Rămâi conectat

Cultură Educație

Din 15 iulie se depun cereri pentru prima de exploataţie pentru bovine

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În perioada 15 iulie – 31 august, crescătorii de animale pot depune cereri la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Alba şi la cele 5 centre locale din Alba Iulia, Aiud, Blaj (noul sediu este lângă gară), Câmpeni şi Sebeş pentru a beneficia de prima de explotaţie la specia bovine, ne-a anunţat Felicia Hondola, directorul APIA Alba. Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură pune la dispoziţia solicitanţilor cereri pretipărite.
Pentru a beneficia de plata naţională directă complementară – sector zootehnic, specia bovine, producătorii agricoli trebuie să respecte următoarelor condiţii: să fie înscrişi în Registrul naţional al exploataţiilor; să fie înscrişi în evidenţa APIA cod unic de identificare (Registrul unic de identificare); să depună în perioada 15 iulie -31 august 2011 o cerere de solicitare a primei pe exploataţie la centrul local/judeţean APIA,după caz; cererea să fie vizată de asociaţiile crescătorilor de animale legal constituite, care sprijină interesele crescătorilor de bovine, taurine şi/sau bubaline, în baza hotărârii judecătoreşti; să respecte condiţiile specifice de eligibilitate; animalele pentru care solicită primă să fie identificate şi înregistrate conform actelor normative aflate în vigoare (legislaţiei ANSVSA).
lCine poate beneficia de prima de exploataţie pentru bovine
Pentru anul 2011, prima pe exploataţie se acordă producătorilor agricoli, o singură dată pe an, înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, în funcţie de efectivul de bovine înregistrat în Registrul naţional al exploataţiilor la data de 31 ianuarie 2008, 31 ianuarie 2009, 31 ianuarie 2010, respectiv 14 iulie 2011, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: a) exploataţia să fie de minimum 3 capete de bovine; b) vârsta bovinelor să fie de minimum 6 luni la data de 31 ianuarie 2008, 31 ianuarie 2009, 31 ianuarie 2010, respectiv 14 iulie 2011; c) exploataţia există înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei. Pot beneficia de prima pe exploataţie şi persoanele fizice care în cursul anului 2011 şi-au schimbat forma juridică conform prevederilor OUG nr. 44/2008 şi care sunt înregistrate în Registrul naţional al exploataţiilor la datele de referinţă cu exploataţii de minimum 3 capete de bovine, cu vârsta acestora de minimum 6 luni.
Pentru primirea cererii-tip, solicitanţii se prezintă la APIA cu următoarele documente: a) copie de pe buletinul de identitate/carte de identitate/cod unic de înregistrare/certificatul de înregistrare; b) copie de pe documentele care atestă provenienţa animalelor pentru exploataţiile înfiinţate în perioada 1 februarie 2008-31 ianuarie 2009/1 februarie 2009-31 ianuarie 2010/1 februarie 2010-14 iulie 2011; c) declaraţie pe propria răspundere că animalele pentru care se solicită prima nu au fost eligibile la plată pentru primă în anul 2008 şi/sau 2009 şi/sau 2010, cu excepţia transferului integral al exploataţiei şi al animalelor; d) copii ale documentelor care atestă schimbarea formei de organizare conform prevederilor OUG nr. 44/2008, dacă este cazul: e) dovada înscrierii în evidenţa APIA cu cod unic de identificare (codul unic de identificare atribuit de către APIA în Registrul unic de identificare), dacă este cazul; f) dovada contului bancar (extras de cont).
Solicitanţii plăţilor naţionale directe complementare persoane fizice, persoane juridice (PFA/ÎI/ÎF) care nu sunt înregistraţi în Registrul unic de identificare al APIA, se vor înscrie în acest registru înainte de depunerea cererii de solicitare a primei pe exploataţie pentru specia bovine (trebuie să deţină cod unic de înregistrare – ID fermier).
„Până în data de 31 octombrie 2011, APIA întocmeşte şi transmite către MADR siuaţia centralizatoare cu efectivele eligibile la plata primelor pentru anul 2011. Prin hotărâre de guvern, la propunerea MADR, se va stabili cuantumul primei pe exploataţie. După stabilirea cuantumului primei/sumei totale alocate prin hotărâre de guvern şi publicarea acesteia în Monitorul Oficial, va fi calculată suma cuvenită fiecărei exploataţii în funcţie de numărul de animale eligibile”, a declarat Gabriela Albu, din cadrul APIA Alba.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare