Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba Iulia și alte 7 UAT-uri din județ, RISCĂ să rămână sub gunoaie. Polaris pleacă, RER VEST & RETIM solicită prelugirea perioadei de mobilizare

Publicat

în

Alba Iulia și alte 7 UAT-uri din județ, RISCĂ să rămână sub gunoaie. Polaris pleacă, RER VEST & RETIM solicită prelugirea perioadei de mobilizare

Situație tragicomică în județul Alba, care depășește până și situațiile imaginare din romanele lui Kafka! Din data de 8 septembrie 2021, municipiul Alba Iulia și alte 7 localități riscă să rămână fără operator de salubritate și să fie îngropate în gunoaie. Potrivit surselor ziarulunirea.ro, Asocierea RER VEST & RETIM SA, ”gunoierii lui Bolojan”, așa cum li se mai spune, au solicitat ADI SALUBRIS prelungirea perioadei de mobilizare cu încă 4 luni, adică, pe scurt, operatorul care a câștigat licitația în anul 2019 pe zonele 1 și 2, deși a avut deja o perioadă de mobilizare de 4 luni, nu poate intra să facă colectarea din 8 septembrie 2021. Situația este cel puțin bizară pentru că în mod normal operatorii ar fi trebuit să aibă perioada de mobilizare cu 4 luni înainte de deschiderea CMID Galda și să înceapă colectarea selectivă odată cu inaugurarea acestuia. ADI SALUBRIS le-a făcut deja o concesie, acceptând ca perioada de mobilizare de 4 luni să fie după deschiderea CMID Galda și e de așteptat, având în vedere că Asociația, comitetul director al acesteia, ”mânat în luptă” de apărarea intereselor de partid, să le accepte prelungirea perioadei de mobilizare cu încă 4 luni.

Din punct de vedere al contractului, perioada de mobilizare trebuia să fie de 4 luni, o prelungire a acesteia fiind posibilă doar cu acordul ADI SALUBRIS, în mod cu totul excepțional! O prelungire a perioadei de mobilizare a RER VEST & RETIM ar afecta, în special primariile din Alba Iulia și Teiuș, primării cu edili de la  USR, respectiv PSD, operatorul existent, POLARIS notificându-le, așa cum era normal, că din data de 8 septembrie nu va mai face colectarea. Comitetul director al ADI SALUBRIS e format în general din primari PNL, pe care s-ar putea să ”îi doară în cot” de suferințele colegilor de la USR și PSD, așa că nu ar fi exclus să voteze cu 2 mâini prelungirea perioadei de mobilizare solicitată de noul operator. S-ar ajunge la o situație fără precedent în România, un operator de salubritate ar ajunge la un adevărat record al perioadei de mobilizare, adică la 8 luni!

Electrica Furnizare Discount

Potrivit presei, Rer Vest & Retim ar fi ”firme de casă ale PNL”. La Rer Vest sunt asociați Consiliul Local Oradea și Administrația Patrimoniului, iar la Retim, Consiliul Local Timișoara. Presa din Banat a relatat pe larg despre faptul că Retim ar fi cumpărat un Mercedes pentru CL Timișoara, pentru a se plimba primarul PNL, Robu, cu el.

„Retim a cumpărat Mercedes-ul pe care primarul Nicolae Robu îl foloseşte pe post de maşină de serviciu. Mercedes-ul clasa E a fost cumpărat de Retim Ecologic Service SA în data de 29 octombrie 2014, conform facturii MB nr.2012442, emisă de RMB Casa Auto Timişoara SRL, în valoare de 331.971,55 lei, echivalentul a 73.936 euro”, scrie pressalert.ro

De altfel, firmele menționate câștigă licitații, cu preponderență, în zonele cu primari sau șefi de consilii județene de la PNL. Inițial au operat la Oradea, ulterior în Timiș și Arad, iar mai nou, au câștigat „la Loto”, atât achiziția la CMID-ul de la Galda, cât și zonele 1 și 2, pe colectare, cele mai bune din județ. Sperăm ca și serviciile să fie pe măsura tarifelor, întrucât sunt cele mai mari din Regiunea Centru, cu mult peste județele Sibiu și Mureș, unde se face de multă vreme colectare selectivă.

Din 8 septembrie 2021, Polaris M Holdig își va retrage autospecialele și logistica de salubritate din Alba Iulia

*Primăria Alba Iulia avertizată să-și facă rost până atunci de operator de salubritate

Printr-o  adresă din 9 august, SC Polaris M Holding SRL i-a reamintit primarului Gabriel Pleșa că în 8 septembrie va expira termenul până la care compania va asigura serivciile de salubrizare menajeră a municipiului Alba Iulia.

„Ca atare, societatea noastră a încheiat un alt contract, cu o altă municipalitate, care impune mutarea întregii infrastructuri alocate în prezent activităţii de salubrizare menajeră în Alba Iulia. În consecinţă, vă rugăm să luaţi toate măsurile necesare pentru preluarea serviciului de salubrizare menajeră, nu mai târziu de 8 septembrie 2021, dată de la care societatea noastră nu va mai presta această activitate în municipiul Alba Iulia. Vă mulţumim şi pe această cale pe colaborarea avută în ultimii 8 ani şi vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie”, se arată în adresa firmei Polaris transmisă Primăriei Alba Iulia cu o lună înainte de a pleca din oraș.

În adresă se menționează că în anul 2013 între Municipiul Alba Iulia şi SC Polaris M Holding SRL a fost încheiat contractul de concesionare a serviciului de salubrizare nr. 69525. Durata acestui contract a fost de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire cu jumătate din perioadă iniţiala, întrucât până la expirarea duratei iniţiale ADI Salubris nu a reuşit concesionarea serviciului de salubrizare în judeţul Alba (incluzând Municipiul Alba Iulia), contractul a fost prelungit succesiv. Ultima prelungire avea ca termen limită preluarea serviciului de către operatorul desemnat – RER VEST, preluare ce urma să fie realizată după perioada de mobilizare, care expira la 4 luni de la operaţionalizarea CMID GALDA, respectiv 8 septembrie 2021”.

UAT-urile în care operază POLARIS sunt: Alba Iulia, Teiuș, Galda, Ciugud, Cricău, Sântimbu, Stremț și Rădești.

Publicitate

Ştirea zilei

LISTA| Unde se pot VACCINA anti-COVID cetățenii din județul Alba, în acest weekend: PROGRAMUL centrelor și unde se organizează maratoanele de vaccinare

Publicat

în

Unde se pot VACCINA anti-COVID cetățenii din județul Alba, în acest weekend: PROGRAMUL centrelor și unde se organizează maratoanele de vaccinare

Cetățenii din județul Alba, care doresc să se imunizeze împotriva virusului pandemic, se pot deplasa la centrele de vaccinare organizate pentru aceștia de către autorități, în această perioadă.

Astfel, la solicitarea ziarulunirea.ro, DSP Alba a transmis următoarea listă, care conține adresele centrelor de vaccinare din județul nostru.

CENTRE DE VACCINARE

Electrica Furnizare Discount
 • Sala de sport Liceul Alexandru Domșa ALBA IULIA, Str.Tudor Vladimirescu nr. 143 – program 8.00-20.00
 • Sala de sport Universitatea 1 Decembrie ALBA IULIA, Str. V. Alecsandri FN -program 8.00-20.00
 • Centrul de zi pentru persoane vîrstnice SEBEȘ, Str. Aleea Lac nr. 12 – program 8.00-20.00
 • Sala de sport AIUD Str. Tribun Tudoran nr. 5 – program 8.00-20.00
 • Sala de sport Liceul Tehnologic Silvic CÂMPENI, Str. Izvoarelor nr. 2 – program 8.00-20.00
 • Centrul Cultural Iacob Mureșianu BLAJ, Str. Republicii nr. 36 – program 8.00-20.00
 • Foaierul Centrului Cultural CUGIR – Str. I. L.Caragiale nr. 5, CUGIR – program 8.00-20.00
 • Sala de sport TEIUȘ – Str. Clujului nr. 80 – program 8.00-20.00
 • Sala de sport Școala Gimnaziala Lucian Blaga OCNA MUREȘ, Str. 9 Mai nr. 2 – program 8.00-15.00
 • Cantina Liceului Corneliu Medrea ZLATNA, Str. T. Vladimirescu nr. 14 – program 14.00-20.00
 • Centrul de zi pentru persoane vârstnice IGHIU, Str. Școlii nr. 56, vineri-sâmbătă – program 14.00-18.00, duminică 31.10.2021 – program 14.00-20.00

MARATONUL VACCINĂRII

 • Sala de sport Liceul Alexandru Domșa ALBA IULIA, Str.Tudor Vladimirescu nr. 143 – program vineri-sâmbătă 20.00-3.00
 • Centrul de zi pentru copii și persoane adulte cu dizabilități SEBEȘ, Str. Lucian Blaga nr. 45 A – program vineri-sâmbătă 8.00-20.00â

Aproape 151.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, au anunţat miercuri reprezentanţii CNCAV. Dintre aceştia, peste 111.000 au făcut prima doză.

Astfel, din cele 150.935 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 111.556 au primit prima doză, 11.607 pe cea de-a doua, iar 27.772 de români au fost vaccinaţi cu a treia doză.

6.732.868 de români au primit de la începutul campaniei de vaccinare prima doză, iar 6.110.949 au schema completă de vaccinare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier MORTAL pe raza localității Lancrăm: Un pieton a fost acroșat de un autoturism

Publicat

în

FOTO| ACCIDENT rutier MORTAL pe raza localității Lancrăm: Un pieton a fost acroșat de un autoturism

Miercuri, 28.10.2021, pe raza localității Lancrăm, un pieton s-a angajat în traversarea autostrăzii A1 și a fost lovit mortal de un autoturism.

Traficul a fost îngreunat în zona accidentului și s-a circulat pe banda 1 și pe banda de urgență. Banda 2  a fost închisă până aproximativ în jurul orei 23:30.

Traficul a fost deviat de pe autostrada A1 prin Sebeș, în urma accidentului care a avut loc la km 309, sensul de mers spre Sibiu. Transmit reprezentanții DRDP prin canalul specific de comunicare.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Autostrada A10, lotul 2, asfaltat aproape complet. Se va deschide circulația în acest an?

Publicat

în

Autostrada A10, lotul 2, asfaltat aproape complet. Se vadeschide circulația în acest an?

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda, grecii de la Aktor, în mod paradoxal, s-au mobilizat mai bine ca niciodată. În acest moment, aproape tot acest segment de autostradă este asfaltat, cel puțin în ce privește corpul autostrăzii. Potrivit informațiilor obținute de ziarulunirea.ro, în următoarele cinci zile lucrătoare, cu excepția zonei de la alunecarea de teren de la Oiejdea, vom avea asfalt pe tot lotul.

Cea mai mare problemă a acestui segment de autostradă a reprezentat-o alunecarea de teren de la Oiejdea, dar ea nu constituie un impediment, pentru deschiderea traficului, întrucât deja este asfaltat un sens de mers și se va putea circula cu restricții și limitări de viteză.

Electrica Furnizare Discount

La kilometrul 26, în zona pasajului rutier peste calea ferată de la Teiuș, s-a asfaltat deja un sens de mers și se lucrează la al doilea. Tot aici, firma Retter, lucrează la ridicarea CIM-ului, dar aceste lucrări vor putea fi finalizate după deschiderea traficului rutier.

Pe o mare parte din autostradă sunt deja efectuate maracajele rutiere, și se lucrează în continuare la acestea.

A fost montată o parte din semnalizarea rutieră și se lucrează în continuare la parapeți și la montarea gardurilor exterioare de protecție a autostrăzii.

La kilometrul 40, un alt punct cheie, lucrările au avansat considerabil, supratraversarea pe care DJ 142L o are la autostradă, fiind aproape realizată. Au fost făcute rampele, iar astăzi se montau panouri fonoabsorbante.

Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda arată în acest moment incredibil de bine și există toate premisele ca în acest an să fie dat în trafic. Nu credem că cineva va dori să lase un segment de autrostradă muzeu, în conditiile în care traficul pe DN1 este infernal. Deci există toate șansele ca în acest an să circulăm pe autostradă de la Alba Iulia până la Cluj.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare