Deputat Daniel Vasile: Primăria va acorda ajutor de urgență, între 400 și 600 de lei, familiilor de romi evacuate din ”Turturica”, pe lângă ajutorul social

Familiile de romi evacuate din blocul ”Turturica” vor primi timp de 6 luni, pe lângă ajutorul social, câte un ajutor de urgență în valoare de 400 – 600 de lei – acesta este unul dintre rezultatele negocierilor dintre reprezentanții oamenilor rămași fără locuințe și Primăria Alba Iulia.

Elit ELIT

Deputatul Daniel Vasile, care a făcut parte din echipa de oficialități venite de la București să-i sprijine pe participanții la „Mitingul solidaritatii” organizat de Alianta Romilor (AUR), le-a mai spus oamenilor că ajutorul de urgență va fi supus spre aprobare în ședința Consiliului Local Alba Iulia ce va avea loc săptămâna viitoare. Pentru a încasa acești bani, beneficiarii vor trebui să întocmească cereri iar în acest demers vor fi ajutați de consilierul local PSD Niculiță Bumbu.

De asemenea, s-a găsit o soluție și pentru copiii care merg la școală. Aceștia vor fi găzduiți în timpul zilei într-un centru unde vor primi o masă caldă și vor avea posibilitatea să-și pregătească temele în sistemul ”școala după școală”. Nu în ultimul rând, cei 59 de copii aflați în discuție, vor beneficia și de transport gratuit.

Totodată, parlamentarul le-a spus celor evacuați că în viitor primăria va construi mai multe blocuri sociale, dar le-a atras atenția că, pentru a beneficia de un apartament, trebuie să aibă un loc de muncă.

Circa 60 de familii de romi au fost evacuate, în 10 octombrie, din blocul G2 din Alba Iulia,  care urmează să fie demolat. Oamenii continuă să spună că nu au unde locui și dorm sub cerul liber, deși administrația locală le-a pus la dispoziție un centru social.

O parte dintre aceștia au participat, vineri, la mitingul din apropierea Primăriei Alba Iulia iar unii dintre protestatari au venit la miting cu taxi-ul.

De la București, pe lângă deputatul Daniel Vasile, au mai participat: Dana Varga, consilier de stat în Guvernul Tudose și secretarul de stat CNCD, Ilie Dincă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

10 Comentarii

dolfi 20 octombrie 2017 at 18:18

biciu’ pe ei si la munca! ce ii tot pupati atata in c*r !?

Costy 20 octombrie 2017 at 20:41

Auzi bai dl deputat sau ce ai fi, vreau si eu un ajutor de 600 lei si casa gratuita, sau eu nu sunt roman de etnie rroma, eu sunt doar roman si etnia romana, eu nu am drepturi ca trantorii de tigani. Eu am rata la banca ca sa am o casa….. sa va i-a circul de trantori de rromi….???

Cez 20 octombrie 2017 at 21:42

Nu merita nimic . La munca cu ei .

Ana 20 octombrie 2017 at 22:17

Domnule politician!! Ce credeți că fac ei cu 500-600 lei? Sigur ii strica pe țigări băutură și prostii. Mai bine i-ați închiria locuințe la care primăria să le deconteze, nu să le dati așa, pomană. Cat naiba sa mai avem grija de ei? Nu găsiți soluții drepte față de noi, plătitori.

Florin 20 octombrie 2017 at 22:26

of ce oferta , dar unde o sa doarma teai gandit??????? dar de ce sa le dai bani astia ????????pentru ca au stat ilegal ca trantori si nu au platit nimic si acum vi tu preasfintitule sa le pui bani in buzunar de tigari si bautura,,,,, ar trebui sa vezi de unde provin si sa zbore inapoi acolo , dami si mie bani aia nemunciti ,,, mentalitate bolnava ce aveti

CIUFU 20 octombrie 2017 at 23:49

SI EU VREAU BANI SI CASA MOCA.
UNDE E LISTA SA FIU TRECUT SI EU, ASTEPT.

mike 21 octombrie 2017 at 5:41

Mai domnilor PRIMARIA NU FACE BANI!!! banii vin de la cei ce muncesc pe brinci –asa ca nu va mai bateti joc de cei ce muncesc- daca vrei sa dai bani plosnitelor domnule– daniel vasilica– da din buzunarul tau — nu mulge vaca la care nu iai tu dat fan –OK? Ce faceti voi se numeste -SEGREGATIE— si exploatarea bunilor platnici.

cetatean 21 octombrie 2017 at 8:06

La munca! Gata cu ajutoarele sociale!

Vasilica Stroe 21 octombrie 2017 at 9:08

ASTIA,cersetorii,TRANTORII,sunt MASA DE VOTANTI AI PSD!!!! FOR FI VESNIC HRANITI,ADAPOSTITI,SPONSORIZATI DE BURGHEZIA ROSIE!!! CARE MIZEAZA PE VOTUL FOR!!! ODOBESTI,MARASESTI,CUCUIETI IN VRANCEA,PLINE DE TIGANI,SUNT GAURILE NEGRE UNDE C J VRANCEA ARUNCAT IN NESTIRE BANI,CA SA SCOATA VOTURI!!! SO,UITE,CA CHIAR SCOATE!!!! VASLUI SI VRANCEA,BOTOSANI,TELEORMAN,OUT,DOLJ,…..tigania LE TINE in PARLAMENT!!! DIN penitenciare for bolborosi HOTI…cu nesimtite!!! SPAIMA OAMENILOR de la sate!!!! !!!!!!!!!!!!! AUZI,LA EI!!!!! UNIREA!!! IS CE?????? CINE CU CINE SA SE UNEASCA???????PENTRU CE SA SE UNEASCA…..?????

spetsnaz 22 octombrie 2017 at 10:36

Nici nu mai comentez,au spus anteriori cam tot,ce era de zis. Totusi,….aloooo,….TAVARIŞ (ca in ciuma rosie,asa se numesc) deputat,…voi politichieniii,….mai incurajati mult putorile in tara asta ??? Dai cu banii,…parca ai fi,…pe mosia luuu mamica-ta (sa ma exprim elegant,ca ma cenzureaza,altfel vorbeam mai din topor)!!! Eu stiu,ca va trebuie masa de manevra,de sclavi prosti,din 4 in 4 ani,dar poate nu stii,…te informez ca-n prezent,…este una bucata,…de direct-productiv,…la 3 ne-productivi. Peste MAXIMMM 10-15 ani cand pensiile in Romania,…nu vor mai fi sustenabile….si sistemul de pensii,…se va prabusii,…multi dintre voi politichieniiii,cu familiile,lingaii si mafia voastra,..isi vor pierde capetele,….dar nu de fericire,…ci asaaa,…de tottt !!! Ma mir,…cum si cat,….va mai rabda pamantul !!! ???

Comentariile sunt oprite