Rămâi conectat

Sport

De Sf. Ion şi Crăciunul de rit vechi, derby la baschet feminin: astăzi, ora 17.45, CSU Alba Iulia – ICIM Arad, în Cupă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Debut incendiar de an în sportul din Alba, cu meci „de capă şi spadă” la baschet feminin, partida tur din sferturile de finală ale Cupei României dintre CSU Alba Iulia şi campioana ICIM Arad, ce se va disputa astăzi, de la ora 17.45 în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” (în direct la Digi Sport 2).

Este un derby adevărat între combatante creditate cu şanse la trofeele interne în actuala stagiune, în fapt o finală jucată mai devreme şi o miză importantă pentru CSU, echipă ce şi-a propus câştigarea trofeului. O dispută sub panou programată într-o zi specială, 7 ianuarie, când românii sărbătoresc Ziua Sfântului Ion Botezătorul, iar credincioşii ortodocşi de rit vechi celebrează Crăciunul, în această categorie fiind incluşi sârbii Miroslav Popov, Sasa Cadjo, Marina Mandic (CSU Alba Iulia), Branko Gajic, Ugljesa Segrt şi Karolj Ferenc (antrenori Volei Alba-Blaj).

Primul meci din an înseamnă o întâlnire cu „coşmarul” numit ICIM Arad, deţinătoarea titlului şi a CEWL, neînvinsă în acest sezon (returul, sâmbătă, 11 ianuarie în deplasare, ora 21.00). Este rost de sete de revanşă, întrucât arădencele au un avantaj moral în faţa universitarelor, dat de faptul că au reuşit să le învingă chiar pe propriul teren de două ori, odată în runda a 3-a a campionatului, cu scorul de 67-64 (21 octombrie 2013), respectiv în etapa a 3-a din Liga Europei Centrale, 75-72 (27 noiembrie). În întâlnirile directe, avantajul este clar de partea „galben-albastrelor” pregătite de portughezul Jose Araujo care conduc cu scorul de 11-1, izbutind să câştige ultimele cinci partide consecutive.

 *Debutează Mandic?

Probleme de efectiv pentru amfitrioane, care nu pot conta pe serviciile jucătoarelor americane Tiffany Brown şi Breanna Salley, aflate în imposibilitatea de a ajunge în România din cauza nenumăratelor zboruri anulate în Statele Unite ale Americii cauzate de ninsoare. În plus probleme medicale mai acuză şi alte echipiere ale CSU, Chastity Reed şi Alexandra Uiuiu, ce însă au şanse de a fi recuperate. După despărţirea de Jovana Vukoje, se speră astăzi în rezolvarea actelor pentru proaspăt transferata Marina Mandic (venită din Slovacia, Ruzomberok), baschetbalista în vârstă de 30 de ani aflându-se la o nouă experienţă şi în preajma debutului pentru noua echipă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea