Rămâi conectat

Politică Administrație

Daniel Constantin la Alba Iulia, despre Măsura 112, producția de cereale și fonduri pentru integrarea producției

Publicat

în

Daniel Constantin intalnire cu fermierii28Prezent la Alba Iulia pentru a prezenta programul PNDR 2014-2020, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a participat la o conferință de presă în cadrul căreia a făcut precizări pe marginea mai multor teme de interes cu privire la mersul actual, respectiv la perspectivele agricultutii românești în următorii ani.

Optimism cu privire la producția de cereale în 2014

Cu privire la campania agricolă de recoltare a cerealelor din acest an, ministrul Daniel Constantin s-a arătat încrezător. Acesta a precizat că în ceea ce privește producția de grâu, a fost deja recoltată 70 la sută din suprafața însămânțată, iar estimările sunt pozitive.

Electrica Furnizare Discount

Producția de cereale va fi însă mai slabă decât în 2013, când a fost  înregistrat un recors în acest sens, fiind recoltate 7,3 milioane de tone. Potrivit ministrului, din acestea, 5,3 milioane de tone au mers la export realizându-se o balanță pozitivă. Mai precis, s-a exportat cu 5 miliarde de euro mai mult decât s-a importat.

În 2014, dacă în primele 3 luni balanța este pozitivă, datele centralizate pe ultimele 4 luni arată un deficit de 1,2 milioane de euro. Asta în condițiile în care în 2013, raportat la aceeași perioadă se înregistra un deficit de aproape 300 de milioane de euro. Bazându-se pe datele existente, ministrul a declarat că este încrezător că și “în 2014 vom avea o balanță pozitivă”.

Circa 660 de tineri din Alba au beneficiat de Măsura 112 – Instalarea în mediul rural a tinerilor fermieri

Legat de Măsura 112 – Instalarea în mediul rural a tinerilor fermieri, Daniel Constantin a spus că suma maximă cu care va putea fi finanțat un proiect va crește pe perioada exercițiului financiar 2013-2020 la circa 60.000 de euro.

Deși această Măsură este vizată în mod special de Comisia Europeană, întrucât, în perioada 2007-20013, un număr semnificativ de beneficiari nu au respectat condiția “instalării la țară”, de proiect ocupându-se mai mult rude sau prieteni, ministrul a spus că nu crede că vor fi probleme în continuarea noii Măsuri 112.

Acesta i-a felicitat pe cei 660 de tineri din Alba care au derulat proeicte pe 112 în cadrul PNDR 2007-2013.

9,3 miliarde de euro din pentru integrarea producţiei

Un aspect considerat important de ministrul Agriculturii a fost faptul că în prezent, România are o capacitate de a depozita aproximativ 18 milioane de tone de cereale, din care spaţii de depozitare pentru trei milioane de tone sunt realizate, în ultimii trei ani, prin fonduri europene fiind nevoie în continuare să fie dezvoltate spaţiile de depozitare. O sumă importantă din banii europeni și de la bugetul de stat pentru PNDR 2013-2020 vor fi destinați pentru integrarea producției care va aduce un câștig mai mare fermierilor dar și statului.

“Preocuparea mea nu este numai să exportăm grâul, porumbul, ele sunt campioanele exporturilor, ci să integrăm producţia. Tocmai de aceea, următorii 9,3 miliarde de euro din fonduri europene şi fonduri de la bugetul de stat pe Dezvoltare Rurală vor merge pe integrarea producţiei, cu prioritate către cei care, pe lângă ferma de producţie vegetală, vor să facă şi una de producţie zootehnică, pe lângă ferma de producţie vegetală, vor să facă partea de depozitare. Avem nevoie în continuare de capacităţi de depozitare’, a declarat ministrul Agriculturii. Mă uit care a fost impactul fondurilor europene în ultimii ani. Cred că, în momentul de faţă, noi avem o capacitate, mă refer la cereale, de a depozita de aproximativ 18 milioane de tone, dintre care 8 milioane, cred că sunt la standarde superioare. Vreau să vă spun că 3 milioane de tone capacitate de stocare au fost realizate în ultimii trei ani, prin fonduri europene’, a spus ministrul. Avem nevoie să procesăm producţia respectivă şi după aceea, sigur, să exportăm produse procesate care aduc valoare mai mare către fermieri, beneficiu mai mare către fermieri, dar şi taxe şi impozite mai mari către bugetul de stat, a declarat ministrul.

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș: Întâlnire între mediul de afaceri din Aiud și reprezentanții Electrica pentru identificarea de soluții la problema facturilor mari

Publicat

în

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș: Întâlnire între mediul de afaceri din Aiud și reprezentanții Electrica pentru identificarea de soluții la problema facturilor mari

Am organizat o întâlnire între reprezentanți ai unor societăți comerciale din Aiud cu reprezentanții Electrica, în contextul în care operatorii economici sunt împovărați de facturile mari la energie, iar orice disponibilizări, în această perioadă, pot fi adevărate tragedii familiale.

Așa cum mă știți, nu fug de responsabilitate, de subiectele considerate sensibile și caut soluții la problemele stringente ale comunităților din județ.

Firmele din Aiud au apelat la generatoare electrice pentru a evita facturile mari la energie. Costurile energiei se regăsesc în prețul final al fiecărui produs, ceea ce poate afecta grav societatea sau clienții ei, în funcție de caz. Afectată de facturile la electricitate este și Uzina de Vagoane Aiud, care are facturi de aproape 6 ori mai mari față de perioada anterioară scumpirilor.

Electrica Furnizare Discount

Aceste majorări vor face ca foarte multe business-uri să fie neproductive. Mă bucur că am reușit să aduc la aceeași ”masă” reprezentanții firmelor și pe ai furnizorului energie, care a promis că vor căuta soluții. Voi transmite problemele semnalate și reprezentanților PNL ai Ministerului Energiei, responsabili de situația creată și obligați să caute soluții.

Este de neînchipuit ca factura la curent sau gaz să lase oamenii fără resursele necesare vieții de zi cu zi. Și cu atât mai puțin să-i lase în întuneric sau în frig. Este inadmisibil ca zeci de mii de IMM dar și companii cu mii de angajați să fie aruncate-n faliment de prețurile uriașe ale electricității sau gazelor. Este de neacceptat ca școli, spitale, instituții de stat să fie incapabile să-și achite facturile și să tragă obloanele.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că la nivelul Guvernului se analizează introducerea unei noi scheme de sprijin pentru IMM-uri începând cu 1 aprilie. Tot de la 1  aprilie consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 kWh vor beneficia de o nouă schemă de protecție care va include TVA redus la 5% precum si compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum. PSD pledează pentru aplicarea și completarea urgentă a măsurilor anunțate de guvern, începând cu 1 februarie, nu din aprilie!

Populația și economia au nevoie ACUM de soluții și de sprijin real, fără birocrație, pentru achitarea facturilor ACTUALE și a celor care vor urma. Iar acestor soluții urgente, pe termen scurt, trebuie să li se adauge cele structurale, care să rezolve cauzele acestei uriașe crize, care afectează chiar siguranța națională. De aceea e nevoie de convocarea CSAT, așa cum a cerut deja președintele PSD,  Marcel Ciolacu.

Senator PSD Alba

Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Președintele ALDE ALBA, Ciprian Bogdan : „ALDE nu este partid de buzunar!”

Publicat

în

Comunicat de presă| Președintele ALDE ALBA, Ciprian Bogdan : „ALDE nu este partid de buzunar!”

Ca urmare a unor articolele apărute în presa, în legătură cu fuziunea dintre PNL- ALDE, as dori sa fac cateva precizari. La momentul de fata există discuții/ negocieri politice pe care ALDE le are cu PNL, insa nu putem confirma faptul ca ALDE va fuziona cu vreun partid.

Daca in urma negocierilor dintre cele doua echipe de negociere ale PNL-ALDE se contureaza ideea unei colaborari, decizia finala in cazul ALDE se va lua in cadrul forurilor statutare respectiv Biroului Politic Central si Biroul Politic Executiv al partidului.

Electrica Furnizare Discount

Faptul că exista aceste discutii si negocieri privind o viitoare colaborare intre doua partide care se revendica a fi „de dreapta”este un lucru cat se poate de normal. Pe de alta parte acest aceste negocieri confirma faptul ca ALDE este un partid relevant si poate aduce plusvaloare in cadrul unui parteneriat.

Echipa de negociere din partea ALDE este formata din presedintele partidului Daniel Olteanu, secretarul general Luiza Marian, președintele Consiliului Național, Cristi Dima, prim-vicepreședinții Roxana Țurcanu și Ionel cel Mare.

Vreau să subliniez faptul că la nivelul judetului ALBA, partidul ALDE a obtinut la alegerile locale din 2020 aproximativ 6% din numarul total de voturi, avand 38 de alesi locali, dintre care 1 primar, 3 viceprimari, situandu-se astfel pe locul 4 in judet dupa numarul de voturi si mandate obtinute.

Prin urmare ALDE ALBA nu este un partid de buzunar, ba dimpotriva este un partid relevant pe scena politica judeteana si nationala care va continua sa lupte pentru apararea si promovarea drepturilor si libertatilor fundamentale.

Cu deosebita consideratie,

Ciprian Bogdan

Presedinte ALDE ALBA

Citește mai mult

Politică Administrație

Florin Roman: 80% din redevențele din exploatarea resurselor vor rămâne la nivel local: Cum ajută acești bani județul Alba

Publicat

în

Florin Roman: 80% din redevențele din exploatarea resurselor vor rămâne la nivel local: Cum ajută acești bani județul Alba

Guvernul Ciucă a adoptat hotărărea prin care sunt aprobate normele de aplicare a legii, privind rămănerea la nivel local a sumelor din redevențe. Aici vorbim de exploatarea resurselor de suprafață și a apelor minerale.

Am impus prin modificarea Codului Administrativ ca 80% din redevențe să rămână la nivel local, 40% la primarii și 40% la nivelul CJ.

Este pentru prima dată, după 30 de ani, cănd se reușește o descentralizare reală a resurselor financiare de la nivel central la nivel local.

Electrica Furnizare Discount

Ce înseamnă, de exemplu, pentru CJ Alba, acest lucru? Circa 24 milioane lei anual, din care se construiesc 6 km de drum judetean nou. Sau 24 de km de drum judetean nou, in 4 ani, doar din redevente!

Propunerea transformată în literă de lege mi-a fost înaintată de președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, urmare a discuțiilor cu primarii din Alba.

Florin Roman, deputat PNL Alba

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare