Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum a scăpat o bătrânică de 72 de ani, din Alba, de un proces pentru lovire: Victima se simțea urmărită și se temea de femeie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum a scăpat o bătrânică de 72 de ani, din Alba, de un proces pentru lovire: Victima se simțea urmărită și se temea de femeie

O femeie în vârstă de 72 de ani din Alba Iulia a scăpat de un proces penal pentru lovire și alte violențe după ce procurorii au cerut renunțarea la urmărirea penală.

Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis cererea procurorilor în data de 24 octombrie, iar decizia a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

Probele administrate în cauză relevă că, la data de 02.11.2020, în jurul orei 19:15, în timp ce persoana vătămată se deplasa spre domiciliu, a fost ajunsă din urmă de numita, care a îmbrâncit-o și lovit-o de două ori cu pumnul în zona umărului. Totodată, în vara anului 2019-02.11.2020, suspecta a urmărit persoana vătămată, în mod repetat, fără drept și fără un interes legitim, fapte care i-au cauzat o stare de temere.

Un martor a confirmat cele relatate de persoana vătămată și totodată aspectele sunt confirmate și de imaginile suprinse de camerele de supraveghere.

Fiind audiată în calitate de suspect, în data de 16.11.2021 numita nu a dorit să susțină o declarație, însă în data de 13.12.2021, a declarat că a lovit-o pe victimă cu mâna peste antebraț deoarece a crezut că aceasta îi face poze. Cu privire la infracțiunea de hărțuire, au fost administrate mai multe probe, după cum urmează:

Din declarațiile persoanei vătămate, a rezultat că încă din vara anului 2019 și până în momentul agresiunii, suspecta a urmărit-o fără drept și s-a întâlnit cu ea de mai multe ori pe traseul pe care îl urma de la locul de muncă și până la domiciliu fără să o cunoască și fără a cunoaște motivul pentru care face acest lucru. Activitatea de urmărire se realiza de către suspectă pedestru, așteptând persoana vătămată în fața blocului în care domiciliază și spunându-i diferite vorbe, precum „aici sunt”. Deoarece i s-a cauzat o stare de temere, persoana vătămată a povestit din întâmplări băiatului său, prietenei fiului și fostului soț.

Fostul soț al persoanei vătămate a declarat faptul că locuiește în același bloc cu fosta soție și au rămas în relații bune. Din cursul anului 2019 acesta a observat în repetate rânduri o femeie care frecventa parcarea blocului și avea un telefon mobil care părea că îl folosește pentru a face poze persoanei vătămate. Martorul a precizat că femeia apărea în parcare în jurul orelor de plecare și sosire a persoanei vătămate. Ulterior, fosta soție i-a transmis faptul că este urmărită de acea femeie și că îi este frică de ea. De mai multe ori, la întoarcerea de la serviciu, persoana vătămată suna martorul pentru a ieși pe balcon deoarece îi era frică să nu se întâlnească cu femeia care o urmărește. În cursul lunii noiembrie 2020, martorul a fost contactat de persoana vătămată și informat că a fost lovită de către aceasta și a căpătat o temere mai pronunțată față de agresoare.

Judecătorul a reţinut că fapta a produs consecinţe minime, prin raportare la condiţiile în care a fost săvârşită, respectiv suspecta, care a îmbrâncit-o și lovit-o de două ori cu pumnul în zona umărului pe persoana vătămată, este o persoană în vârstă, care a avut o atitudine sinceră, a manifestat regret, a colaborat cu organele de urmărire penală și nu prezintă antecedente penale.

Decizia este definitivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea