CSM Unirea Alba Iulia a cheltuit peste 50.000 de lei pentru un teren de fotbal care ar putea fi folosit și la polo!
CSM Unirea Alba Iulia a cheltuit peste 50.000 de lei pentru un teren de fotbal care ar putea fi folosit și la polo!
Nu mai puțin de 50.419 lei, fără TVA, au fost cheltuiți până acum pentru lucrările de reabilitare a terenului II de la Stadionul Cetate. Potrivit datelor furnizate de Maria Șușman, șef Serviciu financiar-contabil al Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, lucrările au constat în realizarea instalației de irigații prin aspersie cu aspersoare telescopice instalate subteran și drenarea apei pe o suprafață de aproximativ 2.000 de metri.
Modul cum funcționează instalațiile de drenare a apei se poate obverva în fotografii, terenul putând fi folosit și de către echipa de polo din cadrul clubului!
Conform informațiilor primite, lucrările au fost executate în perioada 14 ianuarie – 14 februarie 2022. Recepția lucrărilor a fost făcută în data de 28 februarie și nu au fost constatate deficiențe.
Imaginea alăturată arată însă că la prima ploaie terenul devine impracticabil. Și nu vorbim de ploi torențiale, că nu a fost vorba de așa ceva în acest an, ba dimpotrivă, de secetă și nevoie acută de apă în sol, fie el și cu gazon. Chiar și așa, sunt meciuri care au fost anulate din cauza stării terenului.
De asemenea, în luna noiembrie a acestui an, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice a fost lansată o licitație publică în valoare de aproximativ 2 milioane de lei pentru achiziția serviciilor de elaborare a documentației tehnico-economice, inclusiv verificare tehnică (dacă este cazul) a asistenței tehnice şi a execuţiei lucrărilor.
Proiectul are ca obiect soluționarea instalaţiilor electrice aferente unui sistem de încălzire a suprafeței de joc, respectiv reabilitarea suprafeței de joc prin înlocuirea gazonului și realizarea unui sistem de irigații, a terenului I Cetate Alba Iulia. Încălzirea suprafeței de joc se face cu un sistem de cabluri încălzitoare utilizând energia electrică, puterea fiecărui cablu fiind de 4227 W.
Suprafața încălzită este de 106 m x 69 m, adică 7.314 mp și este împărțită longitudinal, în șase zone. Dacă rezultatul acestei cheltuieli va fi ca cel de pe terenul II, mai bine lipsă!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Sisteme de alimentare cu apă potabilă în comuna Vidra. Licitația de peste 9 milioane de lei, lansată pe SEAP
Sisteme de alimentare cu apă potabilă în comuna Vidra. Licitația de peste 9 milioane de lei, lansată pe SEAP Administrația comunei Vidra, din județul Alba, a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede execuția lucrărilor la infrastructura de alimentare cu apă potabilă din comună. Citește și: Costuri de peste 6 milioane […]
Secțiune Articole Similare
-
Sănătatea și naturăacum 2 zile
Varza murată – sursă de probiotice şi singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12
-
Sănătatea și naturăacum 22 de ore
Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
14 septembrie – Ziua Inginerului Român, o profesie cu tradiție veche în România
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
15 septembrie – Ziua Internațională a Democrației, un drept fundamental al cetățenilor, bazat pe libertate, egalitate, transparență și responsabilitate
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
16 septembrie – Leul este instituit ca monedă a țării. Istoria monedei naționale
-
Opinii - Comentariiacum 24 de ore
18 septembrie – Ziua Mondială a Geologilor. Rezultatele cercetărilor geologiei românești, remarcate pe plan mondial