Rămâi conectat

Cultură Educație

Dacă există voinţă politică cresc şansele ca spitalul din Cugir să funcţioneze în condiţii optime

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Orăşenesc Cugir nu se încadrează în criteriile care stau la baza reorganizării sau transformării spitalelor considerate nerentabile de către Ministerul Sănătăţii. Săptămâna trecută, primarul localităţii Cugir, Adrian Teban s-a deplasat la Bucureşti, unde a discutat despre posibilitatea desfiinţării spitalului din Cugir cu subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, dr. Raed Arafat. „Din ceea ce ni s-a prezentat, se pare că Spitalul Orăşenesc Cugir nu se află pe nicio listă a ministerului cu unităţile medicale propuse a fi reorganizate sau transformate. Potrivit subsecretarului de stat la întocmirea listei s-a ţinut cont de anumite criterii, cum ar fi distanţa unităţii medicale faţă de municipiu şi numărul insuficient de medici care activează în cadrul spitalului. Întrucât Cugirul se află la o distanţă de circa 40 de km faţă de Alba Iulia, iar majoritatea secţiilor importante sunt deservite de medici specialişti, nu există motive pentru ca Ministerul Sănătăţii să dispună desfiinţarea unităţii medicale din localitate” a declarat primarul Cugirului.
Din spusele sale, în momentul de faţă cei care pot decide soarta spitalului din Cugir sunt instituţiile judeţene competente. Reprezentanţii Prefecturii, ai Consiliului Judeţean şi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate fac o analiză a sistemului de sănătate din judeţ, urmând a stabili care sunt spitalele nerentabile ce vor fi propuse spre reorganizare. Primarul Cugirului şi-a exprimat speranţa că Spitalul din Cugir nu se va regăsi în rândul acestor unităţi. „În urma discuţiilor avute, la iniţiativa senatorului Alexandru Pereş, cu factorii decizionali de la judeţ, am ajuns la concluzia că Spitalul Orăşenesc Cugir se încadrează în bugetul care urmează a fi decontat de CAS Alba, cu condiţia reducerii cheltuielilor de personal. Împreună cu conducerea spitalului, autoritatea publică locală şi-a asumat această responsabilitate de ne încadra în sumele aprobate de CAS Alba”, a precizat edilul şef al Cugirului.
În concluzie, primarul a lăsat să se înţeleagă că dacă există voinţă politică cresc şansele ca spitalul din Cugir să fie o unitate medicală care să funcţioneze în condiţii optime.
Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea