Deputatul PNL Florin Roman solicită demararea unei anchete a Corpului de Control al Ministerului Economiei, la Fabrica de Arme Cugir

Deputatul PNL Florin Roman solicită demararea unei anchete a Corpului de Control al Ministerului Economiei, la Fabrica de Arme Cugir (FAC). Parlamentarul a transmis, în acest sens, o interpelare ministrului Dănuț Andrușcă:

”Stimate domnule Ministru,

ELIT

Mă adresez dumneavoastă într-o speță de maxim interes atât pentru județul pe care îl reprezint în Parlament, cât și pentru România.

Fabrica de Arme Cugir, o uzină considerată a fi o perlă a industriei de apărare, este ținta devalizării de către lideri ai PSD. Aceștia au căpușat firma ani întregi, iar drept recompensă au fost susținuți politic de liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, pentru a ocupa funcțiile de director general și director general adjunct.

În timp ce Nicolae Mihăilesc și Gheorghe Sava se plimbă pe banii și sudoarea muncitorilor în SUA sau țări exotice ca Malaezia și Thailanda, salariații sunt umiliți și terorizați, desfășurându-și activitatea în condiții mizerabile: secțiile sunt pline de ulei, cu podele alunecoase, din tavan plouă peste tot, iar băile sunt de nefolosit.

Timp de mai mulți ani, actualii directori ai fabricii, numiți interimar și apoi definitiv de Consiliul de Administrație al Romarm, au prejudiciat bugetul fabricii cu cel puțin 66 miliarde de lei vechi, la nivelul anului 2011, lucru confirmat de raportul Curții de Conturi.

Mafia politico-sindicală a generat un circuit complex de căpușare. Au creat 7 firme, care au generat profit pentru ”barosani” și au păgubit bugetul FAC, folosindu-se practic de muncitorii și utilajele uzinei de stat. Doar facturile erau emise de ”căpușe”. Stâlpul acestor inginerii financiare a fost Product Consulting, administrate de Marinela Sârbu, care la rândul ei a devenit direct sau indirect ”pețitorul” celor 7 SRL-uri care au ”muls” FAC. Printre ele Forcing Metal, Ken Arms, Mecanic Work, Product Prest, Prototip SRL sau Prototip Industry, care au generat prejudiciul de 66 miliarde de lei, după principiul mai sus amintit.

Practic, după ce încasau banii pentru lucrări executate cu oamenii și utilajele din fabrică sau pe lucrări fictive, mafia politică uita să plătească datoriile, storna facturi sau, pur și simplu, ștergea datorii. Drept recompensă politică, cei doi lideri locali ai PSD, după ce au ”căpușat” firma, sunt numiți directori.

Pe această cale, vă informez, domnule Ministru, că în momentul de față se pregătește un nou tun: achiziția unei noi turnătorii, cea mai mare investiție din istoria FAC. Se spune că în spatele firmei din Anglia care a depus oferta stă de fapt un ”paravan” al celor doi directori implicați în căpușarea firmei cugirene.

Având în vedere aceste considerente, vă solicit, domnule Ministru, în calitate de deputat de Alba, să prezentați care este poziția dumneavoastă pe acest subiect și să precizați dacă veți demara, de urgență, un control amănunțit din partea Corpului de Control al Ministerului Economiei și un audit ”la sânge” pentru perioada de directorat a celor doi lideri PSD?!

Solicit răspuns scris.

Vă mulțumesc!

Cu deosebită considerație, Florin ROMAN, deputat, Circumscripția electorală Nr. 1 Alba”

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Don Costello 4 mai 2018 at 11:05

Bravo ție! !

Cetateanul 4 mai 2018 at 12:46

Dacă era sub conducerea PNL închideau de mult ușile.

spetsnaz 4 mai 2018 at 21:40

La ocna,…cu hotii !!! ???

marius 7 mai 2018 at 10:06

Deputatul Florin Roman solicită episcopului Irineu declanșarea unei serii de rugăciuni pentru luminarea minții unor aleși culeși.
PS. Înainte de a cere, oferă. Înainte de a urla învață să aplauzi. Înainte de a călca în picioare învață să mergi pe coate și genunchi și înainte de a arunca cu nori învață să te înalți.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...