Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Daniel Zdrânc, vicepreședinte ANRSC: „Problema colectării deșeurilor în Alba Iulia a atins deja limitele suportabilității”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Daniel Zdrânc, vicepreședinte ANRSC: „Problema colectării deșeurilor în Alba Iulia a atins deja limitele suportabilității”

Albaiulianul Daniel Zdrânc, vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, vorbește într-o postare pe pagina proprie de pe o rețea de socializare, despre problema deșeurilor din municipiu, spunând ca aceasta a „atins deja limitele suportabilității”.

„Problema colectării deșeurilor în Alba Iulia a atins deja limitele suportabilității. Ne dorim un oraș curat și un serviciu de salubritate eficient.

CITEȘTE ȘI: Gunoierii de la RER VEST–RETIM exasperează cetățenii: SCANDAL la Cetea, comuna Galda de Jos în prima zi de Anul Nou, aplanat de poliție

Mai jos pun câteva prevederi din contractul pentru prestarea serviciului încheiat între Rer Vest SA și beneficiari precum și din legislația aplicabilă. (PARTEA 1)

Contract pers.fizice/asociații de proprietari (Obligațiile operatorului)

Art.7
Lit. L
Să suplimenteze capacitatea de înmagazinare inclusiv prin mărirea numărului de recipiente sau containere, în cazul în care se dovedește că volumul acestora este insuficient și se depozitează deșeuri municipale în afara lor

CITEȘTE ȘI: RER VEST – RETIM, firmele de salubritate din Alba Iulia, spun ca ridică gunoiul la timp, dar probabil cetățenii și presa nu vor să vadă!

Lit. P
Să încarce întreaga cantitate de deșeuri și să lase în stare de curățenie spațiul destinat depozitării.
Contract de delegare lot1 ( Obligațiile operatorului)

Art.8
Lit. M
Să aplice metode performante de management care să conducă la reducerea costurilor de operare

CITEȘTE ȘI: Gunoierii de la RER VEST-RETIM, așteptați cu „plugușorul” pe o stradă din Alba Iulia, de 4 zile: „Azi este 1 ianuarie, sacii așteaptă”

Lit. B
Să presteze serviciul pentru toți utilizatorii din aria delegării, cu asigurarea colectării întregii cantități de deșeuri generate care intră în obiectul prezentului contract și să lase în stare de curățenie spațiul destinat recipientelor de precolectare și domeniul public;

Legea 101/2006 Art.21
Al.2
Operatorii au obligația de a pune la dispoziția deținătorilor de deșeuri containerele/recipientele, precum și după caz sacii necesari realizării activității de precolectare separată a deșeurilor.
Ordin 82/2015 privind aprobarea regulamentului cadru al serviciului de salubrizare a localităților

Art.7
Al.1
Toți utilizatorii, persoane fizice sau juridice, de pe teritoriul localităților unde este organizat serviciul de salubrizare, au garantat dreptul de a beneficia de acest serviciu.

Art.22
Al.7
Personalul care execută colectarea este obligat să încarce în autovehicule întreaga cantitate de deșeuri existente la punctele de colectare, lăsând locul curat și măturat chiar dacă există deșeuri municipale amplasate lângă containerele de colectare”, a scris Daniel Zdrânc pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea