Rămâi conectat

Actualitate

DE 1 IUNIE: Concursuri, muzică, activităţi sportive şi distracţie pentru toţi copiii din centrele de plasament din judeţul Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Internationala a CopiluluiZiua de 1 Iunie – „Ziua Internaţională a Copilului” este o zi în care se sărbătoreşte copilăria, este un prilej de a oferi sprijin celor mici, este o zi care vrea să arate că el, COPILUL, este un mare dar al vieţii – dar care trebuie să fie ocrotit şi iubit necondiţionat. Cu acest prilej, Direcţia Generală a Asistenţei Sociale şi Protecţia Copilului Alba organizează o serie de evenimente şi activităţi culturale, artistice, distractive, sportive şi mese festive pentru toţi copiii, tinerii ocrotiţi în casele de tip familial şi centrele de îngrijire de zi.

Beneficiarii din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Aiud vor sărbători Ziua Internaţională  a Copilului prin participarea la activităţile organizate de Primăria Municipiului Aiud şi Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, iar în cadrul centrelor vor fi organizate concursuri de mers pe bicicletă şi role.

 Copiii/tinerii ocrotiţi în cadrul Serviciilor Comunitare Abrud participă la Festivalului Tip Top Mini Top şi la  manifestările dedicate acestei zile organizate de instituţiile de învăţământ frecventate.

 Copiii ocrotiţi în cadrul Serviciilor Comunitare pentru Protecţia Copilului Blaj se vor bucura de ziua lor împreună cu colegii de şcoală din  unităţile de învăţământ pe care le frecventează; în curtea Centrului de plasament Blaj se va asculta muzica preferata a copiilor, vor avea loc mai multe activităţi artistice, distractive şi sportive şi, bineînţeles, copiii se vor bucura de masa festivă.

 Pentru copiii ocrotiţi în casele de tip familial nr. 9,10, din Bărăbanţ – Alba Iulia ziua de 1 Iunie va fi un prilej de întâlnire cu ocazia concursului  de dans şi a mesei festive.

 „Sărbătorirea zilei de 1 Iunie evidenţiază preocuparea pentru soarta copiilor lumii, exprimând bucuria pentru cei cu o copilărie fericită, dar şi îngrijorarea pentru soarta celor năpăstuiţi. Este o zi în care trebuie să ne aducem aminte, că, în fiecare moment copiii trebuie să fie în atenţia celor mari, a întregii societăţi, să fie înconjuraţi cu dragoste şi căldură sufletească”, precizează directorul general al DGASPC Alba, profesor Sorin Valerian Chirilă.

Conducerea DGASPC Alba doreşte tuturor copiilor: bucurii, multă sănătate, fericire şi le urează de ziua lor şi pentru toate zilele care urmează: LA MULTI ANI!”.

 Ziua Internaţională a Copilului îşi are originea în anul 1925, la „Conferinţa pentru bunăstarea copiilor”, care a avut loc la Geneva. Reprezentanţii celor 54 de ţări participante au elaborat „Declaraţia de la Geneva privind protecţia copilului”, axată pe combaterea sărăciei, a exploatării copiilor şi numeroase aspecte legate de educaţie. În urma acestei convenţii, mai multe state participante au convenit să desemneze o „Zi a copilului”, zi ce a fost sărbătorită pentru prima dată la San Francisco, în anul 1925.

 Treizeci de ani mai târziu, în 20 noiembrie 1954, Adunarea generală ONU adoptă „Declaraţia drepturilor copilului” şi, 35 de ani mai târziu, la aceeaşi dată (20 noiembrie 1989) şi în acelaşi cadru se semna „Convenţia drepturilor copilului”.

Legea 272 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului aprobată în anul 2004 este legea care reglementează, în România, cadrul legal privind respectarea, promovarea şi garantarea drepturilor copilului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea