Rămâi conectat

Ştirea zilei

Daniel Zdrânc: „Cei ce ar fi trebuit să rezolve problema gunoaielor au crezut că știu și se pot descurca. Suntem într-un blocaj”

Publicat

în

Daniel Zdrânc: „Cei ce ar fi trebuit să rezolve problema gunoaielor au crezut că știu și se pot descurca. Suntem într-un blocaj”

Daniel Zdrânc, vicepreședinte Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, ANRSC, s-a aflat vineri. 13 august, la Unirea FM,  alături de moderatorul Simona Lodroman. Subiectul principal al discuției a fost reprezentat de încetarea activității actualului operator de colectare a deșeurilor și preluare sarcinilor de către noul operator.

Actualul operator și-a anunțat sistarea activității începând cu 8 septembrie, iar noul operator a solicitat păsuirea preluării sarcinilor cu patru luni. Chiar dacă a fost anunțată demararea procesului de colectare selectivă a deșeurilor se pare că, înainte de toate, este nevoie de un operator, iar operaționalizarea noului operator este învelită în incertitudine.

Varianta ca actualul operator să continue să opereze iese din discuție, din informațiile oferite de domnul Zdrânc reiese că o parte din angajați au părăsit societatea de salubrizare, actualul operator având astfel o lipsă de capital uman.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Fără PRECEDENT! 50 de HOTĂRÂRI de CL ale UAT-urilor din Alba, cu privire la TARIFELE la GUNOI, declarate ILEGALE

Daniel Zdrânc afirmă că, în această criză a gunoaielor, anumite situații puteau fi evitate: dat fiind faptul că sâmbăta gunoiul se ridică doar din anumite zone, iar duminica acesta nu este colectat, ziua de luni reprezintă o zi cu un debit ridicat de deșeuri. Atunci când ne uităm în trecut, în perioada când gunoiul era transportat la Târgu Jiu, cantitatea transportată era de 150 de tone ajungând și la 200, iar actualul contract de depozitarea prevede o cantitate mai mică.

Premergător de data de 7 septembrie a anului curent noul operator s-a aflat într-o perioadă de mobilizare, care presupunea semnare de contracte cu beneficiarii serviciului de colectare și ridicare a deșeurilor, preluarea de infrastructură specifică de la primărie ( pubele, țarcuri, platforme subterane, etc.) , iar Daniel Zdrânc spune că o extindere cu patru luni a perioadei de mobilizare este nejustificată și că ea ar fi trebuit să fie aproape încheiată până acum.

Citește și: Polaris notifică primăria Alba Iulia ca va pleca din 8 septembrie: Va prelua RER VEST & RETIM serviciul de salubrizare?

Își exprimă reticiența vis-a-vis de 8 septembrie când noul operator ar trebui să preia sarcinile de colectare a gunoaielor și susține că municipalitate ar fi trebuit să se implice mai mult și să contribuie la partea de contractare între cetățeni și noul operator, contribuind astfel la perioada de mobilizare mai sus amintită.

Citește și: Alba Iulia și alte 7 UAT-uri din județ, RISCĂ să rămână sub gunoaie. Polaris pleacă, RER VEST & RETIM solicită prelugirea perioadei de mobilizare

Totodată vicepreședintele ANRSC atrage atenția asupra unei modificări la contractul inițial, cu noul operator, generat de încheierea unei licitații : tariful de colectare a deșeurilor se percepea per persoană / lună, iar noul sistem de tarifare, după modificare, percepe per capacitate / pubelă / lună, iar deși aceasta este numită o actualizare, ea este în sine o modificare.

 

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Familia din Apuseni care a rămas fără tată într-un cumplit accident se mută în casă nouă: Un nou început pentru femeia cu 4 copilași

Publicat

în

Familia din Apuseni care a rămas fără tată într-un cumplit accident se mută în casă nouă: Un nou început pentru femeia cu 4 copilași

O familie din comuna Scărișoara, mama și patru copilași care au rămas fără tata după tragedia din decembrie 2020, când acesta a căzut de pe un brad si a murit și-a văzut visul împlinit. Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, aceștia se vor muta în noua lor locuință.

Casa cu trei camere, baie și bucătărie cumpărată pentru ei a fost renovată, au primit mobilier, electrocasnice și le-au mai rămas și ceva bani pentru zile negre. Toți sunt foarte încântați că au un loc al lor, în special fetița cea mare care și-a dorit foarte mult o baie.

Electrica Furnizare Discount

Locuința renovată și mansardată cu ajutorul unui ONG de la Cluj este în comuna Albac, are acces la drum, așa că cei mici vor putea merge mai ușor la școală, iar mamei lor îî va fi mai ușor să-și găsească de lucru.

După ce capul familiei a decedat în urma unui tragic accident, mama însărcinată si 3 copilași riscau să rămână fără acoperiş deasupra capului, în toiul iernii. Cel care a lansat apelul umanitar este Purda Alin, pompier în cadrul ISU Alba, care împreună cu mai mulţi oameni inimoși s-au implicat și au reușit să ajute familia să aibă o casă a lor.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Supărat că a fost părăsit, un bărbat din Alba i-a făcut viața un coșmar fostei iubite: Ce pedeapsă a primit pentru șantaj și lovire

Publicat

în

Supărat că a fost părăsit, un bărbat din Alba i-a făcut viața un coșmar fostei iubite: Ce pedeapsă a primit pentru șantaj și lovire

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din municipiul Alba Iulia a fost condamnat de către magistrații Judecătoriei Alba Iulia la 2 ani și 2 luni închisoare cu suspendare, după ce și-a urmarit, șantajat și lovit fosta iubită, încercând să o determine să reia relația cu el.

„În perioada ianuarie 2015 – mai 2016, inculpatul A. A. a amenințat-o în mod repetat pe persoana vătămată B. B.B. cu săvârșirea de acte de violență și cu moartea, și, în plus, acesta a urmărit-o, i-a supravegheat locuința și locul de muncă, solicitându-i să se întâlnească cu el în scopul reluării relației de concubinaj.

De asemenea, în perioada februarie 2015 – iulie 2015, inculpatul i-a trimis persoanei vătămate B. B. B. în mod frecvent mesaje telefonice cu conținut injurios și cu referire la aspecte care să-i demonstreze victimei că este constant urmărită. La data de 24.05.2015, inculpatul A. A. a intrat în curtea imobilului unde locuiește persoana vătămată împreună cu părinții săi, fără a avea acordul acestora, iar la data de 10.07.2015, cu ocazia unei conversații în contradictoriu în zona străzii Vasile Goldiș din municipiul Alba Iulia, inculpatul l-a lovit cu pumnul în zona feței pe C. C. C., fratele persoanei vătămate, cauzându-i leziuni traumatice care au avut nevoie de 4-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, se arată în actul de sesizare.

Electrica Furnizare Discount

Din declarațiile persoanei vătămate date în cursul urmăririi penale și în cursul judecății, rezultă că, în trecut, aceasta a avut o relație de concubinaj cu inculpatul, dar întrucât nu s-au mai înțeles, s-au despărțit. Inculpatul nu a fost de acord cu despărțirea celor doi, astfel că a început să-i adreseze amenințări și să o agreseze fizic, în scopul de a relua relația de concubinaj pe care au avut-o. Persoana vătămată a mai precizat că inculpatul mergea frecvent la locul său de muncă, a urmărit-o, i-a supravegheat locuința și i-a trimis mesaje în mod repetat, mesaje cu caracter amenințător, prin care îi spunea că dacă nu se împacă cu aceasta o va mutila și o va omorî. A mai precizat că, inculpatul îi cunoaște traseul pe care îl parcurge la locul de muncă, o așteaptă la sfârșitul programului, îi urmărește locuința și o urmărește când iese din casă, producându-i în acest sens o stare de temere, stare care se menține și în prezent.

Inculpatul A. A. a recunoscut parțial săvârșirea faptelor de care este acuzat, respectiv că i-a trimis persoanei vătămate B. B. B. multe mesaje de amenințare și cu conținut injurios deoarece el îi solicita să se întâlnească, însă aceasta îl refuza și îi spunea să o lase în pace, precum și că a fost de mai multe ori în zona locuinței și a locului de muncă a acesteia pentru a o verifica și pentru a vorbi cu victima, iar o dată a lovit-o cu palma peste față fiindcă a refuzat să se întâlnească cu el. Inculpatul a relatat că, fiind sub influența băuturilor alcoolice, se enerva în momentele în care victima îl neglija și nu îi răspundea la telefon, motiv pentru care îi trimitea mesaje telefonice scrise și vocale de amenințare și mesaje care conțineau cuvinte și expresii jignitoare.

Sentința nu este definitvă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Klaus Iohannis: Măsurile clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor

Publicat

în

Klaus Iohannis: Măsurile clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor

​Președintele Klaus Iohannis a susținut marți, 19 octombrie, o declarație de presă la Palatul Cotroceni. Acesta a spus că va convoca mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive.

„Pregătirea acestui val, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mișcat mult prea lent, a fost deficitară, cauzele sunt multiple, dar, și dacă vedem cine și ce a greșit, acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această mare cumpănă. Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților și cifrele de astăzi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum.

Electrica Furnizare Discount

Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor. Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nu avem însă altă opțiune decât să o depășim.

Prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi, pe care asistența medicală îi poate ajuta să depășească cu bine această maladie”, a declarat Iohannis

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare