Rămâi conectat

Ştirea zilei

DEFINITIVAT 2022: CALENDARUL concursului. Documente necesare, condiții și cum se face calculul vechimii efective la catedră

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEFINITIVAT 2022: CALENDARUL concursului. Documente necesare, condiții și cum se face calculul vechimii efective la catedră

Calendarul de organizare și desfășurare a examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar în anul școlar 2021-2022, a fost publicat de IȘJ Alba.

Informații necesare pentru înscriere:

Vechimea la catedră:

Elit - Gustul Desăvârșit

(1) Stagiul practic minim, obligatoriu pentru obţinerea definitivării în învăţământ, are o durată de un an şcolar (sau ore de predare echivalente normei de un an), fiind un stagiu de predare efectivă la catedră, în sistemul național de învățământ preuniversitar, cu statut de personal didactic calificat, conform studiilor absolvite.

(2) Candidaţii aflaţi pentru prima dată în situaţia efectuării stagiului practic prevăzut la alin. (1) se pot înscrie la examen dacă, la data înscrierii, au încheiat un contract de muncă într-o unitate de învăţământ preuniversitar, ce prevede activitate la catedră cu normă întreagă, în calitate de cadru didactic calificat, şi pot susţine proba scrisă numai dacă finalizează stagiul practic obligatoriu în sesiunea respectivă.

(3) Candidaţii pot susţine examenul naţional pentru definitivare în învăţământ fără taxă de cel mult 3 ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unei taxe în cuantum de 300 lei la unitatea de învăţământ desemnată centru de examen (Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba-Iulia).

DOCUMENTE NECESARE

Înscrierea la examen se face în perioada prevăzută în Calendar, avându-se în vedere respectarea condiţiilor prevăzute la art. 4. Dosarul de înscriere se depune la una dintre unităţile de învăţământ la care candidatul este încadrat în anul şcolar respectiv şi conţine următoarele documente:

a) fişa de înscriere la examenul naţional pentru definitivare în învăţământ – prevăzută în anexa nr. 1, completată şi certificată de conducerea unităţii de învăţământ şi semnată de candidat;

b) copii ale actelor de studii în baza cărora se face înscrierea la examen, însoţite de foaia matricolă/suplimentul la diplomă, certificate „conform cu originalul” de către conducerea unităţii de învăţământ;

c) document certificat „conform cu originalul” de către conducerea unităţii de învăţământ, din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor legale privind absolvirea programului de pregătire psihopedagogică şi metodică în specialitatea pentru care se solicită înscrierea la examen;

d) copii ale următoarelor documente, certificate „conform cu originalul” de către conducerea unităţii de învăţământ: decizia de repartizare pe post, buletin/carte de identitate, orice document care atestă schimbarea numelui (dacă este cazul);

e) adeverinţă privind calificativul „Bine” sau „Foarte bine” acordat pentru ultimul an şcolar în care candidatul a desfăşurat activitate didactică, cu excepţia candidaţilor aflaţi în primul an de stagiu;

f) adeverinţă privind achitarea taxei de înscriere la examen, pentru candidaţii aflaţi în situaţia prevăzută la art. 4 alin. (3);

g) adeverinţă din care să rezulte vechimea de predare efectivă la catedră a candidatului, ca personal didactic calificat, la data înscrierii.

h) dovada autorizării/acreditării unității de învățământ private, în baza LEN 1/2011, Cap.II, art.22, alin.(1)

CALENDAR

până la 3.06.2022 Efectuarea inspecțiilor de specialitate

6.06 – 17.06.2022 Completarea dosarelor și validarea datelor de înscriere existente în aplicația informatică specifică

20.07.2022 Susținerea probei scrise

27.07.2022 Afișarea rezultatelor

27.07 – 28.07.2022 Înregistrarea contestațiilor

28.07 – 3.08.2022 Soluționarea contestațiilor

4.08.2022 Afișarea rezultatelor finale

4.08 – 9.08.2022 Transmiterea la Ministerul Educației a tabelelor nominale cu rezultatele candidaților promovați

9.08 – 16.08.2022 Validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Locuitorii de pe o stradă din Alba Iulia și-au făcut un Parc de Joacă pentru copii. A fost inaugurat astăzi, de Ziua Copilului

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Locuitorii de pe o stradă din Alba Iulia și-au făcut un Parc de Joacă pentru copii. A fost inaugurat astăzi, de Ziua Copilului

Astăzi, locuitorii străzii Sălciua au un motiv în plus de bucurie: după luni de muncă și efort colectiv, parcul de joacă pentru copii pe care l-am construit împreună este gata să fie inaugurat. Este o zi specială, nu doar pentru că este Ziua Internațională a Copilului, dar și pentru că marchează finalul unei etape semnificative în îmbunătățirea comunității noastre.

Nu cu mult timp în urmă, am rezolvat problema cu gunoaiele de pe strada Sălciua. Azi, ne putem mândri cu un spațiu curat și verde, unde copiii noștri pot juca în siguranță. Acest parc de joacă nu este doar un loc pentru distracție, este un simbol al unității și implicării comunității noastre.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul acestui comunicat, dorim să împărtășim cu voi câteva fotografii care ilustrează etapele construcției parcului. De la strângerea fondurilor și organizarea voluntarilor, la montarea echipamentelor de joacă, aceste imagini reflectă spiritul de colaborare care ne definește comunitatea.

Suntem recunoscători pentru sprijinul acordat de Primărie, care a donat două tobogane pentru noul parc de joacă. Acestea au fost recondiționate de către membrii comunității noastre și acum sunt gata să aducă zâmbete pe fețele copiilor.

Astăzi, în Ziua Internațională a Copilului, ne adunăm toți pentru a inaugura acest parc special conceput pentru copiii noștri. Este un moment de mândrie și bucurie pentru toți locuitorii străzii Sălciua.

Mulțumim tuturor celor care au participat la acest proiect. Fiecare contribuție, indiferent de dimensiune, a fost esențială pentru realizarea acestui parc. Împreună, am demonstrat că putem face o schimbare pozitivă în comunitatea noastră.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

1 iunie| COD GALBEN de FURTUNI în Alba și alte județe: Averse, descărcări electrice, vânt puternic și grindină

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

1 iunie| COD GALBEN de FURTUNI în Alba și alte județe: Averse, descărcări electrice, vânt puternic și grindină

ANM (Administrația Națională de Meteorologie) a emis noi avertizări Cod Galben de furtuni, valabile joi, 1 iunie, în Alba și alte zone din țară.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. Avertizarrea este valabilă până la ora 23:00.
În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, în vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, Meridionali și de Curbură.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Când intră pensiile pe card în luna iunie 2023. Plata pensiei prin mandat poștal se va realiza în intervalul 2-15 iunie

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Când intră pensiile pe card în luna iunie 2023. Plata pensiei prin mandat poștal se va realiza în intervalul 2-15 iunie

Persoanele în vârstă din România așteaptă cu sufletul la gură, zilele acestea, pensia cuvenită. Există însă o problemă. Data la care românii ar trebui să primească pensia coincide cu vacanța de Rusalii.

Citește și: Noutăți pensii 2023 | Ce șanse sunt să mai crească pensiile în acest an?

Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a dat asigurări însă că pensiile vor ajunge la timp, plata acestora nefiind afectată de minivacanța de Rusalii. Potrivit acestuia, între CNPP și Compania Națională Poșta Română există o convenție încheiată în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere. Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română. Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri.

Am primit asigurări că vor începe să distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 să intram în program normal”, a declarat Daniel Baciu.

Citește și: Indexare pensii 2023: O nouă regulă negociată de România cu Comisia Europeană

Mai mult decât atât, șeful Casei de Pensii susține că primele tranșe de bani sunt virate încă de la sfârșitul lunii mai, astfel încât să existe bani cash iar pensiile să fie livrate începând cu data de 2 iunie, vineri.

Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat poștal„, a mai spus Daniel Baciu.

Citește și: IMPOZITARE PENSII 2023: Pensiile mai mici de 3.000 de lei ar putea fi scutite de impozit

Și Ministrul Muncii, Marius Budăi, a încercat să îi liniștească pe români, susținând că nu vor exista întârzieri cu privire la plata pensiilor de stat în luna iunie 2023.

Pensiile se vor plăti în calendarul stabilit, 1-15 iunie, fără niciun fel de rezervă (…).

Nu va exista nicio zi de întârziere„, a declarat ministrul Marius Budăi.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare