Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba Iulia și alte 7 UAT-uri din județ, RISCĂ să rămână sub gunoaie. Polaris pleacă, RER VEST & RETIM solicită prelugirea perioadei de mobilizare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Iulia și alte 7 UAT-uri din județ, RISCĂ să rămână sub gunoaie. Polaris pleacă, RER VEST & RETIM solicită prelugirea perioadei de mobilizare

Situație tragicomică în județul Alba, care depășește până și situațiile imaginare din romanele lui Kafka! Din data de 8 septembrie 2021, municipiul Alba Iulia și alte 7 localități riscă să rămână fără operator de salubritate și să fie îngropate în gunoaie. Potrivit surselor ziarulunirea.ro, Asocierea RER VEST & RETIM SA, ”gunoierii lui Bolojan”, așa cum li se mai spune, au solicitat ADI SALUBRIS prelungirea perioadei de mobilizare cu încă 4 luni, adică, pe scurt, operatorul care a câștigat licitația în anul 2019 pe zonele 1 și 2, deși a avut deja o perioadă de mobilizare de 4 luni, nu poate intra să facă colectarea din 8 septembrie 2021. Situația este cel puțin bizară pentru că în mod normal operatorii ar fi trebuit să aibă perioada de mobilizare cu 4 luni înainte de deschiderea CMID Galda și să înceapă colectarea selectivă odată cu inaugurarea acestuia. ADI SALUBRIS le-a făcut deja o concesie, acceptând ca perioada de mobilizare de 4 luni să fie după deschiderea CMID Galda și e de așteptat, având în vedere că Asociația, comitetul director al acesteia, ”mânat în luptă” de apărarea intereselor de partid, să le accepte prelungirea perioadei de mobilizare cu încă 4 luni.

Din punct de vedere al contractului, perioada de mobilizare trebuia să fie de 4 luni, o prelungire a acesteia fiind posibilă doar cu acordul ADI SALUBRIS, în mod cu totul excepțional! O prelungire a perioadei de mobilizare a RER VEST & RETIM ar afecta, în special primariile din Alba Iulia și Teiuș, primării cu edili de la  USR, respectiv PSD, operatorul existent, POLARIS notificându-le, așa cum era normal, că din data de 8 septembrie nu va mai face colectarea. Comitetul director al ADI SALUBRIS e format în general din primari PNL, pe care s-ar putea să ”îi doară în cot” de suferințele colegilor de la USR și PSD, așa că nu ar fi exclus să voteze cu 2 mâini prelungirea perioadei de mobilizare solicitată de noul operator. S-ar ajunge la o situație fără precedent în România, un operator de salubritate ar ajunge la un adevărat record al perioadei de mobilizare, adică la 8 luni!

Potrivit presei, Rer Vest & Retim ar fi ”firme de casă ale PNL”. La Rer Vest sunt asociați Consiliul Local Oradea și Administrația Patrimoniului, iar la Retim, Consiliul Local Timișoara. Presa din Banat a relatat pe larg despre faptul că Retim ar fi cumpărat un Mercedes pentru CL Timișoara, pentru a se plimba primarul PNL, Robu, cu el.

„Retim a cumpărat Mercedes-ul pe care primarul Nicolae Robu îl foloseşte pe post de maşină de serviciu. Mercedes-ul clasa E a fost cumpărat de Retim Ecologic Service SA în data de 29 octombrie 2014, conform facturii MB nr.2012442, emisă de RMB Casa Auto Timişoara SRL, în valoare de 331.971,55 lei, echivalentul a 73.936 euro”, scrie pressalert.ro

De altfel, firmele menționate câștigă licitații, cu preponderență, în zonele cu primari sau șefi de consilii județene de la PNL. Inițial au operat la Oradea, ulterior în Timiș și Arad, iar mai nou, au câștigat „la Loto”, atât achiziția la CMID-ul de la Galda, cât și zonele 1 și 2, pe colectare, cele mai bune din județ. Sperăm ca și serviciile să fie pe măsura tarifelor, întrucât sunt cele mai mari din Regiunea Centru, cu mult peste județele Sibiu și Mureș, unde se face de multă vreme colectare selectivă.

Din 8 septembrie 2021, Polaris M Holdig își va retrage autospecialele și logistica de salubritate din Alba Iulia

*Primăria Alba Iulia avertizată să-și facă rost până atunci de operator de salubritate

Printr-o  adresă din 9 august, SC Polaris M Holding SRL i-a reamintit primarului Gabriel Pleșa că în 8 septembrie va expira termenul până la care compania va asigura serivciile de salubrizare menajeră a municipiului Alba Iulia.

„Ca atare, societatea noastră a încheiat un alt contract, cu o altă municipalitate, care impune mutarea întregii infrastructuri alocate în prezent activităţii de salubrizare menajeră în Alba Iulia. În consecinţă, vă rugăm să luaţi toate măsurile necesare pentru preluarea serviciului de salubrizare menajeră, nu mai târziu de 8 septembrie 2021, dată de la care societatea noastră nu va mai presta această activitate în municipiul Alba Iulia. Vă mulţumim şi pe această cale pe colaborarea avută în ultimii 8 ani şi vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie”, se arată în adresa firmei Polaris transmisă Primăriei Alba Iulia cu o lună înainte de a pleca din oraș.

În adresă se menționează că în anul 2013 între Municipiul Alba Iulia şi SC Polaris M Holding SRL a fost încheiat contractul de concesionare a serviciului de salubrizare nr. 69525. Durata acestui contract a fost de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire cu jumătate din perioadă iniţiala, întrucât până la expirarea duratei iniţiale ADI Salubris nu a reuşit concesionarea serviciului de salubrizare în judeţul Alba (incluzând Municipiul Alba Iulia), contractul a fost prelungit succesiv. Ultima prelungire avea ca termen limită preluarea serviciului de către operatorul desemnat – RER VEST, preluare ce urma să fie realizată după perioada de mobilizare, care expira la 4 luni de la operaţionalizarea CMID GALDA, respectiv 8 septembrie 2021”.

UAT-urile în care operază POLARIS sunt: Alba Iulia, Teiuș, Galda, Ciugud, Cricău, Sântimbu, Stremț și Rădești.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea