Rămâi conectat

Sport

CSU Alba Iulia a dat lovitura: l-a achiziționat pe mijlocașul Piftor (ex-Unirea Dej), jucător din eșalonul secund!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba Iulia a dat lovitura în ultima zi a perioadei de transfer și a ajuns la un acord cu mijlocașul Alexandru Piftor (23 de ani, ex-Unirea Dej, care s-a pregătit în această iarnă cu FC Botoșani).

Din punct de vedere al CV-ului, jucătorul ajuns sub comanda lui Bruno Vienescu reprezintă un nume important, un fotbalist care a evoluat doar în primele două eșaloane. În „alb-albastru” Piftor îi va avea din nou coechipieri pe Târșa și Niakate, alături de care a jucat la FC Botoșani și CSC Dumbrăvița.

Piftor, originar din Botoșani, a semnat vara trecută cu Unirea Dej, pentru care a susținut 14 partide și a înscris 3 goluri în prima parte a campionatului. Și-a reziliat contractul cu divizionara secundă și s-a pregătit sub comanda lui Bogdan Andone la FC Botoșani în luna ianuarie.

Jucătorul de profil ofensiv a acceptat propunerea formației din Cetatea Marii Uniri după tatonări prelungite, acesta fiinnd în această iarnă și în discuții cu concitadina CSM Unirea Alba Iulia.

Piftor a debutat în Liga 1 la FC Botoșani, la formația din orașul natal, unde a evoluat stagiunile 2017-2019, plecând ulterior la Chindia Târgoviște, adunând 9 prezențe pe prima scenă, iar apoi în liga secundă la Gloria Buzău, Ripensia Timișoara (3 stagiuni, 2020-2022), CSC Dumbrăvița și din vară la Unirea Dej, cu peste 80 de jocuri pe a doua scenă.

Studenții au ajuns la 6 jucători înregimentați în această perioadă: Minteuan (SCM Zalău), B. Lazăr (Farul Constanța) Târșa (Rapid Brodoc), Moise (Axiopolis Cernavodă), Ouedraogo (ivorian împrumutat de la CFR Cluj) și Piftor. Tot atâția jucători au și plecat: Serebe și Fofana (CFR Cluj), Al. Giurgiu (CSM Unirea Alba Iulia), D. Todoran (Avântul Reghin), Vasinc (Gloria Lunca Teuz Cermei) și portarul D. Maier

Foto: Unirea Dej


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

AC „Mica Romă” Blaj, locul 8 la ECC Cross Country, Under 20, echipe, masculin

Dan HENEGAR

Publicat

în

AC „Mica Romă” Blaj s-a clasat pe locul 8 la ECC Cross Country, Under 20, echipe, masculin, concursul disputându-se în Portugalia. Echipa AC „Mica Romă” Blaj s-a clasat pe locul al 8-lea în ierarhia pe echipe, masculin, Under 20, la ECC Cross Country, competiție atletică ce se desfășoară în Portugalia, la Albufeira. Clubul din Blaj […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea