Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Derby incendiar Volei Alba Blaj – Rapid, duminică, în „Alba Blaj” Arena | Campioana, partidă specială împotriva antrenorului Darko Zakoč!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Derby incendiar Volei Alba Blaj – Rapid, duminică, la ora 16.00, în „Alba Blaj” Arena, în ultima rundă a Divizie A1, Campioana, partidă specială împotriva antrenorului Darko Zakoč!

Biletele de intrare, la prețul de 10 lei, se pun în vânzare de joi, 14 martie, pe www.biletesmart.ro/blaj, iar de sâmbătă, se pot procura de la casa de bilete a sălii.

Duminică, 17 martie, la ora 16.00, în „Alba Blaj” Arena, se dispută în cadrul ultimei etape a sezonului regular din Divizia A1 o partidă specială din toate punctele de vedere (direct pe TVR 3). În primul rând este o confruntare incendiară pentru prima poziție a ierarhiei, între combatante despărțite de un singur punct, Rapid – lider, cu 48 de puncte, Volei Alba Blaj – pe poziția a 3-a, cu 47 de puncte, clasarea pe locul secund aducând avantajul mai multor dispute pe tren propriu în faza eliminatorie.

În una dintre cele mai echilibrate stagiuni din ultimul deceniu, campioana Volei Alba Blaj a avut un parcurs oscilant, pierzând 6 jocuri din cele 21 susținute, ultimul fiind 0-3 etapa anterioară la Lugoj (clasată pe locul secund, cu un punct în față). O nedorită înfrângere ar duce la o altă coborâre în clasament, pe poziția a 4-a, în condițiile în care CSM Târgoviște (46 de puncte) are o confruntare facilă pe teren propriu, cu CSM Constanța.

Cu o etapă înainte de final, 3 formații au șanse la primul loc, Rapid, CSM Lugoj și Volei Alba Blaj. Deținătoarea titlului are derby cu gruparea din Giulești, iar formația din Banat are o deplasare dificilă la Voluntari (locul 5, în bătălie cu Dinamo). Conform FR Volei CSM Târgoviște ar putea ajunge lider doar dacă va învinge Constanța de trei puncte, Blajul să învingă Rapid cu 3-2 și Lugojul să piardă la Voluntari! Ar rezulta o egalitate de puncte în patru, iar gruparea de lângă Turnul Chindiei ar fi prima pe criteriul victoriilor.

O nouă suplimentară de interes este prezența pe banca tehnică a Rapidului a antrenorului Darko Zakoč, în premieră adversar în „noua casă” a Blajului. Tehnicianul de legendă a făcut istorie la echipa din „Mica Romă” pe care a pregătit-o timp de 7 ani, până în aprilie 2021, perioadă în care a reușit un bilant fabulos: 5 titluri naționale, 3 Cupe ale României, plus 3 finale europene, Champions League, CEV Cup și Challenge Cup. „Omul trofeu” a plecat de la formația din Blaj în urmă cu aproape 3 ani, după 6 ani și jumătate, identificându-se practic cu performanțele de senzație din acea perioadă. În locul său a fost instalat fostul său colaborator Stevan Ljubičić, actualul principal al formației din Ardeal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia. *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea