Deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb sare la gâtul șefului de la Transporturi, Răzvan Cuc: „Cel mai prost ministru al transporturilor de după revoluție.”

Autostrăzile României – muzee ale incompetenței și nepăsării PSD

Epopeea ne-deschiderii celor circa 40 de kilometri de autostradă, nou finalizați, dintre Deva și Lugoj, este o nouă dovadă de nesimțire, hoție și incompetență a PSD. Cel mai prost ministru al transporturilor de după revoluție s-a lansat într-o nouă campanie de imagine, făcând pe durul la televizor, în timp ce mii de români se zbat zilnic să supraviețuiască pe o șosea extrem de aglomerată, plină de gropi și de accidente.

Motivațiile PSD-istului Cuc sunt cel puțin puerile, deși ele vădesc, mai degrabă, rea voință și nepăsare față de români și de problemele lor. Chiar ministrul Cuc spune că lucrările neconforme, din cauza cărora nu s-a realizat recepția, se pot rezolva în 10 zile.

ELIT

Ori asta înseamnă că e vorba de lucrări de mică anvergură, care pot fi efectuate și după deschiderea circulației, ministerul având la îndemână toate instrumentele prin care să se acopere de hârțogăraia necesară.

În plus, cerința ministrului ca termenul de garanție al autostrăzii să fie crescut de la 4 la 10 ani este de noaptea minții. Desigur că ne dorim lucruri mai bune pentru români, dar atunci ministerul trebuia să ceară garanție de 10 ani pentru autostradă de la început, prin caietul de sarcini pe care l-a licitat, nu acum, după finalizarea lucrărilor.

Mihail David - 2020

Gestul este de o gravitate foarte mare pentru mediul de afaceri deoarece dă semnalul că statul român nu-și mai respectă propriile semnături și propriile condiții impuse prin contracte. Rămâne de văzut dacă ne vom alege și de aici cu noi procese și noi despăgubiri pe care România va trebui să le plătească din bugetul public, adică din banii tuturor românilor, pentru că PSD nu a înțeles nici acum că nu poți schimba regulile jocului în timpul jocului.

Declarațiile purtătorului de cuvânt al CNAIR – acest minister paralel al transporturilor – sunt și ele de un cinism grotesc și vin să completezecu tabloul nesimțirii și aroganței cu care PSD tratează românii. Acest domn caracterizează episodul ca fiind “o situație oarecum fericită”și ne spune, cu un tupeu de milițian ce stătea pe vremuri la intervenția drumurilor județene, că putea să le facă mult mai multe necazuri constructorilor.

Fericit poate este el că merge în coloană oficială, cu girofar, dând declarații electorale tâmpe, care să bucure electoratul captiv al PSD din Sudul României, care a văzut autostrăzi doar la televizor, în timp ce românii se chinuie în coloane kilometrice, printre gropi și accidente.

În fond, ceea ce nu înțelege niciunul dintre acești “oficiali” și nici PSD în ansamblul lui, est că cei care contează sunt românii și bunăstarea lor. Nu echilibristica electorală la televizor, nu făcutul pe stăpânul de moșie și arătatul mușchilor ministeriali duce dragul orgoliului personal.

Cui servește oare încă un muzeu de autostradă ce va zace închis iar, cine știe cât, la fel ca și în cazul lotului dintre Aiud și Turda? Cine va fi responsabil pentru mașinile stricate în gropi, pentru morții și răniții din accidentele zilnice de pe drumul național pe care se înghesuie acum toată lumea? Sunt întrebări care îi lasă reci pe Cuc și camarila lui PSD-istă.

La fel cum îl lasă rece și faptul că incompetența sa și a subordonaților lui ne vor mai lipsi încă vreo câți va ani de o autostradă completă, pentru că licitația pentru tunelurile de pe această autostradă a fost lansată abia cu o lună în urmă. Iată deci că nu urșii și liliecii sunt devină că nu avem autostrăzi ci cei care hibernează și orbecăie prin minister și prin CNAIR, neavând altă grijă decât să încaseze salarii babane și să facă show la televizor.

Sorin Ioan BUMB,
Deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Eu 14 august 2019 at 15:37

Asa este.Si cel mai bun a fost badica traian si cea careia i-a predat ministerul in 2000,anca boagiu.La vremea aceea,ancuta avea doar 30 anisori,dar era doldora de experienta in transporturi,ca doar pe merite l-a inlocuit pe băse.Chiar asa o fi,nea tov.Sorin?

albaiulian 18 august 2019 at 17:40

Sa-ti permiti sa faci un ministru ,cel mai prost,trebuie sa ai argumente serioase,sau sa dai dovada de neseriozitate,dar dumneavoastra chiar nu ati vazut ce lacrae a facut ,firma spaniola,e adevarat contractul e de pe vremea pdl-istilor,base,,Boagiu, Orban,acum au mizat pe faptul ca vin cei de la CNAIR,iau spaga si totul e ok,uite domnule lucrurile s-au mai schimbat,au aparut oameni care se preocupa de siguranta in trafic a romanilor,sa inteleg,dumneavoastra faceati receptia si in acest stadiu a lucrarilor,deci nu va interesa ca peste o luna nu se va mai putea circula pe acolo,domnilor voi ati dovedit ce intentii ati avut facand politica ,dupa ,Colectiv,strada a strigat,toti cei vechi ,compromisi ,nu mai au ce cauta in politica,e cazul sa va conformati!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...