Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat Florin Roman: Victorie liberală – majorarea salariilor pentru aleșii locali a trecut de Comisia de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salariile aleșilor locali ar putea crește cu 30 începând cu 1 iunie 2017, după ce Comisia de muncă din Camera Deputaților a adoptat amendamentul depus de mine și de colegii mei din PNL: Corneliu Olar, Claudiu Răcuci, Sorin Bumb, Nicolae Giugea, Ion Ștefan,  Lucian Heiuș, Vasile Stamatian și Dan Vîlceanu.

Potrivit acestui amendament, ,, cuantumul brut al salariilor de bază /indemnizațiile de care beneficiază personalul care ocupă funcții de demnitate publică alese din cadrul autorităților locale, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene, se majorează cu 30 % față de nivelul aflat în plată pentru luna mai 2017,,

Acest amendament repară o nedreptate făcută aleșilor locali prin excluderea lor de la majorările salariale prevăzute de Ordonanța de urgență nr. 9 /2017 privind unele măsuri bugetare în 2017. E nefiresc ca angajații unei primării să aibă salarii mai mari decât primarul, în condițiile în care cea mai mare responsabilitate revine edilului ales de către comunitate.

Nevoia de a readuce echitate în acest sistem a fost înțeleasă de toți  deputații din Comisia de muncă, care au votat amendamentul PNL.

Avem nevoie de politici coerente și de un sistem echilibrat de salarizare, iar propunerea PNL se înscrie în acest demers.

Ne exprimăm speranța că votul din Comisia de muncă se va repeta și în plen, când amendamentul va fi supus votului final.

Florin Roman, deputat PNL, vicelider Grup parlamentar PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Bombă la Câmpeni: S-a retras Călin Andreș, vine Călin Bodea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bombă la Câmpeni: S-a retras Călin Andreș, vine Călin Bodea Fostul primar al orașului Câmpeni, Călin Andreș, care ar fi trebuit să fie candidatul PSD la Primăria Câmpeni, s-a retras. El nu va mai candida din cauza unor motive persoanele. Contactat telefonic de Ziarul Unirea, Călin Andreș a confirmat faptul că s-a retras din motive […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea