Copiii de la grădiniță, până la 5 ani, NU vor purta mască. Anunțul ministrului Educației

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

“Din 10 septembrie, Consiliile de Administrație ale școlilor vor prezenta comitetelor județene, Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP-urilor) și Inspectoratului școlar scenariul la care s-au hotărât să înceapă acela școlar”, a anunțat ministrul Sănătății.

“Copiii de la grădiniță, până la cinci ani, nu vor purta mască”, a anunțat în această dimineață ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. În cadrul unei conferințe de presă susținute alături de ministrul Educației, Tătaru a declarat că nu va mai exista declarația pe propria răspundere a părinților, la începerea grădiniței și a școlii, “urmând ca fiecare dintre noi să avem responsabilitatea acelui tariaj observațional din informarea părinților sau din informarea cadrelor didactice”.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În consecință, părinții nu vor ști mai devreme de 10 septembrie cum vor începe copiii lor școala.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

“Libertatea acordată unităților de învățământ sub coordonarea inspectoratelor școlare și a comunității Comitetul pentru Situații de Urgență este acea de centralizare în contextul în care vrem ca fiecare unitate școlară să înceapă pe un scenariu particular acest an școlar. Primordială pentru a începe în acel scenariu 1, verde, este distanțarea”, a continuat Tătaru.

Sursa: edupedu.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419