// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Din cauza zăpezii, fermierii satelor de munte arondate Cugirului au fost nevoiți să-și coboare turmele de oi în zonele de șes

Mai mulți crescători de ovine din satele Călene Bucuru, Goasele, Bocșitura și Mugești, localități situate în munții din apropierea Cugirului au fost serios afectați de căderile de zăpadă din ultimele zile.

Rămași fără nutreț pentru animale, fermierii au fost nevoiți să-și mute turmele de animale (peste 500 de ovine) în locuri de șes unde, efectele iernii sunt ceva mai blânde. Fermierii spun că sunt peste cinci decenii de când nu s-au mai confruntat cu asemenea fenimene meteo încât stratul de zăpadă să ajungă în luna aprilie, la mai bine de 20 cm.

Până la schimbarea vremii, ei au hotărât să-și aducă animalele în zone precum ,,Valea Pleșii”, sau Săliștea, locuri pe care le foloseau de obicei în alte perioade ale anului. (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419