Rămâi conectat

Curier Județean

Demisii din Consiliul Local Cugir. Alți trei sociali democrați și-au depus mandatele de consilieri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce în luna ianuarie, a.c, liderul organizației PSD Cugir, ing. Mircea Trifan (director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir) și-a depus mandatul din funcția de consilier local, alți trei social – democrați au recurs la acest gest, înainndu-și cererile de demisie secretarului Primăriei Cugir. Este vorba despre ing.Gheorghe Sava – director general adjunct, respectiv ing. Daniel Popa – director commercial (ambii de la Fabrica de Arme Cugir) și Bogdan Dumitru. – membru în CA, la o unitate cu capital de stat.

Potrivit informațiilor, cei amintiți s-ar afla în situație de conflict de interese privind măsurile de asigurare a transparenței în exercitatea demnităților publice. Este vorba despre regimului conflictelor de interese și al incompatibilităților ce se regăsesc  în Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, respectiv în Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri.

Conform actelor normative enunțate, funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: funcţia de primar; funcţia de prefect sau subprefect; calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv; funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome (cu capital majoritar de stat); funcţia de preşedinte sau de secretar al adunărilor generale ale acţionarilor sau asociaţilor la o societate comercială de interes local ori la o societate comercială de interes naţional care îşi are sediul sau care deţine filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă; funcţia de reprezentant al statului la o societate comercială care îşi are sediul ori care deţine filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă; calitatea de deputat sau senator; funcţia de ministru, secretar de stat, subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora; funcţia de reprezentant al statului la o societate comercială care îşi are sediul ori care deţine filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă.

De reamintit că Înalta Curte de Casație și Justiție, prin Decizia nr.1960/2016 s-a pronunțat în sensul că ”funcția de consilier local este incompatibilă cu funcția de director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor la societățile comerciale de interes național”.

În situația creată, ca urmare a încetării, de drept a mandatelor de consilieri din cadrul Consiliului Local Cugir, aleși pe lista PSD la alegerile locale din 2016, legislativul va trebui să valideze alte trei mandate de consilieri locali pe locurile rămase vacante. Acestea ar urma să fie ocupate de către social – democrații: Mihaela Bota, Adrian Păștină și Cosmin Berian, următorii supleanți de pe lista electoral a PSD, la alegerile locale din 2016.

   (C.P.)

.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade Potrivit unor imagini postate pe pagina de socializare de pensiunea „Cabana Moților”, în Apuseni sunt peisaje de iarnă. În ultimele două zile temperaturile au scăzut brusc de la 22 de grade, la 0 grade sau chiar sub […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea