Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA în iarna 2022-2023. Prognoza METEO dezvăluită de directorul ANM

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum va fi VREMEA în iarna 2022-2023. Prognoza METEO dezvăluită de directorul ANM

Directorul ANM, Elena Mateescu, a dezvăluit că ne așteaptă o iarnă 2022-2023 blândă, însă este posibil să ne confruntăm și cu episoade severe de temperaturi scăzute.

Citește și: Prognoza METEO pentru iarna 2022-2023: VREMEA în lunile noiembrie și decembrie

„Luna octombrie a debutat cu o vreme deosebit de caldă, cu valori de 33 de grade în partea de sud-est, apoi au urmat zile mai răcoroase, așa cum se întâmplă în acest moment, după care la sfârșitul de săptămână vom avea din nou temperaturi de 24-25 de grade.

În intervalul 10-17 octombrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit. Aceste alternanțe vor fi specifice până în data de 31 octombrie.

În ceea ce privește iarna 2022-2023, există probabilitate destul de mare să avem parte de o iarna mai blândă. Aceste estimări nu exclud posibilitatea să avem intervale pe parcursul iernii în care să vorbim de temperaturi minime de -15 grade sau de precipitații mai abundente”, a dezvăluit directorul ANM la România Tv.

Prognoza meteo iarna 2022-2023. Când vin ninsorile în România

Două mari institute europene au emis prognozele meteorologice pentru această iarnă.

Prognozele care anunță o iarnă blândă în România au fost realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Termen Mediu și de Serviciul Meteorologic al Regatului Unit.

Citește și: Cum va fi VREMEA în iarna 2022-2023. Prognoza METEO pentru România estimată de 2 institute europene

„Ne așteptăm la un strat mai mic de zăpadă, în majoritatea țării, excepție făcând sud-vestul țării unde ne așteptăm la valori normale. Ne așteptăm ca temperaturile să fie peste medie la nivelul întregii țării, ușor mai ridicate, ceea ce favorizează formarea de precipitații sub formă lichidă”, spune George Gârbacea, cercetător științific.

În prima parte a iernii, șansele să ningă în România sunt extrem de slabe, spune Centrul European de Prognoze.

În prognoza serviciului meteorologic al Marii Britanii, aproape toată România este colorată în portocaliu, semn că va fi deficit de zăpadă. Dacă această lipsă de precipitații va fi însoțită de ger, pentru agricultură va fi rău.

Citește și: Prognoza meteo pentru iarna 2022-2023. Cum va fi VREMEA în România

„Pentru culturile aflate în câmp ar fi preferabil ca toamna să înceapă să își intre în drepturi, adică să ne apropiem de iarnă cu temperaturi din ce in ce mai scăzute. Dacă se ating temperaturi negative – 10, -15, ar fi bine să avem un strat superficial de zăpadă”, spune Daniel Alexandru, șef laborator agrometeorologie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea