Deși, oficial, o ducem tot mai bine, ROBOR la trei luni a ajuns la cea mai ridicată valoare din ultimii trei ani şi zece luni – 2,95%

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

ROBOR la trei luni a fost cotat astăzi la 2,95%, maximul ultimilor trei ani şi zece luni. Mai precis, este cea mai ridicată valoare din 3 octombrie 2014, când ROBOR la trei luni a fost cotat la 2,98%.

ROBOR la şase luni a rămas la 3,07%, maximul ultimilor patru ani (2 iunie 2014 când BNR a anunţat un nivel de 3,08%). Primele patru bănci din sistemul bancar lucrează cu dobânzi legate de indicele de referinţă Robor la 6 luni.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

BCR, Banca Transilvania, BRD şi Raiffeisen Bank sunt primele patru bănci din sistem din punct de vedere al activelor deţinute care acordă împrumuturi ipotecare sau de nevoi personale cu dobânda legată de Robor 6M. În cazul persoanelor juridice, împrumuturile, majoritare de tip revolving, au dobânda legată de Robor 3M.

Evoluţia dobânzilor pe piaţa monetară este de obicei corelată cu evoluţia randamentelor la titlurile de stat. Dobânzile interbancare au scăzut puternic anul trecut, iar Robor la 3 luni a înregistrat în septembrie şi în octombrie 2016 un nivel minim istoric de 0,68% pe an.

Sursa: economica.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

ciclop 23 iunie 2018 at 14:57

transmiteti articolul si prim-ministrului veorica-vaselica -imunoglobina , buget pronuntat ca muget si multe alte „chifle” teleormanene .
Apropo , am locuit 4-5 ani in Teleorman si nu am intalnit un astfel de exemplar ca prim-ministrul veorica-vaselica -imunoglobina , buget pronuntat ca muget si multe alte „chifle” nici macar in Vida-Videle pentru teleormanenii mai in varsta !

Comentariile sunt oprite