Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb sare la gâtul șefului de la Transporturi, Răzvan Cuc: „Cel mai prost ministru al transporturilor de după revoluție.”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Autostrăzile României – muzee ale incompetenței și nepăsării PSD

Epopeea ne-deschiderii celor circa 40 de kilometri de autostradă, nou finalizați, dintre Deva și Lugoj, este o nouă dovadă de nesimțire, hoție și incompetență a PSD. Cel mai prost ministru al transporturilor de după revoluție s-a lansat într-o nouă campanie de imagine, făcând pe durul la televizor, în timp ce mii de români se zbat zilnic să supraviețuiască pe o șosea extrem de aglomerată, plină de gropi și de accidente.

Motivațiile PSD-istului Cuc sunt cel puțin puerile, deși ele vădesc, mai degrabă, rea voință și nepăsare față de români și de problemele lor. Chiar ministrul Cuc spune că lucrările neconforme, din cauza cărora nu s-a realizat recepția, se pot rezolva în 10 zile.

Ori asta înseamnă că e vorba de lucrări de mică anvergură, care pot fi efectuate și după deschiderea circulației, ministerul având la îndemână toate instrumentele prin care să se acopere de hârțogăraia necesară.

În plus, cerința ministrului ca termenul de garanție al autostrăzii să fie crescut de la 4 la 10 ani este de noaptea minții. Desigur că ne dorim lucruri mai bune pentru români, dar atunci ministerul trebuia să ceară garanție de 10 ani pentru autostradă de la început, prin caietul de sarcini pe care l-a licitat, nu acum, după finalizarea lucrărilor.

Gestul este de o gravitate foarte mare pentru mediul de afaceri deoarece dă semnalul că statul român nu-și mai respectă propriile semnături și propriile condiții impuse prin contracte. Rămâne de văzut dacă ne vom alege și de aici cu noi procese și noi despăgubiri pe care România va trebui să le plătească din bugetul public, adică din banii tuturor românilor, pentru că PSD nu a înțeles nici acum că nu poți schimba regulile jocului în timpul jocului.

Declarațiile purtătorului de cuvânt al CNAIR – acest minister paralel al transporturilor – sunt și ele de un cinism grotesc și vin să completezecu tabloul nesimțirii și aroganței cu care PSD tratează românii. Acest domn caracterizează episodul ca fiind “o situație oarecum fericită”și ne spune, cu un tupeu de milițian ce stătea pe vremuri la intervenția drumurilor județene, că putea să le facă mult mai multe necazuri constructorilor.

Fericit poate este el că merge în coloană oficială, cu girofar, dând declarații electorale tâmpe, care să bucure electoratul captiv al PSD din Sudul României, care a văzut autostrăzi doar la televizor, în timp ce românii se chinuie în coloane kilometrice, printre gropi și accidente.

În fond, ceea ce nu înțelege niciunul dintre acești “oficiali” și nici PSD în ansamblul lui, est că cei care contează sunt românii și bunăstarea lor. Nu echilibristica electorală la televizor, nu făcutul pe stăpânul de moșie și arătatul mușchilor ministeriali duce dragul orgoliului personal.

Cui servește oare încă un muzeu de autostradă ce va zace închis iar, cine știe cât, la fel ca și în cazul lotului dintre Aiud și Turda? Cine va fi responsabil pentru mașinile stricate în gropi, pentru morții și răniții din accidentele zilnice de pe drumul național pe care se înghesuie acum toată lumea? Sunt întrebări care îi lasă reci pe Cuc și camarila lui PSD-istă.

La fel cum îl lasă rece și faptul că incompetența sa și a subordonaților lui ne vor mai lipsi încă vreo câți va ani de o autostradă completă, pentru că licitația pentru tunelurile de pe această autostradă a fost lansată abia cu o lună în urmă. Iată deci că nu urșii și liliecii sunt devină că nu avem autostrăzi ci cei care hibernează și orbecăie prin minister și prin CNAIR, neavând altă grijă decât să încaseze salarii babane și să facă show la televizor.

Sorin Ioan BUMB,
Deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat” În cadrul Adunării Generale a Filialei Locale USR Alba Iulia, organizat în data de 18 martie 2024, a avut loc un moment semnificativ pentru comunitatea noastră. Prin vot democratic, întreaga filială a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea