Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Curier Județean

Dezvoltarea antreprenoriatului în mediul rural

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La Hotel Parc a avut loc ieri un seminar regional de lansare a proiectului „Antreprenor rural european – Dezvoltarea resurselor umane din zonele rurale prin formarea competenţelor cheie de antreprenoriat, utilizare TIC şi comunicare în limba engleză”. La întâlnire au fost prezenţi, alături de parteneri, reprezentanţii SC Euro Training and Education Center SRL, SC Centrul de Pregătire în Informatică SA, SC Soft Aplicativ şi Servicii SA şi Fundaţia CODECS pentru Leadership, şi reprezentanţi ai Centrului de Calcul Alba, membri ANTREC Alba, precum şi alţi invitaţi. Cuvântul de deschidere i-a aparţinut lui Marian Gabriel Olariu (SC Euro Training and Education Center SRL), apoi Dan Cismaşiu (SC Soft Aplicativ şi Servicii SA) a vorbit despre tehnologia informaţiei şi comunicării (TIC). Ilie Negroiu (Fundaţia CODECS pentru Leadership) a oferit amănunte legate de antreprenoriat, iar tema „Microfinanţarea – o soluţie pentru antreprenoriatul rural” a fost abordată de Adina China-Birta (Patria Credit IFN SA). Despre Modulul engleză şi rezultatele fazei-pilot a vorbit Marian Gabriel Olariu, iar apoi au urmat întrebările venite din partea celor aflaţi în sală şi, desigur, răspunsurile specialiştilor. Prezentând proiectul, Marian Olariu a amintit obiectivele sale în mediul rural. Acţiunea de iniţiere în utilizarea calculatorului – tehnologia informaţiei şi comunicării (TIC) va începe după luna octombrie, când localnicii nu vor mai fi ocupaţi cu activităţile agricole. Nu se urmăreşte bifarea cursurilor pentru 3.300 de oameni din mediul rural, ci chiar implicarea cetăţenilor, astfel ca ei să obţină la final certificatul de absolvire tip CNFPA, recunoscut de Ministerul Muncii. Durata de desfăşurare a cursurilor este de 46 de ore (36 de ore de formare în sistemul frontal + 10 ore de instruire on-line), pe parcursul a 6 zile.
La finalul cursului, cei care promovează examenul de absolvire vor primi diplome CNFPA. În etapa de extensie proiectul se va implementa în 8 judeţe, apoi în al doilea an se va înfiinţa Asociaţia Antreprenor Rural European (AARE), de către partenerii din proiectul ARE, iar membrii săi vor fi beneficiari ai proiectului, persoane fizice sau juridice care doresc să sprijine alte persoane, constituind reţele locale printre beneficiarii proiectului, în comunităţile locale. Pe lângă sediul social, AARE va avea şi 3 centre fără personalitate juridică în celelalte regiuni, acolo unde vor fi persoane interesate de asociaţie. (A.D.T.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

12 august| Venisajul expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

12 august| Venisajul expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Vineri, 12 august 2022, de la ora 16.00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, în deschiderea celei de a IX-a ediție a Festivalului Roman Apulum. Traianus Optimus Princeps, va fi vernisată expoziția De la artefactul istoric la reenactmentul istoric.

Expoziția dorește să ilustreze o mică parte din sursele documentare care stau la baza desfășurării spectacolelor de reconstituire istorică antică. Cu această ocazie vor fi expuse o serie de piese originale care au aparținut armatei romane, descoperite pe teritoriul județului Alba, aflate în patrimoniul muzeului albaiulian. Alături de ele vor fi prezentate și replici științifice efectuate după acestea, urmând tehnologii antice de prelucrare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, se încearcă realizarea unei relații directe între obiectele de recuzită folosite în reprezentațiile de reenactment antic și artefactele arheologice. Scopul fiind acela de a exemplifica modul în care spectacol de reenactment antic este susținută de către sursele istorice (relatările autorilor antici, sursele iconografice sau obiectele provenite din cadrul unor descoperiri arheologice).

Toate aceste analogii, puse în practică pertinent din perspectivă istorică fac ca reenectmentul să depășească limitele unei abordări minimaliste dedicate publicului larg și să se îndrepte către o parte importantă a cercetării istorice și înțelegerii epocii antice, o modalitate de abordare definită sub numele de „arheologie experimentală”.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Familiile cu venituri reduse din Sebeș pot benificia de branșarea gratuită la rețeaua de apă și canalizare. Documente necesare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Familiile cu venituri reduse din Sebeș pot benificia de branșarea gratuită la rețeaua de apă și canalizare. Documente necesare

Primăria Municipiului Sebeș vă informează că prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se va finanța programul Prima Conectare la sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare cu titlu gratuit famililor cu venituri reduse.

În acest sens, familiile cu venituri reduse (sub 2550 lei net/membru de familie) care dețin în proprietate o gospodărie nebranșată/neracordată la sistemul public de alimentare cu apa/canal, să se prezinte cu dovada proprietății și adeverință de venit la sediul Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș, situat în cartierul Aleea Lac, nr. 12, Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Telefon contact: 0258/730611 sau 0258/731007


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Copiii care frecventează atelierele de vară din Valea Lungă și Șugag au învățat de la polițiștii din Alba despre siguranța acasă, în mediul on-line, în vacanță sau la locul de joacă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Copiii care frecventează atelierele de vară din Valea Lungă și Șugag au învățat de la polițiștii din Alba despre siguranța acasă, în mediul on-line, în vacanță sau la locul de joacă

Marți, 9 august și miercuri, 10 august 2022, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu cei ai Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, au desfășurat activități informativ – preventive adresate copiilor care frecventează atelierele de vară ale Asociației Ovidiu Ro, din localitățile Valea Lungă și Șugag.

Cei mici au avut ocazia ca, prin jocuri și demonstrații practice, să afle despre situațiile de risc în care se pot afla în diferite momente, dar și despre soluțiile pentru gestionarea acestora, tematica abordată fiind despre siguranța acasă, în mediul on-line, în vacanță, la locul de joacă.

Copiilor le-au fost reamintite regulile de circulație rutieră și le-au fost oferite, pe înțelesul lor, sfaturi utile pentru a nu deveni victime ale accidentelor.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea