Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum a ajuns județul Alba pe primul loc în România la incidența cazurilor de COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nicolae Albu, Prefectul județului Alba, a declarat faptul că, miercuri,  incidența cazurilor COVID-19 (numărul de infectări la mia de locuitori) a crescut pentru că se testează foarte mult, cam 1.000 de teste pe zi, la o populație de 370.000 de locuitori.

Alba înregistrează, miercuri, o rată de 3,26, după ce în ultimele 24 de ore au fost depistate 170 de cazuri noi. Cu acest coeficient a depășit Capitala, care are 3,25.

„Incidența a crescut în ultimele zile pentru că se testează foarte mult în județ. La o populație de 370.000 de locuitori avem un total de 94.000 de teste. Se testează pe trei aparate PCR, pe două testează DSP Alba și pe unul Spitalul Județean de Urgență. Media zilnică a testelor este de 1.000 de teste pe zi incluzând și weekendurile. Se testează foarte mult și atunci se descoperă și asimptomaticii. Partea bună este că reușesc medicii epidemiologi să izoleze focarele”, a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul județului Alba, Nicolae Albu.

Potrivit acestuia, au fost testați toți angajații și toți beneficiarii din centrele pentru îngrijirea persoanelor vârstnice și din centrele rezidențiale unde sunt persoane cu probleme neuro-psihice, acolo unde au fost cazuri.

Nicolae Albu a mai spus că în județul Alba nu există, în prezent, localități în carantină.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea