Rămâi conectat

Actualitate

CSU Alba Iulia a învins Sportul Studenţesc în Liga Naţională de baschet feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba Iulia a înregistrat a 10-a victorie consecutivă, în meciul contând pentru etapa a 17-a a Ligii Naţionale de baschet feminin, din deplasare, cu Sportul Studenţesc, pregătită de sârbul Pedrag Vasic. Graţie acestui succes, scor 73-60 (16-19, 23-13, 14-15, 20-13), echipa din Cetatea Marii Uniri se menţine pe poziţia a 4-a a ierarhiei, cu 28 de puncte (12 succese şi 4 înfrângeri).

Cum partida din runda viitoare, cu campioana CSM Târgovişte a fost amânată, următorul meci va fi tot în deplasare, sâmbătă, 26 ianuarie, cu „rivala” CSM Satu Mare, în fapt primul test adevărat din 2013. Sătmărencele sunt un veritabil coşmar pentru trupa lui Bilek, după ce în sezonul trecut au scos-o din cursa spre medalii, iar în tur au umilit-o la Alba Iulia. „A fost mai greu decât mă aşteptam, la un moment dat înainte cu 5 minute de final conduceam doar cu două puncte, însă în cele din urmă valoarea superioară a lotului de jucătoare şi-a spus cuvântul„, a declarat Petru Eleş, director sportiv al CSU Alba Iulia

*Revenirea din sfertul doi!

Alba a avut emoţii în acest meci, decisiv în derularea ostilităţilor fiind sfertul al doilea câştigat la 10 puncte diferenţă, astfel că, la „pauza mare” vizitatoarele au condus cu 39-32. De remarcat prestaţia bună a Ekaterinei Abramzon, după o perioadă lungă în care nu s-a mai regăsit printre protagonistele trupei din Cetatea Marii Uniri. Dar în acelaşi timp se cuvine semnalată o nouă evoluţie remarcabilă pentru americanca Becca Tobin – din nou principala realizatoare.

Pentru CSU Alba Iulia au marcat: Becca Tobin – 22 puncte, Ekaterina Abramzon – 17, Jovana Vukoje – 8, Tereza Brantlova – 8, Amanda Thompson – 8, Eniko Laza – 7, Alexandra Uiuiu – 3.

*Popov aşteaptă un semn

Dacă Vasic (Sportul Studenţesc) şi Fleşeriu (CSM Satu Mare) sunt sub contract, în schimb, sârbul Miroslav Popov (55 ani, Hermofarm Vrsac) aşteaptă un semn din partea conducerii clubului pentru a prelua funcţia de antrenor principal al CSU Alba Iulia. Negocierile au fost demarate din luna noiembrie, însă conducătorii albaiulieni încă nu au declanşat acţiunea de înlocuire a cehului Tomas Bilek, dar se pare că în cursul zilei de luni se va produce o modificare.

Cu toate că a ajuns la 10 victorii consecutive, Bilek nu mai prezintă deloc credibilitate în privinţa îndeplinirii obiectivului, mai ales că „a pierdut vestiarul”, există tensiuni în echipă, iar jucătoarele nu-l agreează cu excepţia compatrioatei sale Brantlova.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic ANM a emis marți, 16 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de furtuni în Alba, valabilă miercuri după-masa. Se vor semnala averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Citește și: Vremea se racește brusc în România. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea