Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Deputat Daniel Vasile: Primăria va acorda ajutor de urgență, între 400 și 600 de lei, familiilor de romi evacuate din ”Turturica”, pe lângă ajutorul social

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Familiile de romi evacuate din blocul ”Turturica” vor primi timp de 6 luni, pe lângă ajutorul social, câte un ajutor de urgență în valoare de 400 – 600 de lei – acesta este unul dintre rezultatele negocierilor dintre reprezentanții oamenilor rămași fără locuințe și Primăria Alba Iulia.

Deputatul Daniel Vasile, care a făcut parte din echipa de oficialități venite de la București să-i sprijine pe participanții la „Mitingul solidaritatii” organizat de Alianta Romilor (AUR), le-a mai spus oamenilor că ajutorul de urgență va fi supus spre aprobare în ședința Consiliului Local Alba Iulia ce va avea loc săptămâna viitoare. Pentru a încasa acești bani, beneficiarii vor trebui să întocmească cereri iar în acest demers vor fi ajutați de consilierul local PSD Niculiță Bumbu.

De asemenea, s-a găsit o soluție și pentru copiii care merg la școală. Aceștia vor fi găzduiți în timpul zilei într-un centru unde vor primi o masă caldă și vor avea posibilitatea să-și pregătească temele în sistemul ”școala după școală”. Nu în ultimul rând, cei 59 de copii aflați în discuție, vor beneficia și de transport gratuit.

Totodată, parlamentarul le-a spus celor evacuați că în viitor primăria va construi mai multe blocuri sociale, dar le-a atras atenția că, pentru a beneficia de un apartament, trebuie să aibă un loc de muncă.

Circa 60 de familii de romi au fost evacuate, în 10 octombrie, din blocul G2 din Alba Iulia,  care urmează să fie demolat. Oamenii continuă să spună că nu au unde locui și dorm sub cerul liber, deși administrația locală le-a pus la dispoziție un centru social.

O parte dintre aceștia au participat, vineri, la mitingul din apropierea Primăriei Alba Iulia iar unii dintre protestatari au venit la miting cu taxi-ul.

De la București, pe lângă deputatul Daniel Vasile, au mai participat: Dana Varga, consilier de stat în Guvernul Tudose și secretarul de stat CNCD, Ilie Dincă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea