Rămâi conectat

Curier Județean

Deținuții din Penitenciarul Aiud au cheltuit peste 3,7 milioane de lei, în 2018, pentru convorbiri telefonice și cumpărături de la magazinul închisorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Convorbirile telefonice și efectuarea de cumpărături sunt printre drepturile pe care Penitenciarul Aiud le-a asigurat deținuților, în anul 2018. Potrivit bilanțului întocmit de instituție, pentru acestea s-au cheltuit peste 3,7 milioane de lei, iar banii au fost plătiți de persoanele încarcerate, după cum a explicat, pentru ziarulunirea.ro, reprezentantul penitenciarului.

”Dreptul la convorbiri telefonice a fost asigurat prin intermediul sistemului RETEL pe baza unui card individual, sistem care permite înregistrarea datelor necesare consemnării în documentele operative a exercitării acestui drept. Menţionăm că în cursul anului 2018 au fost efectuate prin acest sistem de telefonie convorbiri telefonice în valoare de 919.354, 42 lei, cu 225.238,89 lei mai puțin decât în anul 2017. Acest lucru este justificat prin scăderea considerabilă a numărului de deținuți custodiați în cursul anului 2018”, se arată în documentul citat.

Deoarece în bilanț nu se menționează cine suportă aceste cheltuieli, purtătorul de cuvânt, inspector de penitenciare, Iuliana-Adelina Oltean a revenit, luni cu precizarea că, potrivit legii, cheltuielile ocazionate de efectuarea convorbirilor telefonice sunt suportate de către persoanele condamnate.

Tot din banii lor, deținuții din Penitenciarul Aiud au făcut cumpărături, de la magazinul din incinta închisorii. Potrivit bilanțului, suma totală cheltuită de persoanele private de libertate de la Aiud, în 2018, ridicându-se la 2.838.330,07 lei.

”Menționăm că, fiecare deținut, la momentul încarcerării, după înregistrarea în sistemul informatic de evidență, primește un card individual de identificare, prin intermediul căruia își poate exercita drepturile la cumpărături și convorbiri telefonice, din fondurile proprii. Astfel, deținuții nu dețin asupra lor sume de bani, gestionarea acestora căzând în sarcina biroului financiar al unității”, a transmis Iuliana-Adelina Oltean. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea