Decizie în instanță: Spitalul Județean Alba ”bun de plată” după destituirea doctorului Ionel Mucea – trebuie să-i achite 20.000 de lei despăgubiri și să-l repună pe funcție

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Alba este obligată să-l reintegreze pe doctorul Ionel Mucea pe funcția de șef al secției A.T.I., acesta fiind demis la sfârșitul lunii iunie 2016 în urma unui conflict pe care l-a avut cu aparținătorul unuia dintre bolnavii internați pe secție.

spitalul-judetean-alba Doctorul Mucea a considerat demiterea sa drept una abuzivă și a acționat în instanță conducerea Spitalului, cerând anularea deciziei prin care a fost îndepărtat din funcție. Judecătorii de la Tribunalul Alba au admis contestația doctorului Ionel Mucea și au dispus, totodată, ca acestuia să i se plătească diferența din drepturile salariale aferente perioadei cât nu a mai putut ocupa funcția, dar și despăgubiri morale în valoare de 20.000 de lei, plus încă 4.000 de lei cheltuieli de judecată.

ELIT

Soluția pronunțată de Tribunalul Alba în data de 21 noiembrie nu este definitivă dar este executorie. Cu alte cuvinte conducerea Spitalului trebuie să-l repună pe Ionel Mucea în funcția de șef al secției A.T.I. înainte de judecarea apelului. Dacă decizia va rămâne definitivă în ceea ce privește despăgubirile morale este interesant de urmărit cine va plăti această sumă?!

Dar iată soluția pe scurt, așa cum a fost ea postată pe portalul Tribunalului Alba: ”Admite în parte contestaţia formulată de contestatorul Mucea Ionel împotriva deciziei nr. 237/23.06.2016 emisă de intimatul Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, şi în consecinţă: Anulează Decizia nr. 237/2016 emisă de intimatul S. J. U. Alba Iulia la data de 23.06.2016. Dispune reintegrarea contestatorului în funcţia deţinută anterior emiterii deciziei anulate. Obligă intimatul S.J. U. Alba Iulia la plata în favoarea contestatorului Mucea Ionel, a drepturilor salariale de care ar fi beneficiat contestatorul, de la data de 23.06.2016 până la data reintegrării efective. Obligă intimatul S.J. U. Alba Iulia la plata în favoarea contestatorului a sumei de 20.000 lei, cu titlu de daune morale. Obligă intimatul S. J. U. Alba Iulia la plata în favoarea contestatorului, a sumei de 4000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge capătul de cerere privind constatarea nulităţii absolute, respectiv anularea Avizului Etic nr. 24/14.06.2016. Executorie. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Alba. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 21 Noiembrie 2016”.

*De ce a fost demis doctorul Ionel Mucea

ADEZIUNE PLUS ALBA

Reamintim că în data de 27 iunie 2016 doctorul Ionel Mucea a fost demis din funcția de șef al secției A.T.I., imputându-i-se o abatere de la etică, adică o altercație verbală dură pe care o avusese cu Marin Petruse, primarul din Pianu, a cărei soție este internată de mai mulți ani pe secția condusă de Mucea. Doctorul acuza la acea vreme faptul că Petruse nu respectă orarul de vizitare și că poate pătrude pe secție de câte ori dorește, având propria cartelă de acces, lucru care a dus la o stare conflictuală mocnită între aparținător și personalul de pe secție. Conflictul a escaladat într-un scandal în toată regula între cei doi, ulterior primarul Petruse înaintând un memoriu către conducerea Spitalului.

Doctorul Mucea acuza la acea vreme imixtiuni în actul medical, sugerând că decizia de demitere a fost dictată politic. Într-o conferință de presă organizată ulterior demiterii, managerul spitalului Nicoleta Coșarcă a explicat că ea nu are ce să îi reproșeze doctorului Mucea din punct de vedere profesional. Rămâne de văzut ce va decide Curtea de Apel Alba Iulia, instanță care va da soluția definitivă în acest caz controversat.

Precizăm că ziarulunirea.ro a fost prima publicație din Alba care a scris despre abuzul legat de revocarea doctorului Ionel Mucea din funcția de șef al secției A.T.I. de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

AVERTISMENTUL meteorologilor: Nepoţii noştri nu vor mai şti ce e zăpada, din cauza încălzirii globale

Până la sfârşitul acestui secol, clima României se va schimba substanţial. Iar din cauza poluării, nepoţii noştri riscă să nu… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

16 Comentarii

Times New Roman 24 noiembrie 2016 at 15:10

Felicitari domnule doctor!
Echipa managerialo-abuziva trebuie sa plateasca din propriile buzunare iar apoi sa-si dea demisia pentru lectia de incompetenta crasa pe care a aratat-o. Tara lui Papura Voda! Alooo, tanti Nico se aude?

spin 24 noiembrie 2016 at 15:14

Brava dottore!!!.Acum puneti-l manager,e mai bun ca” papornita”pardon osarca lui oltenasu…..

George 24 noiembrie 2016 at 15:15

Sa vina DNAul!!!! Dumitrel demisiaaaa!!!

spin 24 noiembrie 2016 at 15:16

Dottore!!! Vae victis!!!

Ana Maria 24 noiembrie 2016 at 15:18

Sunt abuzuri enorme la spital. Nu-i mai pasa nimanui de spitalul ala…
Oare oamenii astia de la conducere chiar nu se gandesc ca poate vor ajunge si ei la urgente??? Ai simtit cum miroase cand intri in spital?

spin 24 noiembrie 2016 at 15:19

Urbi et Orbi!!!

Bianca 24 noiembrie 2016 at 15:50

Acest articol ar putea sa ii ridice semne de întrebare doamnei Cosarca cu privire la statutul pe care il are in acest spital sau sa lase loc si la altii care sa gestioneze mai bine situația!!!

gigi 24 noiembrie 2016 at 15:55

da va dea dumnezeu sa va salveze pe toti doctorul Mucea!!!Toata ziua sunteti nemultumiti de cadrele medicale din spital, iar cand se iau masuri va deranjeaza Cine sa va mai priceapa?

Grai nou 24 noiembrie 2016 at 15:59

Dumitrele trebuie sa-ti dai demisia URGENT !!!!

cititorul 24 noiembrie 2016 at 15:59

Bravo d-l doctor, s-a adeverit că decizia de demitere a fost dictată politic. Nu-i mai pasa nimanui de Spitalul din Alba Iulia .majoritatea persoanelor bolnave cu probleme merg la Cluj.
Oare oamenii astia de la conducere chiar nu se gandesc ca poate vor ajunge si ei la urgente??? am simtit pe propria piele, urgentele ar trebui sa aiba doar medici specialisti nu si medici de familie generalisti.

cititorul 24 noiembrie 2016 at 21:23

Va mai amintiti ce spunea d-na manager a Spitalului Jud.de Urgenta Alba
Nicoleta Coșarcă spune că, alături de decizia de a-l demite din funcție pe Ioan Mucea, a prezentat Comisiei de Administrație și demisia sa în cazul în care consideră că măsura luată nu a fost una corectă.

„Am pus la dispoziție Consiliului de Administrație demisia mea pentru condițiile în care consideră ca a fost nepotrivită decizia de revocare din funcție a șefului de secție, așa cum a pus-o și la dispoziția președintelui Consiliului Județean”, a precizat Coşarcă.

relu 24 noiembrie 2016 at 22:25

Cum cine plateste? managera impreuna cu consiliul de administratie si toata clica lor bolnava. Nu 20.000, ci 2.000.000.
Multa sanatate domnule doctor si indelungata activitate.

Ochiul pacientului 25 noiembrie 2016 at 6:39

Felicitari d-lui Mucea si echipei care au castigat procesul.Dupa cum se vede de la usa spitalului sunt cam multe scandaluri simultan in acesta unitate medicala. Usa spitalului se pazeste cu Politia Locala, care stabileste prioritatile medicale.Actul managerial il fac, doua femei si un tip care este pazit zilnic de sotie in timpul serviciului.Salariile acestor persoane sunt platite din banii tuturor pacientilor care sunt asigurati social si care de multe ori au pensii foarte mici.Din declaratiile lor de avere aceasta suma este una frumusica pt. fiecare caz in parte insa ceea ce se vede din afara si din pulsul personalului medical, nu este profesionalism si performanta manageriala.Onoarea acestor persoane se poate spala usor si timid, printr-o demisie in bloc a conducerii unitatii medicale, care ar fi salutata si de catre mine.Acest lucru se foate face, repet daca exista onoare.

contribuabil 25 noiembrie 2016 at 9:58

Pe astia nu-i mai spala nici Dunarea cu toti afluentii.

ION LABAU 25 noiembrie 2016 at 11:10

Bravo!! Bravo !!!! D-le doctor. In acest caz se vede meseria adevarata nu pilele,SCROAFEI.
Sa plateasca cu angajament de plata SCROAFA ca nu merita nici 20 bani. Incearca sa conduca Spitalul doar copiind atributiile manageriale. Dar slabi profesori a avut.

OBAMA 25 noiembrie 2016 at 16:27

Ce se intimpla in acest spital,se intimpla in toate spitalele de stat unde la conducere sunt pusi politic niste analfabeti si niste nulitati.care nu cunosc nici macar termenul de medicina.Persoanele cu coloana vertebrala sunt dati afara si promovati lingaii si pupinc….tii.Marea gresala in sanatate a fost, alocarea administrativa la Primarii,unde totul ,dar totul se invirte doar politic si unde nu sunt cei mai competenti.(daca erau nu intrau in politica).

Comentariile sunt oprite