul de produse necesare pentru prepararea hranei deținuților:

1. Amelioratori
COD CPV:15870000-7 – Condimente si mirodenii (Rev.2)
VALOAREA ESTIMATA FARA TVA:6.600,00 RON

2. Brânză telemea
COD CPV:15540000-5 – Branzeturi (Rev.2)
VALOAREA ESTIMATA FARA TVA:27.500,00 RON

3. Brânză topită
COD CPV:15540000-5 – Branzeturi (Rev.2)
VALOAREA ESTIMATA FARA TVA:47.500,00 RON

4. Carnați
COD CPV:15131130-5 – Carnati (Rev.2)
VALOAREA ESTIMATA FARA TVA:51.750,00 RON

5. Carne asăre
COD CPV:15112000-6 – Carne de pasare (Rev.2)
VALOAREA ESTIMATA FARA TVA:180.000,00 RON

6. Lapte de vacă pasteurizat sau uht
COD CPV:15511100-4 – Lapte pasteurizat (Rev.2)
VALOAREA ESTIMATA FARA TVA:57.600,00 RON

7. Leuștean
COD CPV:15870000-7 – Condimente si mirodenii (Rev.2)
VALOAREA ESTIMATA FARA TVA:1.200,00 RON

8. Ouă
COD CPV:03142500-3 – Oua (Rev.2)
VALOAREA ESTIMATA FARA TVA:78.000,00 RON

9. Pate de ficat de porc
COD CPV:15131300-8 – Preparate din ficat (Rev.2)
VALOAREA ESTIMATA FARA TVA:27.000,00 RON

10. Păine semialbă
COD CPV:15811100-7 – Paine (Rev.2)
VALOAREA ESTIMATA FARA TVA:351.000,00 RON

11. Salam
COD CPV:15131230-6 – Salam (Rev.2)
VALOAREA ESTIMATA FARA TVA:54.000,00 RON

12. Sare
COD CPV:15872400-5 – Sare (Rev.2)
VALOAREA ESTIMATA FARA TVA:4.400,00 RON

13. Smântână 20% grăsime
COD CPV:15512000-0 – Smantana (Rev.2)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

DOSAR PENAL pentru un bărbat care și-a agresat soția, în Baia de Arieș: Ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile

Publicat

în

DOSAR PENAL pentru un bărbat care și-a agresat soția, în Baia de Arieș: Ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile

La data de 23 mai 2022,în jurul orei 19.00, polițiștii din Baia de Arieș au fost sesizați de către o femeie, de 41 de ani, din Baia de Arieș, cu privire la faptul că a fost agresată de soț.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul în vârstă de 43 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Dosar penal pentru un bărbat din Teiuș care și-a bătut și amenințat fosta soție: A fost emis și un ordin de protecție

Publicat

în

Dosar penal pentru un bărbat din Teiuș care și-a bătut și amenințat fosta soție: A fost emis și un ordin de protecție

Polițiștii din Teiuș au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat și amenințat fosta soție. Bărbatul este cercetat pentru violență în familie și amenințare.

La data de 23 mai 2022, în jurul orei 14.50, polițiștii din Teiuș au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie din oraș, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către fostul soț.

Din primele verificări efectuate de polițiști, a rezultat faptul că, în urma unor discuții în contradictoriu avute cu fosta sa soție,bărbatul, în vârstă de 52 de ani, din Teiuș, ar fi agresat-o și amenințat-o.

Elit - Gustul Desăvârșit

Față de bărbat, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie și amenințare, iar în urma aplicării formularului de evaluare a riscului, polițiștii au emis, pe numele său, un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile, prin care i-au interzis să se apropie de femeie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare