Cum tratăm rapid și eficient oboseala și stresul fără a apela la medicamente?
Atât stresul cât și oboseala reprezintă două dintre inconvenientele constante ale vremurilor actuale. Ritmul de viață agitat, grijile zilnice, precum și nesiguranța sunt doar câteva dintre cele mai frecvente cauze care determină apariția oboselii și a stresului. Deși nu putem încadra aceste inconveniente în categoria afecțiunilor, cert este faptul că pe termen mediu și lung acestea pot cauza apariția unor boli, cele mai grave dintre acestea fiind cele cardiovasculare. În condițiile actuale, înlăturarea stresului și a oboselii fără a apela la tratamente medicamentoase ar părea aproape imposibil.
În societatea actuală, indiferent că facem referire la viața personală sau la cea profesională, cert este faptul că în ambele situații suntem supuși unor solicitări emoționale uriașe care de cele mai multe ori sunt cauzele principale care determină instalarea stresului și a oboselii cronice. Este important să luăm în calcul faptul că există numeroși factori care pot declanșa stresul și oboseala și de cele mai multe ori acești factori sunt cât se poate de subiectivi. Cu alte cuvinte, ceea ce este stresant pentru o persoană, s-ar putea să nu aibă același impact asupra unei alte persoane. Din acest punct de vedere, metoda de tratament trebuie abordată cu mare atenție, fiind de cele mai multe ori o metodă personalizată.
Deși poate pe termen scurt aceste inconveniente nu par să aibă un impact puternic asupra stării noastre generale, pe termen mediu și lung, acestea vor duce atât la scăderea capacității de gândire, însă va afecta totodată și randamentul activității fizice. Tot un factor care contribuie la instalarea acestor stări poate fi considerată și alimentația bazată pe alimente slabe calitativ și care au un aport nutritiv scăzut.
Tratarea acestor inconveniente este un proces destul de complex, mai ales în situația în care vrem sa evităm pe cât posibil administrarea de medicamente. Una dintre cele mai simple metode de tratament și la care avem acces în orice moment sunt exercițiile fizice. Din comoditate însă sau din alte motive subiective, mulți pacienți care se confruntă cu astfel de inconveniente nu iau în calcul aceasta variantă care pe lângă faptul că ne poate ajuta să scăpăm de oboseală și stres, aduce totodată și numeroase alte beneficii asupra întregului organism.
Masajul clasic și masajul senzual, prin tehnicile lor specifice ne pot ajuta de asemenea să combatem aceste stări care pun stăpânire pe viața noastră. Acestea sunt recunoscute ca și metode de relaxare cu eficiență mare încă din cele mai vechi timpuri, iar saloanele de specialitate cu este si Masajartemis ne pun astăzi la dispozitie o gamă diversificată de astfel de servicii.
Nu în ultimul rand însă, va trebui să solicitam și ajutorul unui psiholog dat fiind faptul că în perpetuarea simptomelor sunt implicați numeroși factori cognitivi și comportamentali. Acesta ne poate oferi sfaturi utile despre modul în care trebuie să abordam situațiile stresante din viața de zi cu zi.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
4 octombrie: Ziua Internațională a Animalelor. 10 moduri prin care poți sărbători ”World Animal Day”
4 octombrie: Ziua Internațională a Animalelor. 10 moduri prin care poți sărbători ”World Animal Day” Ziua Internațională a Animalelor este sărbătorită, în fiecare an, la 4 octombrie. ”World Animal Day” este o zi specială dedicată vieții animalelor și legăturii noastre cu ele. Animalele au un rol foarte important în viața oamenilor. Această sărbătoare recunoaște locul […]
Secțiune Articole Similare
-
Ştirea zileiacum 3 zile
Ziarul „Unirea” din Alba Iulia angajează REDACTORI pentru ediția online. Cerințe și responsabilități
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
4 octombrie: Ziua Internațională a Animalelor. 10 moduri prin care poți sărbători ”World Animal Day”
-
Sportacum 2 zile
Puzderie de accidentări la Metalurgistul Cugir | „Roș-albaștrii”, fără 5 jucători importanți
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
1 octombrie: Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoare cu cruce roşie pentru creştini
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
2 octombrie: Sfântul Sfinţit Mucenic Ciprian şi Sfânta Mucenică Iustina. Cum a fost adus un mare vrăjitor la credinţa creştină de către o fecioară
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Obiceiuri și superstiții în luna OCTOMBRIE. De ce 1 octombrie e sărbătoarea femeilor şi cum atragi norocul în dragoste