Rămâi conectat

Actualitate

De ce cumpară românii branduri de lux în industria modei – Sondaj realizat de o agenție din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

De ce cumpară românii branduri de lux în industria modei – Sondaj realizat de o agenție din Alba

Motivele pentru care românii cumpără produse aparținând unor branduri de lux sunt cât se poate de variate. Marea majoritate achiziționează mărci de lux pentru că sunt mai bune calitativ și în special în perioadele când sunt reduceri. 

 

45 % dintre români consideră că produsele de lux au o calitate mai bună, pe când 26% consideră ca deținerea produselor de lux arată statutul lor în societate, 19% consideră produsele de lux atractive, pe când doar 10% din respondenți se consideră mai apreciați de ceilalți dacă poartă produse de lux.

Ca și brand-uri principalele în preferințele românilor sunt: 24,5% consideră ca Massimo Dutti este un brand de lux, după el situându-se Guess cu 23%, pe când în coada clasamentului este Zara cu doar 3,5%. Printre ele se mai enumară brad-uri, precum: Ralph Lauren Gucci, Louis Vuitton, Burberry etc.

La întrebarea „Cât de des achiziționați produse de lux?”, o mare parte din împătimiții acestor categorii în procent de 51% spun că achiziționează când sunt reduceri de preț, urmați fiind de cei ce achiziționează ocazional cu un procent de 20,5%, apoi regulat cu un procent de 17,5%, iar ultima categorie fiind cei ce achiziționează doar când călătoresc cu un procent de 11%.

Studiul a fost efectuat pe mai multe categorii de vârstă, însă principalii respondenți se situează cu vârsta între 25-45 ani, un procent semnificativ fiind liber profesioniști, cu venituri peste 8000 lei/ membru de familie.

Studiul a fost realizat de către TAB RESEARCH, pe un eșantion de 680 persoane la nivel național, prin metoda CATI, în perioada 10-20 noiembrie 2023.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vouchere de 10.000 de lei pentru românii care locuiesc la curte: Cum se pot obține banii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Vouchere de 10.000 de lei pentru românii care locuiesc la curte: Cum se pot obține banii Un program inițiat de stat ar putea să vină în sprijinul oamenilor care stau la curte. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vorbit despre proiect și cum ar putea românii să intre în posesia voucherelor în valoare de 10.000 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea