Deputat Florin Roman: Victorie liberală – majorarea salariilor pentru aleșii locali a trecut de Comisia de muncă

Salariile aleșilor locali ar putea crește cu 30 începând cu 1 iunie 2017, după ce Comisia de muncă din Camera Deputaților a adoptat amendamentul depus de mine și de colegii mei din PNL: Corneliu Olar, Claudiu Răcuci, Sorin Bumb, Nicolae Giugea, Ion Ștefan,  Lucian Heiuș, Vasile Stamatian și Dan Vîlceanu.

Potrivit acestui amendament, ,, cuantumul brut al salariilor de bază /indemnizațiile de care beneficiază personalul care ocupă funcții de demnitate publică alese din cadrul autorităților locale, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene, se majorează cu 30 % față de nivelul aflat în plată pentru luna mai 2017,,

ELIT

Acest amendament repară o nedreptate făcută aleșilor locali prin excluderea lor de la majorările salariale prevăzute de Ordonanța de urgență nr. 9 /2017 privind unele măsuri bugetare în 2017. E nefiresc ca angajații unei primării să aibă salarii mai mari decât primarul, în condițiile în care cea mai mare responsabilitate revine edilului ales de către comunitate.

Nevoia de a readuce echitate în acest sistem a fost înțeleasă de toți  deputații din Comisia de muncă, care au votat amendamentul PNL.

Avem nevoie de politici coerente și de un sistem echilibrat de salarizare, iar propunerea PNL se înscrie în acest demers.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Ne exprimăm speranța că votul din Comisia de muncă se va repeta și în plen, când amendamentul va fi supus votului final.

Florin Roman, deputat PNL, vicelider Grup parlamentar PNL

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: PNL Alba nu negociază funcții. Posturile din deconcentrate trebuie ocupate prin concurs

După cum am afirmat încă din timpul campaniei electorale, PNL Alba nu negociază funcţii, ci susţine ocuparea, pe baza principiului… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

pedelistul ...liberal 25 aprilie 2017 at 10:55

Bravo dom`le ! Salarii mai….mari pt alesi ne trebuie ! Si….precis pt …”asa ceva” o sa primiti la voturi, de n-o sa le puteti …numara !

Dan 26 aprilie 2017 at 12:59

Primeaza interesul personal. Prostimea poate sa astepte !

Gerula 28 aprilie 2017 at 19:04

Pai cum sa le majorati salariile primarilor care nu sunt in stare sa acceseze fonduri europene,pentru dezvoltarea urbei,mai omule,sunteti batuti in cap.Pe deasupra mai sunt si o multime de primari ce au si dosare penale,cum au ajuns la ciolan,la jumulit.
Sunteti iresponsabili,domnule deputat…¡

ipocrizie 29 aprilie 2017 at 9:59

Parca spuneau ca incep cu majorarea salariilor mici.Primarii nu au salarii minime din cate stiu eu.Sa va fie rusine.Pe pensionari ii lasati la coada ca ei pot sa astepte (ca au timp daca nu mor pana atunci).

Comentariile sunt oprite