Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 23 octombrie 2022, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 23 octombrie 2022, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

 În intervalul 11 – 23 octombrie 2022, vremea va fi din ce în ce mai răcoroasă, iar spre sfârșitul lunii vor fi ploi şi temperaturi minime între 8 şi 11 grade Celsius în majoritatea zonelor din ţară exceptând zonele montane unde temperaturile vor fi între 2 şi 4 grade, conform prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru următoarele 2 săptămâni.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Meteorologii anunță temperaturi mai scăzute faţă de prima decadă a lunii octombrie. Maximele vor atinge 20 de grade până aproape de finalul lui octombrie în zonele sudice ale ţării.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Cum va fi VREMEA în iarna 2022-2023. Prognoza METEO dezvăluită de directorul ANM

Cum va fi vremea în Transilvania

În prima săptămână valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile multianuale, respectiv, valori în medie de 16…18 grade, iar nopțile vor fi relativ calde pentru această perioadă, cu o medie regională, în general peste 8…9 grade.

Începând din 16 octombrie vremea va intra într-un proces de încălzire și va deveni caldă pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime ce va ajunge la 20… 22 de grade, iar minimele vor fi de 5… 7 grade. Local și temporar se vor semnala ploi slabe în perioada 12 – 14 octombrie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile ploi slabe.

Citește și: Prognoza METEO pentru iarna 2022-2023: VREMEA în lunile noiembrie și decembrie

Cum va fi vremea la munte

Vremea va fi normală din punct de vedere termic în prima săptămână, cu o medie a maximelor de 8… 10 grade, apoi se va încălzi în toată zona, iar până spre finalul perioadei de anticipație, media maximelor se va situa în jurul a 14 grade.

Temperaturile minime vor avea aproximativ aceeași evoluție, respectiv o medie a acestora mai scăzută în prima săptămână la valori de 2… 4 grade, urmată de o creștere, spre 6… 7 grade în a doua săptămână. Local și temporar va ploua în perioada 12 – 14 octombrie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile ploi slabe, cel mai probabil spre finalul acestuia, potrivit ANM.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

SURSE: Taxele locale ar putea rămâne la nivelul actual și în 2023. Coaliția de guvernare ar putea renunța la majorare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Taxele locale ar putea rămâne la nivelul actual și în 2023. Coaliția vrea să renunțe la ideea majorării, la o lună după ce aceasta abia trecuse de Senat.

Impozitele locale ar putea rămâne neschimbate anul viitor. Coaliția de guvernare ar putea renunța la majorarea acestor taxe, potrivit unor surse TVR INFO. Sunt așteptate și deciziile pentru majorarea pensiilor și pentru reglementarea pieței energiei. PSD și PNL văd însă diferit soluțiile. Miercuri ar urma să aflăm ce au hotărât liderii coaliției.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se pare că liderii coaliției nu au reușit să se înțeleagă cu reprezentanții autorităților locale, cu primarii, pe chestiunea majorării acestor taxe și impozite.

Potrivit surselor TVR INFO, edilii ar fi dorit ca executivul și coaliția, în Parlament, să-și asume impunerea obligativității introducerii acestor majorări de taxe cu 50% la baza de impozitare pe imobile, dar la nivelul coaliției s-a decis să se renunțe la idee, la o lună după ce abia trecuse de Senat.

Drept urmare, la Camera Deputaților este posibil ca, după o nouă discuție în coaliție, să se treacă la respingerea acestei ordonanțe.

În ceea ce privește pensiile, în continuare sunt disensiuni.

Liberalii doresc o majorare de aproape 15%, în timp ce social-democrații merg pe ideea unei creșteri la 11-12%, iar de restul banilor care sunt direcționați în acest sens să se acorde acele ajutoare către anumite categorii de pensionari vulnerabili, iar aici vorbim despre o posibilitate a creșterii plafonului maximal.

Dacă până acum se acordau ajutoare financiare pentru pensionari care au venituri de până în 2.200 de lei, se ia în considerare majorarea acestui plafon până la 4 mii de lei.

Sursa: stiritvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Cazierul judiciar poate fi eliberat solicitantului şi în format electronic: Proiect adoptat de Senat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cazierul judiciar poate fi eliberat solicitantului şi în format electronic: Proiect adoptat de Senat

Potrivit unui proiect de lege iniţiat de parlamentari ai mai multor partide, adoptat luni de Senat, certificatul de cazier judiciar poate fi eliberat solicitantului şi în format electronic.

Iniţiativa legislativă are ca obiect de reglementare completarea art. 28 din Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, în sensul simplificării obţinerii certificatului de cazier judiciar, prin introducerea posibilităţii eliberării acestuia în format electronic, se precizează în raportul de admitere a proiectului.

Iniţiatorii îşi motivează demersul legislativ prin reducerea eforturilor de procurare a documentelor în vederea obţinerii unor servicii publice, respectiv a cazierului judiciar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit unui amendament admis, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în urma consemnării opţiunii în cererea-tip, certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică. Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice. Noţiunea de semnătură electronică calificată are înţelesul dat de dispoziţiile Regulamentului (UE) nr.910/2014 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 iulie 2014 privind identificarea electronică şi serviciile de încredere pentru tranzacţiile electronice pe piaţa internă.

În termen de trei luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin ordin comun al ministrului afacerilor interne şi al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării sunt stabilite procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar, prevede o altă modificare a textului de act normativ.

Senatul este prima Cameră legislativă sesizată.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

ASTĂZI: Transport agabaritic pe autostrada A1 Sibiu-Sebeș. Ce traseu va avea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un transport agabaritic tranzitează miercuri, 9 noiembrie 2022, județul Alba pe ruta autostrada A1, dinspre Sibiu spre Vama Nădlac.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în această seara, începând cu ora 19.00, se va desfășura un transport agabaritic pe traseul Sibiu – Autostrada A1 – Sebeș – Autostrada A1 – Holdea – DN 68A – Margina – Autostrada A1 – PTF Nădlac II.

Elit - Gustul Desăvârșit

Transportul este format dintr-un camion cu masa de 120,2 tone, urmând să fie însoțit pe traseul precizat de echipaje ale poliției rutiere.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea