Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSU Alba Iulia a dat lovitura: l-a achiziționat pe mijlocașul Piftor (ex-Unirea Dej), jucător din eșalonul secund!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia a dat lovitura în ultima zi a perioadei de transfer și a ajuns la un acord cu mijlocașul Alexandru Piftor (23 de ani, ex-Unirea Dej, care s-a pregătit în această iarnă cu FC Botoșani).

Din punct de vedere al CV-ului, jucătorul ajuns sub comanda lui Bruno Vienescu reprezintă un nume important, un fotbalist care a evoluat doar în primele două eșaloane. În „alb-albastru” Piftor îi va avea din nou coechipieri pe Târșa și Niakate, alături de care a jucat la FC Botoșani și CSC Dumbrăvița.

Piftor, originar din Botoșani, a semnat vara trecută cu Unirea Dej, pentru care a susținut 14 partide și a înscris 3 goluri în prima parte a campionatului. Și-a reziliat contractul cu divizionara secundă și s-a pregătit sub comanda lui Bogdan Andone la FC Botoșani în luna ianuarie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Jucătorul de profil ofensiv a acceptat propunerea formației din Cetatea Marii Uniri după tatonări prelungite, acesta fiinnd în această iarnă și în discuții cu concitadina CSM Unirea Alba Iulia.

Piftor a debutat în Liga 1 la FC Botoșani, la formația din orașul natal, unde a evoluat stagiunile 2017-2019, plecând ulterior la Chindia Târgoviște, adunând 9 prezențe pe prima scenă, iar apoi în liga secundă la Gloria Buzău, Ripensia Timișoara (3 stagiuni, 2020-2022), CSC Dumbrăvița și din vară la Unirea Dej, cu peste 80 de jocuri pe a doua scenă.

Studenții au ajuns la 6 jucători înregimentați în această perioadă: Minteuan (SCM Zalău), B. Lazăr (Farul Constanța) Târșa (Rapid Brodoc), Moise (Axiopolis Cernavodă), Ouedraogo (ivorian împrumutat de la CFR Cluj) și Piftor. Tot atâția jucători au și plecat: Serebe și Fofana (CFR Cluj), Al. Giurgiu (CSM Unirea Alba Iulia), D. Todoran (Avântul Reghin), Vasinc (Gloria Lunca Teuz Cermei) și portarul D. Maier

Foto: Unirea Dej


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea