Deputat PNL Florin Roman: ”PSD este foarte ocupat! Cu schimbarea guvernelor, a miniștrilor și a luptelor de partid! Dar Centenarul NU poate să mai aștepte încă 100 de ani!” – Declarație politică

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Domnule președinte de ședință,
Stimați colegi,

În afară de acuze, scuze și demiteri legate de cei responsabili din guvernele PSDragnea pentru Centenar, deși suntem deja în luna martie a anului Centenarului, actuala Putere nu a făcut nimic concret, până în prezent, pentru celebrarea așa cum se cuvine a acestui deosebit de important eveniment pentru toți românii!

ELIT

Și când spun că nu s-a făcut nimic, mă refer la cele 2.048 proiecte selectate de către Departamentul Centenar care, în loc să se concretizeze, acestea s-au tot „plimbat” dintr-un sertar în altul, de la Grindeanu la Tudose și zac acum undeva, într-un sertar al doamnei Dăncilă, fiind invocate doar așa, de complezență, pe la congresele PCR – pardon, PSD!

Mai mult decât atât, mai marii PSD au susținut la ultimul lor Congres, faptul că văd Centenarul și proiectele legate de acesta într-o altă viziune și au citit, cu mare emfază, de pe scena Sălii Palatului, cum stau lucrurile cu această nouă viziune referitoare la celebrarea Centenarului Marii Uniri! Dar concret, domnilor, când aveți de gând să demarați ceva legat de acesta?! Măcar un proiect, două, trei, de anvergură să fi fost concretizate!

Eu, personal, în calitate de deputat de Alba, am făcut foarte multe presiuni și demersuri în acest sens, pentru realizarea Monumentului Unirii de la Alba Iulia, care s-a concretizat într-o lege adoptată de către Parlament și promulgată de către Președintele României! Dar Guvernul PSDragnea nu a semnat nici până acum pentru finanțarea acestui monument! Deci iarăși promisiuni și nu fapte, domnilor colegi ai Puterii!

Doamnelor și domnilor deputați,

Programul „Acces” etapa a II-a, prin care trebuiau selectate noile proiecte dedicate Centenarului, a fost retras de pe site-ul Ministerului Culturii de către noul ministru! Deci ce să mai înțelegem oare, ce rațiune mai poate avea un asemenea demers?! Timpul nu așteaptă pe nimeni! Nici măcar pe domnul Dragnea! Deja este foarte limpede faptul că pentru toate Guvernele sale, Centenarul nu reprezintă altceva decât marcarea unui eveniment oarecare pe data de 1 Decembrie 2018!

Dacă Centenarul Marii Uniri ar fi însemnat cu adevărat un moment unic, de mare sărbătoare pentru istoria noastră și pentru domnii Dragnea și Tăriceanu și partidele lor, acesta ar fi trebuit să fie pregătit din vreme cum se cuvine, cu cel puțin un an înainte, luându-se în serios fiecare proiect selectat în acest sens, finanțat și implementat, astfel încât pe 1 Decembrie toți românii să se poată bucura de fiecare proiect realizat pentru Centenar! Chiar și liderii UDMR care încalcă legea arborând la Sfântu Gheorghe doar steaguri maghiare, nu și românești! Ori puneți și tricolorul, ori le dați jos!

Vă mulțumesc!

Florin-Claudiu ROMAN, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

bio 14 martie 2018 at 13:58

Incredibil ce penbil e acest deputat ….. cred ca inca are ameteli de la greva foamei intre doua mese.
Mai baga o greva si o sa ti se para muuult mai buna saorma.

pedelistul ...liberal 15 martie 2018 at 11:10

Piticut, m-am saturat sa te tot critic ! Probabil asta si urmaresti tu si…ai tai ! Sa se sature lumea de minciunile voastre !

Dan 15 martie 2018 at 15:57

PSD-ul a inteles demult ca nu ii „Centenarul Marii Uniri”, ci numai „Centenarul Marii Alipiri”!
Panait Istrati, 1919:
“Ţăranii din Transilvania nu şi-au dorit niciodată să treacă sub sceptrul administraţiei noastre. Cei care cunosc ambele regiuni ştiu că în Transilvania nu vezi colibele troglodiţilor, zdrenţăroşilor şi bolnavilor de pelagră, care se întâlnesc la tot pasul în România.
Tot ce se poate spune despre alipirea Transilvaniei, este concentrat in vorba ce i-a scapat „Marelui Bratianu”: -” Vreau Transilvania dar fara transilvaneni””
Mărturia mea e a unui brăilean şi un cetăţean al Vechiului Regat, neputând fi suspectată, aşadar, că ar pune în pagină văicărelile românilor ori minoritarilor din provincia decurând alipită”

-I.I.C. Brătianu:
„Să dăm drepturi transilvănenilor români? Mi-e teamă că aceasta nu va produce nici un efect în România”
Asa ca la PSD, i se rupe in „paispe”, de Centenar!

Comentariile sunt oprite