Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSM Târgoviște – Volei Alba Blaj 2-3 | Campioana, victorie mare în derby-ul etapei, după o dispută dramatică!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a izbutit o victorie extrem de importantă în derby-ul etapei a 15-a a Diviziei A1, lângă Turnul Chindiei, în deplasare cu rivala CSM Târgoviște, scor 3-2 (25-12, 26-24, 22-25, 20-25, 15-7), după o confruntare dramatică!

Blajul a condus cu 2-0 la seturi, se părea că se impune în minimum de seturi, însă a fost egalată. În setul decisiv vizitatoarele au condus confortabil 6-1 și 7-3, dar s-a ajuns la numai două puncte (8-6), însă oaspetele s-au desprins decisiv la 12-6

Duelul campioanelor din ultimii ani a fost iarăși o întâlnire pe muchie de cuțit, deținătoarea titlului luându-și revanșa într-un meci maraton (două ore și 3 minute).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Un succes care vine perfect în plan moral pentru campioana României, ce traversa o criză a rezultatelor! Echipa din „Mica Romă” avea nevoie ca de aer să câștige un joc cu una dintre formațiile tari ale campionatului și a reușit să dea lovitura în fieful contracandidatei, grupare care i-a administrat primul eșec al sezonului (3-2 la Blaj, în octombrie, după o confruntare nebună).

După un prim set avut la discreție (10-2, 20-5), Volei Alba Blaj a suferit în al doilea parțial, unul cu o evoluție palpitantă, în care a anulat o minge de set (23-24) și a luat 3 puncte consecutive pentru 2-0 pe tabelă. Vicecampioana nu a cedat însă și a reușit să egaleze, după o revenire fantastică, adjudecându-și două seturi echilibrate în ansamblu. Blocajul a fost principala armă a campioanei, care a dominat fileul (21-7), Blajul fiind în față și la ași (9-4). CSM Târgoviște a fost la al 3-lea meci consecutiv de 5 seturi în 7 zile (precedentele două adjudecate, cu CSM Lugoj și în deplasare cu liderul Rapid), iar Blajul pierduse, totul în 5 seturi, în urmă cu o săptămână, la Voluntari!

Volei Alba Blaj rămâne pe treapta a 3-a a podiumului, cu 31 de puncte (10 victorii și 4 eșecuri) și un meci mai puțin, fiind devansată de CSM Târgoviște (32 de puncte) și Rapid (36). Următoarea rundă este pe teren propriu, sâmbătă, 3 februarie, cu CSU Tg. Mureș. Pentru Blaj cele mai multe puncte le-au reușit Bogumila Biarda 20 și Iman Isanović 16, iar de partea cealaltă Ariana Pîrv 17 puncte și Monika Krasteva 16 au fost principalele realizatoare ale formației lui Branko Gajic.

Volei Alba Blaj: Iman Isanović – 16 puncte, Jovana Kocić – 12, Iarina Axinte – 5, Raisa Ioan – 5, Bogumila Biarda – 20, Isidora Kockarević – 11, Britt Rampelberg (l); au mai intrat Paula Partnoi (l), Drussyla Costa – 3, Nneka Onyejekwe – 4, Lora Kitipova, Katarina Jović – 4 (Daria Ocenic). Antrenor Stevan Ljubičic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea