Ziarul Unirea

Din luna martie se introduce coplata în spitale

Pacienţii vor plăti, din luna martie a acestui an, o sumă modică (coplata) pentru servicii asigurate în spitale, cu excepţia celor de urgenţă, conform scrisorii de intenţie convenită de Guvern cu FMI şi obţinută de MEDIAFAX.

„În vederea rezolvării dezechilibrelor financiare din sectorul de sănătate, suntem hotărâţi să aplicăm următoarele măsuri: în martie 2013, vom începe introducerea coplăţii, reprezentând o sumă fixă modestă în funcţie de serviciile furnizate, în sectorul spitalicesc, exceptând serviciile de urgenţă; vom continua să revizuim lista medicamentelor compensate şi vom introduce mecanisme pentru reducerea perioadei de spitalizare şi creşterea gradului de utilizare a serviciilor ambulatorii”, se arată în document.

ELIT

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că măsura coplăţii în sistemul sanitar va fi implementată cu o „valoare modestă”, doar în sistemul spitalicesc, începând cu 1 martie 2013, la momentul externării.

„În urma discuţiilor cu FMI, am ajuns la concluzia că putem să introducem numai limitat şi pentru o perioadă de timp, ca să putem să controlăm costurile din sectorul cel mai cheltuitor, şi anume sectorul spitalicesc, o coplată care, aşa cum am convenit cu FMI, să aibă o valoare modestă, în sensul în care ea să fie utilizată strict pentru controlul costurilor. Adică, să ştim cum se intră, cum se utilizează şi cum se iese din sistem”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Guvernul a amânat de mai multe ori introducerea coplăţii în sănătate.

Sursa: Mediafax

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Te-ar putea interesa și:

ALERTĂ hidrologică: COD PORTOCALIU de inundații pentru Alba și alte județe, până luni la ora 24.00. Zonele vizate

ALERTĂ hidrologică: COD PORTOCALIU de inundații pentru Alba și alte județe, până luni la ora 24.00. Zonele vizate Scurgeri importante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO | Un bărbat din Ocna Mureș a fost agresat fizic de trei tineri în toiul nopții

VIDEO | Un bărbat din Ocna Mureș a fost agresat fizic de trei tineri în toiul nopții Un bărbat din… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Turistă adolescentă ATACATĂ de URS în parcul central din Sinaia: un paznic a sărit în ajutorul ei

Turistă adolescentă ATACATĂ de URS în parcul central din Sinaia: un paznic a sărit în ajutorul ei O turistă adolescentă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Viktor Orban: Ungaria nu va accepta bani din fondul de reconstrucție al UE, în cazul în care sunt condiționați de abrogarea legii anti-LGBT

Ungaria nu intenționează să accepte bani din cadrul fondului de reconstrucție post-pamdemie al Uniunii Europene în cazul în care sunt… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MARȚI| Începe înscrierea pentru granturile HoReCa: În ce va consta ajutorul de stat?

Începând de marți, timp de douăzeci și două de zile calendaristice de la demararea înscrierilor, persoanele juridice și persoanele fizice… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Cel mai tânăr primar de oraș îi ia locul cuscrului şefului DNA. Ce declară Lucian Bode

Cel mai tânăr primar de oraș îi ia locul cuscrului şefului DNA. Ce declară Lucian Bode Preşedintele PNL Sălaj, Lucian… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Vacanțele elevilor ar putea fi mai scurte. Ministrul Educației: „E nevoie acum de o durată mai mare a perioadei de cursuri”

Vacanțele elevilor ar putea fi mai scurte. Ministrul Educației: „E nevoie acum de o durată mai mare a perioadei de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

12 Comentarii

de la 1 martie 28 ianuarie 2013 at 17:35

bolnavii vor veni la spital cu doua plicuri:unul pt dom’doctor,altul pt coplata; asistentele sa mai astepte…

mihai 28 ianuarie 2013 at 18:26

Ce inseamna modic pentru ministrul sanatatii sau chiar pentru medici? 100 lei dintr-un salar de 700 lei este o suma modica, nu? Fara a mai adauga faptul ca medicul te trimite de la cabinetul lui particular pentru fel de fel de analize care ii cresc lui bugetul, iar pacientului nu-i folosesc la nimic.

abc 28 ianuarie 2013 at 18:41

U.S.L.istilor,bravo voua,ati reusit sa ne*o trageti:asa ne trebuie;ne-ati mai fentat pentru inca 4 ani;ne meritam soarta.
Sunt curios ce taxe „modice”mai inventeaza plagiatorul.

jean 28 ianuarie 2013 at 20:02

vezi ca ideea cu coplata a plecat de la PDL. sau te prefaci ca ai uitat!?

@jean 28 ianuarie 2013 at 20:22

Asa si? Era un proiect, acum cine il pune in practica? USL-ul!

dolfi 28 ianuarie 2013 at 20:20

tara este vanduta de dupa 1989 si voi va certati ca prostii ca partidul x sau y e de vina… Partidele sunt de vina pentru furturile din banii publici si deciziile luate de bunavoie. Decizia coplatii asteia e la ordinul FMI! Sa speram ca nu ajungem ca in SUA, unde daca nu vor companiile de asigurari de sanatate, mori cu zile, sau iti faci rata la banca pe viata sa platesti o operatie simpla!!!

Dar e fain sa ne dam rotunzi pe forumuri si in viata reala sa ne doara-n partea dorsala nu??? La incultura promovata in ultimii 20 de ani, tara nu mai are speranta de iesire la lumina! Ori ne cuceresc altii si ne lasa si pe noi sa traim asa ca pe porci cu laturi, ori disparem singuri din istorie in chinuri groaznice!
Noapta Buna Romania!!!

Nelucu 28 ianuarie 2013 at 20:35

Fratilor ! De nu murim,vom duce greu!

elector 29 ianuarie 2013 at 11:43

stati linistiti , coplata e tot pentru cei ce platesc taxe , tot pentru contribuabilii onesti!
Pe cei „defavorizati” ii favorizeaza din nou socialistii prin scutirea de co-plata!
Ura si la gara !

elector 29 ianuarie 2013 at 11:49

dar unde e reforma in sanatate ? asta nu e reforma e tot o taxa pentru contribuabili. Abramburel asta de la Sanatate o va face si mai lata.
A! nu va mai huliti tara ,ganditi-va mai bine cand votati plagiatori si chiulangii, hoti si penali,securisi rasuflati (gen Felix)!

Horea 29 ianuarie 2013 at 16:59

Nu pot sa nu transcriu aici remarca unui hâtru:

„Celor care ies din spital cu picioarele inainte, li se mai cere coplata”?

Evlaviosul 29 ianuarie 2013 at 21:19

Respectivului i se ce socoteala la poarta raiului!

Phœbe 29 ianuarie 2013 at 18:33

Dar pe astia care iau decizii pentru voi cine i-a lasat sa ajunga acolo unde sunt?

I-ati vazut in inima targului facand scamatorii iefine pe cand cerseau si i-ati tolerat. V-au fost colegi de facultate si i-ati vazut ca-si luau examenele pe copiate, pe pile ori pe bani. I-ati tolerat. V-au fost elevi sau studenti si le-ati dat cinciu’ asa, la gramada. La locurile lor de munca, i-ati vazut ca nu-s interesati sa faca vreun lucru de calitate. I-ati tolerat. Ba le-ati mai si plans de mila.

Acum, cu cat va plangeti mai mult, cu atat mai mult eu… m-as amuza… de n-ar trebui sa platesc si eu pentru alegerile din fiecare zi ale celor multi.

Comentariile sunt oprite