Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Din cauza zăpezii, fermierii satelor de munte arondate Cugirului au fost nevoiți să-și coboare turmele de oi în zonele de șes

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai mulți crescători de ovine din satele Călene Bucuru, Goasele, Bocșitura și Mugești, localități situate în munții din apropierea Cugirului au fost serios afectați de căderile de zăpadă din ultimele zile.

Rămași fără nutreț pentru animale, fermierii au fost nevoiți să-și mute turmele de animale (peste 500 de ovine) în locuri de șes unde, efectele iernii sunt ceva mai blânde. Fermierii spun că sunt peste cinci decenii de când nu s-au mai confruntat cu asemenea fenimene meteo încât stratul de zăpadă să ajungă în luna aprilie, la mai bine de 20 cm.

Până la schimbarea vremii, ei au hotărât să-și aducă animalele în zone precum ,,Valea Pleșii”, sau Săliștea, locuri pe care le foloseau de obicei în alte perioade ale anului. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea