Rămâi conectat

Ştirea zilei

De frică să nu plătească milioane de euro despăgubiri, consilierii județeni își iau apărare juridică de la București

Publicat

în

Consiliului Județean Alba, preşedintelui instituției – Ion Dumitrel, secretarului Judeţului Alba – Mariana Hurubean, precum şi unui număr de 29 de consilieri județeni li se solicită în instanță circa 2,5 milioane de euro, cu titlu de despăgubiri, reprezentând daune compensatorii și daune morale.

Este vorba despre trei litigii, aflate pe rolul instanțelor de judecată, în care administrația județeană cât și cei 31 de decidenți amintiți mai sus sunt chemați în judecată, în mai multe dosare, de către operatorii de transport SC Arion Trans SRL, SC Man Tours SRL şi SC Transgilyen SRL.

Astfel, “având în vedere specificitatea şi complexitatea litigiilor prin prisma sumelor exorbitante solicitate mai sus arătate care pot afecta grav bugetul judeţului” consilierii județeni au considerat justificat, angajarea unei case de avocatură puternice.

Elit - Gustul Desăvârșit

În acest sens, într-o primă fază, la data de 24 octombrie 2014, Consiliul Județean Alba a adoptat o hotărâre prin care s-a aprobat “achiziţionarea de servicii de consultanţă şi reprezentare juridică în faţa instanţelor judecătoreşti în vederea apărării intereselor Judeţului Alba, Consiliului Judeţean Alba şi a Preşedintelui Consiliului Judeţean Alba” în litigiile cu transportatorii amintiți mai sus.

În urma procedurilor legale privind achizițiile publice – respectiv constituirea unei comisii, publicarea anunțului pe site-ul instituției și pe SEAP, a fost desemnată, din a doua încercare (n.a. la prima procedură nu s-a înscris nicio ofertă), câștigătoare Societatea Civilă de avocatură “Zamfirescu, Racoți & Partners”, din București.

Contractul, având ca obiect reprezentarea juridică în două dosare cu operatori de transport, dintre consiliul județean ca instituție și  consilieri județeni în nume personal pe de-o parte și “Zamfirescu, Racoți & Partners” de cealaltă parte, a fost semnat în data de 25 noiembrie 2013 fiind valabil până la finalizarea litigiilor respective. Valoarea contractului, reprezentând onorarii și toate cheltuielile de judecată, a fost convenit la suma fixă de 44.615 lei plus TVA, 10.707 lei.

În data de 31 iulie 2014, consilierii județeni au adoptat un nou proiect de hotărâre prin care a fost aprobată angajarea aceleiași case de avocatură în vederea reprezentării juridice într-un nou litigiu cu transportatorii. De această dată însă, consilierii județeni au hotărât ca serviciile juridice asigurate de “Zamfirescu, Racoți & Partners” în ceea ce îi privește pe ei, pe secretarul instituției și pe președintele consiliului județean să fie plătite din buzunarul propriu și nu din bugetul județean. Astfel, spre deosebire de precedentul contract, aflat în derulare, în ceea ce privește ultimul litigiu amintit, din bani publici va fi plătită doar apărarea în instanță a administrației județene.

Candidatul la președinția României, Cătălin Predoiu, fondatorul Casei de avocatură “Zamfirescu, Racoți & Partners”

Rezultată din fuziunea a doua societati de avocati din Romania, înfiintate în 1995, Zamfirescu Racoti & Partners a fost fondată în 2005. Ambele societăți fondatoare au fost prezente pe piața românească încă din anii ‘90, imediat dupa ce profesia juridică a fost liberalizată.

Una dintre aceste societăți, respectiv Racoți-Predoiu a fost fondată de Ioana Racoți și Cătălin Predoiu, cel din urmă, fost ministru al Justiției și  candidat la președinție al PDL, respectiv ACL.

LINK hotărârea de consiliu județean privind aprobarea achiziţionării de servicii de consultanţă şi reprezentare juridică, din data de 31 iulie 2014 (de la pagina 454 la 464)

foto arhivă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 21 – 22 mai 2022

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 21 – 22 mai 2022

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 21 – 22 mai 2022. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 21 – 22 mai 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 – Săliştea – Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Operațiunea „Transilvania”: Rețea de peste 50 de tâlhari români anihilată de DIICOT, carabinieri și Europol. Cum erau „agățate” victimele

Publicat

în

Operațiunea „Transilvania”: Rețea de peste 50 de tâlhari români anihilată de DIICOT, carabinieri și Europol. Cum erau „agățate” victimele

Presa italiană scrie despre rețeaua de tâlhari români dată în vileag vineri de către DIICOT:  femeile din grupare amețeau bătrâni cu doze masive de Valium pentru ca apoi să-i jefuiască. Un fost pilot a făcut două atacuri de cord după doza de Valium primită din partea româncelor.

Operațiunea, coordonată de Parchetul din Locri și denumită „Transilvania”, a scos la iveală o grupare infracțională cu o structură piramidală și două baze active între România și Italia, potrivit Rai News.

Elit - Gustul Desăvârșit

În prezent, există 59 de suspecți și au fost identificate 15 victime

Ancheta carabinierilor, desfășurată în colaborare cu Europol, a pornit de la plângerea, în 2018, a unui bărbat în vârstă care a fost înșelat de o româncă. Femeia l-a determinat să-i dea 20.000 de euro, pe care i-a transferat apoi în România. Femeia se prefăcuse că este îndrăgostită de el pentru a-i câștiga încrederea și a putea astfel să obțină banii.

Carabinierii au început alte investigații care au scos la iveală o grupare criminală formată în întregime din cetățeni români și în care fiecare suspect avea o sarcină bine definită, iar la conducerea grupării se afla un cuplu.

Se presupune că gruparea se folosea de tinere care își alegeau cu grijă potențialele victime, în principal bărbați în vârstă de 70-90 de ani, de la care obțineau apoi sume mari de bani.

Banii, care ajungeau până la 1.000 de euro pentru fiecare „cadou”, erau fie dați de victimă direct în mâinile escrocului, fie transferați către conducerea de vârf a bandei din România.

Victima era „agățată” pe stradă sub pretextul vânzării de brichete și batiste

Urma faza de „racolare”, în care tinerele, profitând de singurătatea și vulnerabilitatea victimelor, se declarau îndrăgostite. Apoi, spuneau că au nevoie de bani, invocând, în cele mai multe cazuri, probleme de sănătate fictive ale lor sau ale membrilor familiei lor care locuiau, în special, în spațiul european.

Amenințările erau, de asemenea, la ordinea zilei, iar în unele cazuri s-au transformat în extorcare de fonduri atunci când victima, realizând ce se întâmpla, nu mai plătea niciun ban. În acel moment, victima era intimidată cu dezvăluirea relației clandestine partenerilor de viață.

Lipsa de scrupule a membrilor organizației a fost confirmată de un episod din decembrie 2018, când carabinierii din San Luca au arestat două femei, care au fost ulterior condamnate și sunt încă în închisoare.

Acestea au jefuit casa unui bărbat de 77 de ani, care fusese anterior pilot de circuit, nu înainte de a-i administra o doză aproape letală de valium, ceea ce i-a provocat bărbatului două atacuri de cord în zilele care au urmat evenimentului.

În alte două rânduri, în decembrie 2018 și aprilie 2021, carabinierii au arestat în flagrant delict două femei în momentul în care încasau banii de șantaj în urma răzvrătirii victimelor lor, care au fost obligate să plătească noi sume pentru ca relația să nu fie dezvăluită familiilor lor.

Suspecții se întorceau periodic în România pentru a-și redefini strategiile operaționale și pentru a împărți veniturile obținute din comportamentul lor ilegal.

sursa: dcnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| INCENDIU în Sebeș: Acoperișul unei case, CUPRINS de flăcări. Intervin pompierii cu patru autospeciale

Publicat

în

UPDATE FOTO| INCENDIU în Sebeș: Acoperișul unei case, CUPRINS de flăcări. Intervin pompierii cu patru autospeciale

Un incendiu a izbucnit în seara zilei de vineri, 20 mai, la o casa din Sebeș. 

Garda de intervenție Sebeș, în cooperare cu SVSU Sebeș intervine pentru localizarea și lichidarea flăcărilor izbucnite la o casă de locuit din Municipiul Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele informații incendiul se manifestă la acoperișul clădirii pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați.

În cadrul intervenției au fost alocate patru autospeciale pentru stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2.

UPDATE 20:09 : S-a reușit localizarea incendiului în limitele gasite (80 mp casa de locuit si 10 mp o anexa). Intervenție este îngreunată de prezența unei cantități mari de materiale combustibile in interior (maculatura/hârtie). În acest moment nu mai este pericol de extindere și se lucreaza în continuare pentru lichidarea incendiului. ISU Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare